Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'ye operasyon sinyali ABD'nin uykularını kaçırdı: Engellemek için baskı yapıyoruz

Güncelleme:

Türkiye'nin Suriye'ye yönelik olası operasyonu uluslararası kamuoyunun gündeminden düşmüyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tel Rıfat ve Münbiç'e askeri harekat sinyali vermesiyle ilgili konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Barbara Leaf, "Türkiye'nin yeni bir operasyon düzenlemesini engellemek için baskı yapıyoruz. Olası bir askeri operasyon bölgede yaşayanlar için bir felaket olur ve ABD önderliğindeki koalisyonun Suriye'de terör örgütü DEAŞ'la mücadelesine zarar verir" diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı bünyesinde Orta Doğu İlişkilerinden Sorumlu Bakan Yardımcısı Barbara Leaf, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde konuştu.

"ABD, TÜRKİYE'NİN OPERASYONUNU ENGELLEMEK İÇİN BASKI YAPIYOR"

Leaf, son dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Suriye'ye askeri operasyon yapma sinyali vermesi ile ilgili konuştu. Leaf, ABD'nin Türkiye'nin Suriye'ye yeni bir operasyon düzenlemesini engellemek için baskı yaptığını söyledi.

"ANLAŞMAYA SAYGI GÖSTERMELERİNİ BEKLİYORUZ"

Leaf, "Türkiye hükümetine en üst seviyeden, 2019 yılının Ekim ayında imzalanan ve Suriye'nin kuzeyine yönelik askeri operasyon yapılmamasını belirten anlaşmaya saygı göstermesini bekliyoruz" dedi. Leaf sözlerine, "Biz onlara bu konuda baskı yapıyoruz" diyerek devam etti.

ABD'den Erdoğan'ın Suriye'ye operasyon sinyaliyle ilgili üst düzey açıklama: Engellemek için baskı yapıyoruzABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Barbara Leaf.

"OLASI BİR OPERASYON FELAKET OLUR"

ABD'li yetkili, "Olası bir askeri operasyon bölgede yaşayanlar için bir felaket olur ve ABD önderliğindeki koalisyonun Suriye'de terör örgütü DEAŞ'la mücadelesine de zarar verir" dedi. Leaf'in bahsettiği koalisyonun omurgasını ise terör örgütü PKK/PYD/YPG oluşturuyor.

ERDOĞAN'IN OPERASYON SİNYALİNE ABD VE RUSYA'DAN TEPKİ GELMİŞTİ

Son haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'ye bir askeri operasyon düzenlenmesinin sinyalini vermiş ve Tel Rıfat ve Münbiç bölgelerine yönelik bir operasyon düzenleneceği iddia edilmişti. Türkiye'nin bu açıklamalarına ABD ve Rusya'dan tepki gelmişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Suriye Haberler

500

Yorumlar (7)

Mehmet Dumanic:

Yav he he, türk düşmanları birşeye yok, yapmayın diyorsa kesin faydamızadır, o yüzden kusura bakmayacaksınız. Durmak yok yolaa devam.

26
13
yanıtYanıtla
Demir Acer :

Seçim öncesi propaganda koskoca TC ne zamandır abd rusya izini ister hale geldi????

8
12
yanıtYanıtla
Orhan Cesur:

Kurban bayramından sonra operasyon başlar

11
9
yanıtYanıtla
Kuman:

Demekki doğru yoldayız! Durmak yok O kandile de O TelRıfata da Münbicede Türk bayrağı dikilecek! Gök girsin kızıl çıksın

11
5
yanıtYanıtla
Vural Bay:

Bıden :uyuyamıyorum geceleri TWÖRK yapıyorum. ya Bi bırakın ya uyuyamıyormuşlar

9
1
yanıtYanıtla
Ercan Sevinc:

Pkk yi besleyip büyüten üzerimize salan sensin amerika

7
2
yanıtYanıtla
Ilhan Kahraman:

Biran evvel operasyon gerekli anerika mı? Stratejik düşman dan bahsediyorsunuz geçin onu

3
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title