Haberler

Ortadoğu Dörtlüsü, Ateşkes İlan Edilmesini İstedi

ABD, AB, Rusya ve BM Tarafından Oluşan Ortadoğu Dörtlüsü, Gazze'de Derhal Ateşkes İlan Edilmesini ve Bu Ateşkese Uyulmasını İstedi.

ABD, AB, Rusya ve BM tarafından oluşan Ortadoğu Dörtlüsü, Gazze'de derhal ateşkes ilan edilmesini ve bu ateşkese uyulmasını istedi.

BM'de telekonferans sistemiyle Gazze ve İsrail'in güneyindeki durumu görüşen Ortadoğu Dörtlüsü'nün toplantısına BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, AB Yüksek Temsilcisi Javier Solana, Ortadoğu Dörtlüsü temsilcisi Tony Blair ve AB Dış İlişkiler Komiseri Benita Ferrero Waldner katıldı.

BM'den yapılan açıklamada, ''Katılımcılar, taraflara Gazze'deki insani yardım malzemesi ve ekonomik ihtiyaçları dikkate almaları çağrısında bulunuldu'' denildi.

Ortadoğu Dörtlüsü'nün bölgede derhal ateşkes ilan edilmesini istediği belirtilen açıklamada, katılımcıların ''İsrail ve Filistinliler'in barış yolunda ilerlemelerinin gerektiği konusunda hemfikir oldukları'' kaydedildi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title