Haberler

Son Dakika: Eski ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti

Güncelleme:

Son dakika: Eski ABD Dışişleri Bakanı Colin Powell, 84 yaşında hayatını kaybetti. Powell'in ölüm haberi ailesi tarafından sosyal medya üzerinden duyurulurken, ölüm nedeninin ise koronadan kaynaklanan komplikasyonlar olduğu belirtildi.

Eski ABD Dışişleri Bakanı ve Genelkurmay Başkanı General Colin L. Powell, 84 yaşında koronavirüs nedeniyle vefat etti. Powell'in ölüm haberini ailesi Facebook üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu.

KORONA NEDENİYLE YAŞAMINI YİTİRDİ

Paylaşımda, "Eski ABD Dışişleri Bakanı ve Genelkurmay Başkanı General Colin L. Powell, bu sabah Covid-19'dan kaynaklanan komplikasyonlar nedeniyle vefat etti." ifadelerine yer verildi.

"BÜYÜK BİR AMERİKALIYI KAYBETTİK"

Yakınları, Powell'in aşılarının tam olduğunu belirterek, "Dikkat çekici ve sevgi dolu bir kocayı, babayı, büyükbabayı ve büyük bir Amerikalıyı kaybettik" dedi.

COLIN LUTHER POWELL KİMDİR?

Colin Luther Powell, 1937 yılında Jamaicalı göçmen bir çiftin oğlu olarak New York Harlem'de doğdu. Vietnam'da savaşan ve dört yıldızlı bir general olan Powell 1990'lı yıllarda Irak'a, Kuveyt'i işgali sonrasında yöneltilen Birinci Körfez Savaşı'nda önemli bir rol oynamış ve ABD Genelkurmay Başkanlığına kadar yükselmişti. Ordudan emekli olduktan sonra Cumhuriyetçi Parti'den siyasete atılan Powell, George W Bush yönetiminde dışişleri bakanlığına getirilmişti.

BM'YE SADDAM HÜSEYİN HAKKINDA RAPOR SUNDU

ABD'nin 65. Dışişleri Bakanı olan Colin Powell, aynı zamanda bu göreve getirilen ilk Afrika kökenli Amerikalı da olmuş, kendisini daha sonra Condoleeza Rice izlemişti. Daha sonra ABD'de birkaç yönetime askeri danışmanlık da yapan Powell, kendisinin dahi kuşkuları bulunmasına rağmen, 2003 yılında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde yaptığı konuşma ile Saddam Hüseyin'in elinde kitle imha silahlarına sahip olduğu yönünde kamuoyunu ikna etmekte önemli rol oynamıştı.

Gözde Nur Bayar
Haberler.com - Dünya

Dünya Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (5)

oguz koçak :

ateşin bol olsun akıttıgın kanların şimdi hesabını verme zamanı

83
6
yanıtYanıtla
Ahmet AKGÜL:

şimdi hesap zamanı. katledilen bebeklerin hesabını nasıl verecek acaba.!!

83
5
yanıtYanıtla
kadir bedir :

ne diyelim torpağı bol olsun

7
46
yanıtYanıtla
uCube :

84 Yaşında normal vefat diyelim ya da verilen ağır ilaçlarla organların yaştan dolayı bitmesi ve ilaçlarla da daha fazla çökmesi diyelim. Covide bağlamaya gerek yok.. ;))

4
2
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Bizden ırak, Cehenneme direk olsun inşAllah ..

5
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title