Haberler

ABD Savunma Bakanı Austin, savaşın başlangıcından bu yana ilk kez Rus mevkidaşıyla görüştü, acil ateşkes çağrısı yaptı

Güncelleme:

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu ilk kez görüştü. Austin, telefonda gerçekleştirilen görüşmede Ukrayna'da acil ateşkes istedi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşta 79 gün geride kalırken ABD ve Rusya arasında dikkat çeken bir görüşme gerçekleştirildi. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby tarafından yapılan yazılı açıklamada, Austin'in Rus mevkidaşı Şoygu ile 18 Şubat'tan sonra ilk kez telefonda görüştüğü bildirildi.

18 ŞUBAT'TAN BU YANA İLK GÖRÜŞME

Açıklamada, "Bakan Lloyd Austin, 18 Şubat'tan bu yana Rus Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile ilk kez 13 Mayıs'ta görüşmüştür. Bakan Austin, (Rusya'ya) Ukrayna'da acil ateşkes çağrısında bulunmuş ve iletişim kanallarının açık tutulmasının önemine dikkati çekmiştir." ifadelerine yer verildi.

ABD, RUSYA'YA YAPTIRIM UYGULAMIŞTI

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 24 Şubat'ta başlamış, o tarihten bu yana devam eden savaşta ABD ile Avrupa ülkeleri Moskova'ya yönelik çok sayıda yaptırım kararı almıştı.

ABD, SAVAŞIN UZAYACAĞINI SÖYLEMİŞTİ

Amerikan senatosuna brifing veren ABD istihbarat servisleri, Rusya lideri Putin'in Ukrayna'da uzun soluklu bir savaşa hazırlandığını ve yenildiğini düşünürse nükleer silahlara başvurabileceğini söyledi. ABD Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'da alacağı olası bir yenilgiyi rejimine varoluşsal bir tehdit olarak görebileceğini, böyle bir durumda nükleer silah kullanabileceğini ifade etti. Haines, Donbas ele geçirilse bile Moskova yönetiminin savaşı bitirmeyeceğini ve Kiev'deki başarısızlığın ardından Donbas'a odaklanmanın "geçici bir değişim" olduğu değerlendirmesini yaptı.

Kaynak: AA / Dünya

Ukrayna Rusya Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (3)

Aykut Kalanoğlu:

Gazlayın gazlayın silahları füzeleri gönderin dolarları gönderin Ukrayna'ya şimdi de acil ateşkes isteyin Ruslardan ? helâl olsun bu kadar iki yüzlülük görülmemiştir ! ilk başlarda silah füze göndereceğinize barış için elçiler gönderseydiniz ya Rusya'ya ?

4
1
yanıtYanıtla
mahmut kemal :

Tiyatro oynuyorlar amerika terörist devletler bu savaşı çıkmasını ve uzamasını en çok isteyen ülkelerden biridir.

3
0
yanıtYanıtla
Samil Adamcıl:

Tebrikler helal olsun diyorum ??????

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title