Haberler

Hugh Jackman: Osmanlı Torunuyum

Güncelleme:

Hollywood'un dünyaca ünlü yıldızı Hugh Jackman Osmanlı torunu olduğunu ve kendisini Türk hissettiğini söyledi.

Türkiye'de oynadığı X- Men filmleriyle tanınan Hollywood'un dünyaca ünlü yıldızı Hugh Jackman, Hürriyet'ten Savaş Özbey'e verdiği röportajda ilginç bir detayı açıkladı. Dedesinin göç ettiği toprakların Yunanistan değil Osmanlı toprağı olduğunu söyleyen ünlü aktirist "Ben Osmanlı torunuyum" dedi.

İşte o röportajdan bazı kesitler:

Bu yıl Çanakkale Savaşı'nın 100'üncü yılı. Bir Avustralyalı olarak bu savaş size ne ifade ediyor?

- Bak bu çok ilginç çünkü o savaş Avustralya için bir dönüm noktası. İngiltere'nin kolonisi olmaktan bir çeşit büyümeye, olgunlaşmaya, ülke olmaya geçişimizi ifade ediyor. İngiltere'ye karşı bir hırs... Bu savaşın saçmalığı, her iki taraftan da onca insanın ölmüş olması... Bir de ne için? Hangi amaç için? 'İngiltere Ana'mızı körü körüne her şeyde takip etmememiz gerektiğini anladığımız bir trajedi. O savaş bize kendi kararlarımızı kendimiz almamız gerektiğini öğretti.

O zaman ANZAK günlerinden birinde gelseniz ya Çanakkale'ye...

- Avusturalya'da anma etkinliklerine çok katıldım. Ama Türkiye'dekine gelmek de başka bir heyecan olurdu. Çünkü Avustralya'da doğmuş büyümüş biri için, Çanakkale'de Türklerle yaşananlar, aslında kim olduğumuzun, bizi biz yapan şeylerin en önemli parçası. O yüzden gelmek isterim. Sanırım 100. yıl olduğu için bu kez her zamankinden kalabalık olacak.

Büyük babanız Yunanistan'dan göç etmiş doğru mu?

"BEN OSMANLI'YIM, TÜRK'ÜM"

- Her yerde öyle yazıyor ama değil. İstersen gel şuna 'Osmanlı' diyelim. Çünkü babamla dayım, dedemin göç ettiği o yere gittiler. Anlattıklarına göre bugün Yunanistan'da bulunan o bölge, o zaman Osmanlı İmparatorluğu'na aitti. Yani Osmanlı bir büyük dededen geliyorum. Sakın Türkiye'ye geleceğim diye bunu söylediğimi düşünmeyin ama ben Türk'üm. Evet evet, sanırım Türk olduğumu söyleyebilirim.

Kaynak: Haberler.Com / Dünya

Hugh Jackman Yunanistan Hollywood Türkiye Magazin Dünya Haberler

500

Yorumlar (74)

KonyaKululuTürkMobil-IOS:

Bana 1 dunyaca unlu kurd gösterin? 1 yil dusunsen bulamazsiniz cunki en cahil millet kurdler

88
21
yanıtYanıtla
TÜRKMAN:

Birgün Herkes Türk olacak yazın bir yere. .

59
6
yanıtYanıtla
MED OĞLU KURD:

osmanlıda KURD, tırk, ermeni, rum, boşnak, macar, azeri, laz. . . . yaşıyordu. sen tırk değilsin. kökünü iyice araştır. dedem burda yaşadı diye tırk olunmuyor. . .

14
49
yanıtYanıtla
yalnızkurt:

darısı asırlardır bir arada yaşayıp hala TÜRK olamayanların başına.

52
4
yanıtYanıtla
ilkosmanlı:

osmanlı büyük güç olduğunda dahi mazlumun koruyucusu olmuş bugünkü israil gibi katliam yapıp yahudiler gibi dünya ülkelerinin arasına fitne fesat sokmamış adam bu yüzden osmanlıyım diyor israilliyim diyecek deyil ya türkiyeliyimde demez çünkü bugünkü laik türkiyede aynı apartmanda komşunu bile tanımıyorsun ama şunu da unutmayın osmanlının marifetleri kurandan ve peygamberimizin tavsiyelerinden dir

49
5
yanıtYanıtla
halilcin:

rabbim osmanlıyı yeniden bu dünyada hakim kılsın cok ihtiyacı varmazlum ınsanların

44
9
yanıtYanıtla
HASAN DİNÇ.:

Osmanlının cazibesi herkesi mest ediyor, darısı ırkını dinini reddeden zavallılara!

43
9
yanıtYanıtla
Abdullah:

Osmanlının bir cazibesi yok. Geçmişte kaldı. Artık Türkiye Cumhuriyeti olarak önümüze bakacağız. Osmanlıca değil de Felsefe derslerini zorunlu hale getirmeyi düşündüğümüzde, bilimde bizi 100 yıl geçmiş Avrupa''ya belki yaklaşabiliriz. Zihniyet meselesi.

5
44
yanıtYanıtla
TEBRiK EDIYORUM,,,,:

Dünya, osmanliyla övünüp gurur duyuyor, , osmanli torunu olmakla iftihar ediyor, , bunu bizdeki kemelin cocuklari niye görmezler acaba, , yoksa gözleri dogustan körmüdür bunlarin, , ,

15
31
yanıtYanıtla
YigitMobil-IOS:

Bana da hafif angaralilari andiriyodu zati

42
3
yanıtYanıtla
Tüm 74 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title