Haberler

Kofi Annan Türkiye'nin Dahil Olduğu Çekirdek Grubu Önerdi

Güncelleme:

BM eski Genel Sekreteri Kofi Annan, Irak ve Suriye konusunda Türkiye'nin katılımıyla çekirdek grubunun oluşturulmasını istedi.

Kofi Annan, Irak ve Suriye konusunda BM Güvenlik Konseyi daimi ülkeleri, Suudi Arabistan, İran ve Türkiye'nin katılımıyla "ortak bir yaklaşım" sağlanması amacıyla bir çekirdek grubunun oluşturulmasını istedi.

Annan, BBC Newsnight programında yayınlanan mülakatta Irak ve Suriye konusunda "ortak bir yaklaşım" sağlanması gereğini vurgularken Irak ve Suriye'ye sorunlarını çözmeye yardımcı olmak üzere "çekirdek" bir grubun oluşturulması gerektiğini söyledi.

"TÜRKİYE, İRAN VE SUUDİ ARABİSTAN ORTAK DAVRANABİLİR"

Söz konusu ülkelere asker gönderilmesini pek mümkün görmeyen Annan, buna karşın BM Güvelik Konseyi daimi üyeler, Suudi Arabistan, İran, Türkiye ve belki Mısır'dan oluşan bir grubun "ortak bir yaklaşım" konusunda mutabık kalabileceği inancını dile getirdi.

Kaynak: ANKA / Dünya

Kofi Annan Türkiye Suriye Irak Dünya Haberler

500

Yorumlar (4)

Kendiniz Halledin:

her işinizde Türkiye Türkiye Türkiye

8
2
yanıtYanıtla
Esat:

Türkiye kendisi için her şeyi feda edebilir, ne İran nede Arabistan için bir şey yapmamalıdır. Bu ülkeler KKTC''yi tanıdılar mı ki yeni oluşumda ki devleti tanısınlar. Her kez maşa arıyor,bizde kalmadı. Türk milletinin evlatları sadece kendi vatanınızı savunun, başkasının davasına hukuki bile olsa bakmayın. Örnek: İsviçre , Belçika, Hollanda vs. Onlar dünyanın en mutlu insanları.

1
0
yanıtYanıtla
aziz:

yok türiye kendi yerinde iyi gidin kndi işinizi kendiniz yapın.

1
0
yanıtYanıtla
asd:

ulan japonyamı gelsin olustursun bunu tabiki turkiyeyi ilgilendiriyor komsusu ve hak ettigi toprakları var orda gereksiz konusmayın herseyde turkiyeymiş.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title