Haberler

    Dünya Kupası'nın En İyi Futbolcuları: 40 - 31

    Dünya Kupası heyecanı bugün başlıyor.

    40 – Kwadwo Asamoah / Gana

    Juventus’un kreatif orta saha oyuncusu Asamoah, 2010’da Afrika’nın en çok gelişim göstermesi beklenen oyuncu seçildikten sonra spor otoritelerini yanıltmamış, 2012 ve 2013’te de Gana’da yılın oyuncusu seçilmişti. Ayrıca Bloomberg’e göre dünyada son sezonun en iyi 27. oyuncusu olan Asamoah’ın bunu Dünya Kupası’nda da sürdürmesi gerekiyor. Güçlü fiziğinin yanı sıra yüksek dripling yeteneğine sahip olan oyuncu, Gana’nın 2010’daki çeyrek final başarısını tekrarlaması için kilit öneme sahip.

    39 – Clint Dempsey / ABD

    ABD teknik direktörü Jurgen Klinsmann’ın sansasyonel tercihi doğrultusunda Brezilya’ya Landon Donovan olmadan giden takımın tecrübeli ismi olarak bir tek Dempsey kaldı. Milli takım formasıyla 37 gol kaydeden ve mevcut kadroda bu alanda lider olan Dempsey, takımının en önemli ismi. Amerika Birleşik Devletleri’nin kadrosunda sadece üç oyuncunun çift haneli milli takım tecrübesi olduğu hesaba katılınca Dempsey’in performansının önemi gayet iyi anlaşılıyor.

    38 – Edin Dzeko / Bosna Hersek

    Jose Mourinho’nun İngiltere’de yılın oyuncusu olması gereken isim olarak nitelendirdiği Edin Dzeko, ülkesi Bosna Hersek’te bir kahraman rolünde. Manchester City’nin kadrosunda üçüncü forvet seçimi olarak dikkat seçen oyuncunun istatistiklerine dünyada başka herhangi bir üçüncü seçim forvet yaklaşamaz. Fakat Manchester City’nin üçüncü forveti Dzeko, ülkesinin ise tartışmasız bir numaralı seçimi.

    Kaynak: EuroSport.com / Spor

    Kwadwo Asamoah Clint Dempsey Edin Dzeko Gana Spor Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title