Haberler

Maliki Kriz Hükümeti Önerisini Reddetti

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Irak’ta kurulması gündeme gelen kriz hükümetinin anayasal sürece uygulanacak bir darbe olacağını ifade ederek öneriyi reddetti.

Irak Başbakanı Nuri el-Maliki, Irak'ta kurulması gündeme gelen kriz hükümetinin anayasal sürece uygulanacak bir darbe olacağını ifade ederek öneriyi reddetti.

IŞİD militanlarının Irak'ta birçok bölgeyi ele geçirmesi sonrası işgalin sorumlusu olarak gösterilen Irak Başbakanı Nuri El Maliki, Irak'ta kurulması gündeme gelen kriz hükümeti önerisini reddetti. Maliki açıklamasında anayasal hakları olan parlamentonun ilk oturumunda yer alacaklarını belirtti. Kriz hükümetinin anayasal yapıya bir darbe olacağını dile getiren Maliki, "Çağrıda bulundukları kriz hükümetinin tehlikeli hedefleri var. Bu durum anayasayı bitirmeye çalışan ve seçmenlerin anayasal haklarına el koymayı düşünen isyancıların bir girişimi. Kriz hükümeti kurma çabası, anayasaya ve politik sürece uygulanan bir darbedir" dedi. - BAĞDAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Nuri El Maliki Irak Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title