Haberler

Jirinovski, Volgograd Şehrinin Stalingrad'la Birlikte Anılmasını Önerdi

Rusya Liberal-Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, "Volgograd" şehrini "Stalingrad" olarak adlandırılmayı teklif etti.

Rusya Liberal-Demokrat Partisi Başkanı Vladimir Jirinovski, Volgograd (Volga şehri) Stalingrad (Stalin şehri) olarak adlandırılmayı önerdi. Jirinovski, "Volgograd'ın daha da eski ismi var. Tsaritsın, (II. Dünya savaşı sırasında) ama Stalingrad'taki kanlı savaşta ölen milyonlarca Rus askerlerine borç ödemek lazım" diye konuştu.

Rusya Liberal-Demokrat Partisinden yapılan açıklamada ise, "Vladimir Jirinovski Rusya'da tarihin ve nesillerin sürekliliğinin olması gerektiğini düşünüyor. Bu bağlamda Liberal Demokrat Partisinin lideri, Volgograd şehrinin Stalingrad ismiyle beraber anılmasını istiyor" denildi.

Volgograd'ın Stalingrad olarak yeniden adlandırılması konusu uzun süredir tartışılıyor. Devlet Başkanı Vladimir Putin ise bu sorunu Volgograd sakinlerinin referandumda çözmesi gerektiğini kaydetti. - MOSKOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Vladimir Jirinovski Volgograd Rusya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title