Haberler

Lukaşenko'nun "zam yasağı" kararına uymayan 30'a yakın işletme sahibi tutuklandı

Güncelleme:

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, 6 Ekim itibarıyla ülke içinde fiyatlara zam yapılmasını yasakladı. Karar ülkede büyük ses getirirken, Lukaşenko'nun ilan ettiği "zam yasağına" uymayan 30'a yakın işletme sahibi tutuklandı.

6 Ekim'de ekonomiden sorumlu kurmayları ile bir araya gelen Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, ülke içindeki fiyatlara zam yapılmasını resmen yasaklamıştı.

"YENİDEN HESAPLAMA YAPANLARIN VAY HALİNE"

Belarus lideri, "Ayın 6'sından itibaren fiyatlarda herhangi bir artış yasaktır. Ya-sak-tır! Bugünden itibaren. Yarından değil, bugünden itibaren. Böylece fiyatlar bir günde yükseltilemez. Bu nedenle bugünden itibaren fiyat zamları yasaktır. Ve muhasebe olarak geriye dönük bir şeyler yapanların, bazı hesaplamaları, yeniden hesaplamaları yapanların vay haline" uyarısında bulunmuştu.

Lukaşenko'nun 'zam yasağı' kararına uymayan 30'a yakın işletme sahibi tutuklandı

"BUGÜNLERDE FİYATLAR TAVANA VURDU"

Aldığı bu sert kararın nedenini de açıklayan Lukaşenko, "Çünkü başbakanımızın da bahsettiği gibi çılgınca bir artıştan sonra fiyatlar bir o kadar daha arttı. Ve bugünlerde fiyatlar uçuk. Tavana vurdular" ifadelerini kullanmıştı.

YASAĞA UYMAYAN 30'A YAKIN İŞLETME SAHİBİ TUTUKLANDI

Lukaşenko'nun ülkede deprem etkisi yaratan kararı sonrasında ise dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Belarus liderinin ilan ettiği "zam yasağına" uymayan 30'a yakın işletme sahibi tutuklandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Belarus Zam Haberler

Bakmadan Geçme

Starbucks zam geldi mi? Starbucks fiyatları ne kadar oldu? Akaryakıta zam mı geldi 3 Mayıs 2024? Elazığ'da deprem mi oldu SON DAKİKA? 3 Mayıs CUMA (Sivrice) Elazığ depremi şiddeti, merkezi ne? #128558 Fenerbahçe hangi gün kuruldu? FB 3 Mayıs'ta mı kuruldu? 3 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 3 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! Makas ne zaman icad edilmiştir? Makas kaç yılında icad edildi? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 3 Mayıs 2024 Cuma! 3 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 3 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 3 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 3 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 3 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 3 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 3 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 3 Mayıs Cuma Hutbesi yayınlandı! 3 Mayıs Cuma Hutbesi tam metni! Aston Villa elendi mi? Aston Villa UEFA Konferans Liginden elendi mi?
500

Yorumlar (4)

Ahmet Gündoğdu:

varmı bızde boyle babayiğit devlet bakanı..hıç kımse takmıyor sen ceza kesıyon onlar bır ıkı urune zam yaparak cıkarıyorar.hadı bakalım..

16
0
yanıtYanıtla
Mehmet Alper Hakan:

bu uygulamalar zamanında yapıldığında yapanlara komünist diyordunuz.

yanıt0
yanıt0
Demir Acer :

cok guzel hareketler sevdim bu konuda Lukaşenko yu

12
0
yanıtYanıtla
ahmet aydogan:

Yasak deyince zam olmamasi mumkun olsaydi keske yada faizi indirdim deyince inseydi dunya ne guzel olurdu

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title