Haberler

Dünya Mozaik Başkenti: Ravenna

Güncelleme:

İtalya denince akla önce mimari, moda, futbol, leziz yemekler, şaraplar ve sıcakkanlı insanlar geliyor.

FEST Travel'ın 28-30 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceği Ravenna gezisi, kentin Hıristiyanlığın ilk dönemlerinde yapılan ve günümüze kusursuz biçimde ulaşan mozaikleri ile İtalya'dan beklentilerinizi bir adım öteye taşıyacak.

İtalya'nın kuzeydoğusundaki Emilia-Romagna eyaletinde yer alan ve ülkenin en büyük ikinci komünü olan Ravenna, Hıristiyanlığı 2. yüzyılda kabul edip 4. yüzyılda da bir piskoposluk bölgesi haline gelmiş. Roma'nın güçten düştüğü bir dönemde, 5. yüzyıl başında imparatorluğa bir süre başkentlik yapan Ravenna, Hıristiyanlığın ilk dönemlerinden günümüze kusursuz biçimde ulaşan mozaikleri ile ünlü.

FEST Travel'ın 28 - 30 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceği OECONOMICA: RAVENNA gezisi, "Dünya Mozaik Başkenti" unvanını hak eden kentte uzun bir haftasonu geçirmeyi öneriyor.

Eski Roma kasabasının yıkıntılarının üzerinde yükselen ve ortaçağ kenti görünümünü halen koruyan "Kızıl Kent" Bolonya'dan başlayan bu gezide, dünyanın tuğladan inşa edilen en büyük kilisesi Aziz Petronio Bazilikası, Fransız gotik mimarinin İtalya'daki en güzel örneği San Francesco Bazilikası, kentin simgesi İki Kule, Avrupa'nın en eski üniversitesi olan Bolonya Üniversitesi ve tarihi meydanlar ziyaret edildikten sonra Ravenna'ya geçilecek.

Hıristiyan ikonografisinin Greko-Romen gelenekle harmanlandığı, benzersiz işçiliğe sahip Ravenna mozaikleri, tümü de UNESCO koruması altındaki mekânlarda korunuyor: Adını Ravenna'nın ilk piskoposundan alan ve Hz. İsa ile Meryem'e bakirelerle şehitlerin hediyeler sunduğu mozaik serisi ile muhteşem 6. yüzyıl kilisesi Aziz Apollinare Nuovo Bazilikası, Hıristiyan-Bizans mimarisinin erken örneklerinden Aziz Vitale Bazilikası, kubbesinde Hz. İsa'nın vaftizinin ve havarilerinin betimlendiği Ariani Vaftizhanesi, Ravenna'nın en eski anıtı Neoniano Vaftizhanesi ve İmparator Honorius'un kızkardeşi Galla Placidia'nın, mozaikleri uzmanlar tarafından "tüm mozaik anıtları arasında en iyi korunmuş ve sanatsal açıdan mükemmel" olarak nitelenen anıt mezarı...

Bir zamanlar başpiskoposu, İtalya'da papadan sonra ikinci sırada gelen Ravenna'nın ince işçiliğin hayal gücüyle kaynaştığı mükemmel mozaiklerini gördükten sonra, Doğu Roma İmparatorluğu'na bin yıldan uzun süre başkentlik yapmış İstanbul'un mozaiklerine çok daha farklı bir gözle bakacaksınız.

OECONOMICA® NEDİR?

FEST Travel'ın 30 yılı aşkın süredir turizm sektörünün en önde gelen firmalarından biri olmayı başarmasının ardında, kaliteden ödün vermemesi yatıyor. Sektörde "kültür gezisi" bilincini yerleştiren FEST Travel, gezginlerin karşısına ekonomik bir seçenekle çıkıyor: OECONOMICA® FEST Travel'ın gezilerine katılmak isteyen ancak bunun için ayırdığı bütçeyi daha düşük tutan gezginlerimize sunduğumuz yeni hizmetimiz OECONOMICA® ile FEST Travel'ın kültür gezilerinden çok daha fazla kişinin yararlanabilmesini ve FEST Gezginleri Ailesi'ni daha da genişletmeyi amaçlıyoruz.

OECONOMICA®'nın Farkı Nedir?

Bir gezinin fiyatlanmasında konaklama ve ulaşım kalemleri son derece önemli bir yer tutuyor. Otellerde bir yıldız alt kategoriye inildiğinde bile, hele de uzun süreli bir gezi planlıyorsanız, fiyat olağanüstü bir şekilde düşebiliyor.


OECONOMICA® ile gezginler, FEST Travel güvencesinden ve kültür gezilerinin standardından taviz verilmeden, FEST'in beğenilen ve güvenilen rehberleri eşliğinde; bazı otel, uçuş ve hizmetlerde yapılan değişiklikler sayesinde, çok daha ekonomik şekilde gezme imkânı buluyor. Gezi sanatını yeniden tasarlayan FEST Travel, sınır tanımayan seyahat yaklaşımını OECONOMICA®'nın ekonomik gezilerinde de sürdürmeye devam ediyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Ravenna İtalya Roma Güncel Haberler

title