Haberler
BBC

Libya'dan denize açılan teknedeki 539 göçmen kurtarılarak İtalya'ya getirildi

Güncelleme:

Akdeniz'de batma riski altında olan bir teknedeki 539 göçmen İtalyan sahil güvenlik güçlerince kurtarılarak Lampedusa adasına götürüldü.

Akdeniz'de batma riski altında olan bir teknedeki 539 göçmen İtalyan sahil güvenlik güçlerince kurtarılarak Lampedusa adasına götürüldü.

Cumartesi günü İtalya'nın Lampedusa adası açıklarında tespit edilen balıkçı teknesinin Libya'dan yola çıktığı, teknedeki göçmenlerin büyük kısmının Mısır, Fas ve Sahraaltı Afrika ülkelerinden geldiği açıklandı.

Ansa ajansına göre aralarında 3 kadın ve bir çocuğun da bulunduğu göçmenleri taşıyan balıkçı teknesi batma tehlikesiyle karşı karşıyaydı. Teknedeki göçmenlerin bazılarının vücutlarında şiddete uğradıklarını gösteren izlere rastlandı. Bu kişilerin Libya'da tutuldukları göçmen merkezlerinde işkenceye uğradıkları şüphesiyle İtalya'nın Agrigento Savcılığı tarafından soruşturma başlatıldı.

539 göçmenin götürüldüğü Lampedusa adasının Belediye Başkanı Toto Martello, bunun son dönemde bir gün içinde adaya getirilen en fazla göçmen sayılarından biri olduğunu belirtti.

İtalyan basınına göre, başka teknelerle birlikte bir gün içinde ulaşan göçmen sayısı yaklaşık 800'e ulaştı.

'Lampedusa yalnız bırakıldı'

Lampedusa Belediye Başkanı Martello, İtalya'nın Libya'ya en yakın noktası olan adanın göç ve insani yardım konusunda yalnız bırakıldığından şikayet etti. Martello son günlerde uluslararası toplumun ilgisinin Afganistan'a yönelmiş olmasına hak verdiğini ancak "insan haklarının her gün ihlal edildiği başka bölgelerin de unutulmaması gerektiğini" belirtti.

Belediye Başkanı, "Her insan daha iyi bir yaşam sürme imkanına sahip olmalı, özellikle de kendi ülkesindeki koşullar buna elvermiyorsa. Ama aynı zamanda Lampedusa gibi sınır bölgelerini desteklemek için özel araç ve önlemler gerekiyor" dedi ve Avrupa Birliği'ne göç politikalarını gözden geçirme çağrısı yaptı.

Yaklaşık 6 bin nüfuslu Lampedusa adası, Kuzey Afrika kıyılarından denize açılarak Orta Akdeniz üzerinden Avrupa'ya ulaşmaya çalışan göçmenler için başlıca limanlardan biri durumunda. Adadaki 250 kişi kapasiteli göçmen merkezinde halen yaklaşık 1400 göçmenin barındığı belirtiliyor.

Cumartesi günü Lampedusa'ya ulaşan göçmenlerin büyük kısmının Covid testi gibi sağlık kontrollerinin ardından Sicilya adasındaki Pozzallo göçmen kabul merkezine taşınması planlanıyor.

BBC

Lampedusa Akdeniz İtalya Libya Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title