Haberler

Berlin'de Zoraki Evlilikler Masaya Yatırıldı

Federal Almanya Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer, Sonbaharda Türkiye'ye Yapacağı Ziyarette Zoraki Evliliği Gündeme Getireceğini Söyledi.

Federal Almanya Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Prof. Dr. Maria Böhmer, sonbaharda Türkiye'ye yapacağı ziyarette zoraki evliliği gündeme getireceğini söyledi.

"Almanya'da Zoraki Evlilikler" konulu bir araştırmayı başkent Berlin'de basına tanıtan Böhmer, zoraki evliklerin yaygın olarak Türkler'de görülse de farklı uluslarda da bu duruma rastlandığını ifade etti. Bir kimseyi zorla evlendirmenin insan hakları ihlali olduğunu ifade eden Dr. Böhmer, "Genellikle zorla evlendirilenler kadınlar olsa da, erkekler için de aynı sorun geçerli. Zoraki evliliklerde iddia edildiği gibi İslamiyet önemli bir rol oynamıyor. Ataerkil aile yapısı, zoraki evliliklere temel

oluşturuyor. Danışma merkezlerimizle göçmenleri bu konuda aydınlatmayı daha uygun buluyoruz. Ayrıca okullarda öğretmenlerin aydınlatıcı bir görev üstlenmelerini istiyoruz. Bu yüzden öğretmenlere meslek içi eğitim seminerleri vereceğiz. Böylelikle onlarda zoraki evlikle mücadeleye hazır olacak" dedi.

Zoraki evlilik görülen ailelerde aile içi cinsel tacizlerin de yaşandığının saptandığını ifade eden Maria Böhmer, "Zoraki evliklerin görüldüğü ailelerin sosyal altyapısı da zayıf. İşsizlik, alkol ve uyuşturucu bağımlılığı bu ailelerde çok görülüyor" şeklinde konuştu.

Araştırma sorumlusu Dr. Reiner Strobl ise, zoraki evliklerin Almanya'da yaşayan Türkler'de daha fazla görüldüğünü belirterek, "Şiddete maruz kalan kadınların sığındığı Papatya kurumuna 1986 ile 2006 yılları arası sığınanları bu araştırmamızda temel aldık. 10 uzman bu alanda sürekli çalıştı. Dinin burada çok az etkisi olduğunu saptadık. Buna göre, Türkler'de zoraki evlilik oranı daha yüksek. Zoraki evlilik, insan hakkı ihlalidir ve bu alanda acilen gerekli önlemler alınmalıdır" diye konuştu.

(SE-CY-CY-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title