Haberler

21'inci Tatar Dayanışma Gecesinde Bakım Evi Müjdesi

Danimarka'nın Taastrup ve İshoj şehirleri bölgesinde yaşayan Tatarlılar 21'inci Dayanışma ve Yardımlaşma Gecesinde, memleketleri Tatar'a bir bakım evi yapma planlarını açıkladılar.

Danimarka'nın Taastrup ve İshoj şehirleri bölgesinde yaşayan Tatarlılar 21'inci Dayanışma ve Yardımlaşma Gecesinde, memleketleri Tatar'a bir bakım evi yapma planlarını açıkladılar. Bugüne kadar düzenledikleri gecelerde elde ettikleri gelirlerle, Uşak iline bağlı Tatar kasabasına, yol ve mezarlığın bakımını yaptıran, belediyeye çeşitli araçlar ve gereçler alan, oluşturdukları çilek tarlalalarında yüzlerce köylüyü istihdam ederek, çilek ihracaatını sağlayan, okullarına, sağlık ocaklarına yardımda bulunan Tatarlılar bu kez yaşlılar için bir bakım evi yaptırmayı planladıklarını açıkladılar. Tatar Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Aytekin Arık, yaptığı konuşmada bakım evi müjdesini verdikten sonra kendi yazdığı şiir kitabından bir şiir okudu.

KÖTÜ ALIŞKANLIKLARDAN UZAK DURUN

Geceye katılan Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği Emniyet Müşaviri Feyzullah Arslan yaptığı konuşmada, Danimarka'da çok küçük bir grup olmalarına rağmen büyük işler başaran Tatarlıları kutlayarak 'eski yıla güle güle, yeni yıla hoşgeldin derken, sizleri kutluyorum. Danimarka'da 60 bin Türk var. Tatarlılar bunlar arasında çok az bir nüfus ama 2,5 yıldır buradayım böyle bir ortam görmedim. Öncelikle Aytekin Arık ve yönetim kurulunu sonra da hanımefendileri kutluyorum. Çocuklarınızı eğitiyorsunuz ama daha da katkıda bulunmak, onların eğitimine destek olmak sizlerin görevi. Burada resmi kurumlarda çalışan, doktor mühendis olan gençleri gördüm, çok mutlu oldum. Yeni yıl demek, geleceğe ve umutlara kucak açmak, yeni şeyler, görmek, bulmak, amaçlamak demektir. 2011'de yapamadıklarınızın bir planını yapın 2012'de onları gerçekleştirin. 2012 yılında beğenmediğiniz kötü alışkanlıkları bırakın. Bunu özellikle gençlere söylüyorum. Bunu Türkiye'den gelen bir görevli olarak sizlere söylemeyi bir borç biliyorum. Gençlerimizin birinci nesilin çektiği sıkıntıları çekmemeleri, Danimarkalılara 'bu Türkler çok iyi, çok başarılı insanlarmış' dedirtmek için, biraz daha gayret göstermelerini tavsiye ediyorum" dedi.

KAYMAKAM DA KUTLADI

Gecede Uşak'a bağlı Sivaslı kazasınının Kaymakamı Mehmet Levent Kepçeli'nin bir mesajı da okundu. Kepçeli mesajının bir bölümünde "Değerli tatar Dayanışma Derneği üyeleri, yabancı ülkelere katkınız yanısıra, vefa duygusuyla memleketiniz için yaptığınız çalışmalar ve yardımlar ilimizde takdirle karşılanmaktadır. Sizlerden tek beklentimiz, yılmadan usanmadan, memleketinizle bağlarınızı daha da güçlendirmenizdir." dedi.

Geceye katılanlar Saz sanatçısı Teoman, Orgcu Yaşar, şarkıcılar Aslı Dinler ve Kiboş'un müzikleri ile coştular. Birbiri ile sanki şıklık yarışına girmiş genç kızlar ise, sahneden bir an bile inmeyerek, 2011 yılının kurtlarını döktüler. Genç kızların doldurduğu sahnede erkeklere yer kalmazken, salondaki gençlere de ücretsiz Türkçe kitaplar dağıtıldı. Dernek üyelerinin sahnelediği skeç ve tiplemeler de salondakileri güldürdü. Gecede yapılan çekilişte çeşitli hediyeler dağıtıldı. Gece iyi niyet temmennileri ile, yeni yılda tekrar buluşmak üzere son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title