Haberler

Alman ordusundan Kızıldeniz'de skandal hata! Husiler yerine ABD'ye ait hava aracını vurdular

Güncelleme:

Kızıldeniz'de devam eden çatışmalara dün müdahil olan Alman ordusunun imza attığı skandal kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Alman ordusuna ait savaş gemisinin Husilere ait olduğunu düşünerek saldırı düzenlediği İHA'nın ABD'ye ait olduğu ortaya çıktı.

Dün, Kızıldeniz'e konuşlandırılan Alman firkateyninin ilk Husi saldırısını püskürttüğü açıklanmış, DPA kaynaklarına göre, AB'nin deniz taşımacılığını koruma misyonu kapsamında Kızıldeniz'e konuşlandırılan Alman donanması Hessen firkateyni, İran destekli Husi milislerinin Yemen'deki saldırısını ilk kez püskürtmüş, kaynaklar, geminin Salı gecesi iki düşman hedefine başarıyla saldırdığını söylemişti.

VURULAN HAVA ARACI ABD'YE AİT ÇIKTI

Bu açıklamadan saatler sonra Alman gemisinin imza attığı hata ortaya çıktı. CNN International'de yer alan habere göre, Alman gemisinin Husi drone'u zannederek saldırdığı hava aracı ABD'ye ait çıktı.

Alman ordusundan Kızıldeniz'de skandal hata! Husiler yerine ABD'ye ait hava aracını vurdular

HUSİLERE SALDIRDIKLARINI DÜŞÜNDÜLER AMA...

Olaya aşina bir ABD savunma yetkilisi, Alman savaş gemisinin Husilere ait bir İHA'ya ateş açtığını düşündüğünü ancak bunun ABD'ye ait bir İHA olduğu ortaya çıktığını söyledi.

ALMAN ORDUSU "YANLIŞLIKTAN" BAHSETMEDİ

Yetkili, firkateynin ABD insansız hava aracına hangi silahla ateş açtığının belirsiz olduğunu söyledi. Alman ordusunun açıklamasında ABD insansız hava aracına yanlışlıkla ateş açılmasından söz edilmiyordu.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Dünya Haberler

500

Yorumlar (9)

İsmail ÜNAL:

Skandal değil, Almanlar ABD’den intikam alıyorlar...

58
8
yanıtYanıtla
Tutankamon Hoca:

Rusyanin uçağı yanlışkikla yada ABD. Gazıyla düşürdükten sonra onlarda bir günde 34 askerimizi şehit etti yanlislikla

yanıt20
yanıt3
YİĞİT TÜRKALP:

BÖYLE HATAYA CAN KURBAN

41
0
yanıtYanıtla
Doğa YİĞİT:

Almanlarin ordusu ne ki tecrubesi olsun, Dunya savasindan sonra askeri varliklari koreltilmis, sinirlandirilmistir, bu tur hatalar yapmalari normal gibi geliyor. Umarim bir yolcu ucagini falan da vurmazlar yanlislikla.

33
4
yanıtYanıtla
Mustafa kuyulu :

mal

20
4
yanıtYanıtla
Turhan Gönen:

İnşallah birbirlerini vururlar. Milyonlarca insan öldürürler birbirinden. İnşallah.

18
3
yanıtYanıtla
Spectrum:

Senin ölmesini istediğin milyonlarca insanın suçu ne? Bu zihniyet var oldukça savaşlar devam edecek. Ölmesini istediğin kişiler filistin için toplanıp israili protesto etti. Sende tutmuş inşallah milyonlarca insan ölsün diyorsun. Suçlular halk değil o ülkeyi yönetenlerdir. Senin müslümanlıkla alakan yok. Gerçek müslüman masumların ölmesini istemez, hangi dinden olursa olsun..

yanıt1
yanıt0
mehmet türkel:

Yiyin birbirinizi alçaklar.

10
0
yanıtYanıtla
Delil Deniz:

İyi oldu hepsi gebersin

10
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title