Haberler
BBC

Endonezya'da Üç Kiliseye İntihar Saldırısı: 11 Ölü

Endonezya'nın en büyük ikinci kenti Surabaya'da üç kiliseyi hedef alan intihar bombacıları en az 11 kişinin ölümüne yol açtı.

Endonezya'nın en büyük ikinci kenti Surabaya'da üç kiliseyi hedef alan intihar bombacıları en az 11 kişinin ölümüne yol açtı.

Birkaç dakika arayla düzenlenen saldırılarda 40 kişinin de yaralandığı açıklandı.

2005'te Bali'de 20 kişiyi öldüren üç intihar saldırısından beri ülkede düzenlenen bu en ölümcül saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

Televizyonlarda yer alan görüntülerde kiliselerden birinin girişinde dağılmış bir enkaz gözüküyor.

Dünyada en fazla Müslüman nüfusun bulunduğu Endonezya'da son aylarda İslamcı militanların saldırılarında bir artış görülüyor.

Bugün yerel saatle 07: 30'da gerçekleşen saldırılardan birinin yanında çocuklarla birlikte kiliseye giren bir kadın tarafından düzenlendiği öne sürüldü.

Yerel basında yer alan haberlerde yetkililerin, diğer kiliselere yönelik saldırı planlarını engellediği aktarıldı.

IŞİD'den ilham alan örgüt baş şüpheli

Endonezya İstihbarat Teşkilatı'ndan Wawan Purwanto, IŞİD'den ilham alan Jemaah Ansharut Daulah (JAD) adlı grubun en büyük şüpheli olduğunu söyledi.

Purwanto saldırıların Mayıs başında başkent Cakarta'nın dışındaki bir yüksek güvenlikli cezaevinde İslamcı militanların düzenlediği, 36 saat süren ve beş güvenlik gücünün ölümüne yol açan çatışmayla bağlantılı olduğunu düşündüklerini belirtti.

Endonezya nüfusunun yüzde 90'ı Müslüman, geri kalanları ise Hristiyan, Hindu ve Budist.

Ülkedeki Hristiyan liderler, saldırının ardından sükunet çağrısında bulundu.

Endonezya Kiliseler Komünyonu, Pazar günü yayınladığı açıklamada "Terör tehditleriyle yüzleşirken korkmamıza gerek yok. Bu işi hükümetin ellerine bırakmalıyız" ifadeleri yer aldı.

Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi de saldırıyı kınadı ve yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

BBC

Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

TRT 1 ne zaman kuruldu? TRT kaç yıldır yayında bu yıl kaçıncı kuruluş yıl dönümü? Bir Sevdadır yok mu? Bir Sevdadır neden yok, bitti mi? Bir Sevdadır final mi yaptı 1 Mayıs Çarşamba? Şahane Hayatım final mi yapıyor? Şahane Hayatım bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu final mi yapıyor? Sandık Kokusu bitiyor mu 2024? Taş Kağıt Makas final mi yapıyor? Taş Kağıt Makas bitiyor mu 2024? Kuruluş Osman final mi yapıyor? Kuruluş Osman bitiyor mu 2024? Sandık Kokusu 21. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 159. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 1 Mayıs Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Deliha 2 konusu nedir? Deliha 2 oyuncuları kimler? Deliha 2 filmi ne zaman, nerede çekildi? Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 158. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! Metro ne zaman açılıyor? 1 Mayıs otobüs, Marmaray, vapur ve tramvay ücretsiz mi? Gelinim Mutfakta kim birinci oldu, çeyrek altının kim aldı? 1 Mayıs Gelinim Mutfakta kim kazandı? Puan durumu nedir? Mayıs askerlik yerleri ne zaman açıklanacak? 2024 MSB Mayıs askerlik celp ve sevk tarihleri! CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 1 Mayıs altın fiyatları yükseldi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title