Haberler

Dünya diken üstünde! Rusya'dan büyük gözdağı: Asker gönderirseniz ülke kan gölüne döner

Güncelleme:

Rusya'nın Londra büyükelçisi Andrey Kelin, ülkesinin bir savaş istemediğini belirterek, Ukrayna'ya çok sert bir uyarıda bulundu. Ukrayna'nın Donbas bölgesine asker göndermesi halinde ülkenin kan gölüne döneceğini belirten Kelin, Moskova'nın Minsk Anlaşması'na da tamamen bağlı olduğunun altını çizdi. Hatırlanacağı üzere Rusya Savunma Bakanlığı sınırdaki birliklere "Savaşa hazır olun" emri vermişti.

Rusya ile Ukrayna arasındaki Donbas gerilimi sürüyor. ABD ve NATO'nun da açıklamalar ile dahil olduğu sınır gerilimi hakkında yeni bir açıklama geldi. Rusya'nın Londra Büyükelçisi Andrey Kelin Moskova'nın bir askeri müdehale amacının olmadığını belirtti.

MOSKOVA MİNSK ANLAŞMASINA TAMAMEN BAĞLI

BBC'ye konuşan Büyükelçi Kelin, Kiev'in Donbas'a asker gönderilmesi durumunu 'Bölge kan gölüne döner' sözleri ile özetledi. Kelin, "İki ülke savaşın eşiğinde mi?" sorusuna ise "Hiç sanmıyorum" yanıtını verdi. Büyükelçi aynı açıklamada Moskova'nın Minsk Anlaşmasın tamamen bağlı olduğunun da altını çizdi.

RUSYA'DAN SINIRDAKİ BİRLİKLERE "SAVAŞA HAZIR OLUN" EMRİ

Son haftalarda artan gerilim sonrası iki ülke de bölgeye askeri yığınak yapmaya başlamıştı. Ukrayna, Rusya'nın Donbas ve Kırım'a 80 bin asker konuşlandırdığını belirtmişti. Rus medyası ise Savunma Bakanlığı'nın sınırdaki birliklere 'savaşa hazır olun' emri verdiğini duyurmuştu.

RUSYA- UKRAYNA GERGİNLİĞİ

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Ruslan Homçak, 30 Mart'ta Meclis'te yaptığı konuşmada, Rusya'nın tatbikat bahanesiyle Ukrayna sınırları yakınlarına asker sevkiyatı yaptığını belirtmişti.

Donbas bölgesindeki krizin çözümüne ilişkin Rusya, Ukrayna ve Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatından (AGİT) oluşan Üçlü Temas Grubu, 27 Temmuz 2020'den itibaren kapsamlı ateşkes kararı almıştı.

Bölgede sözde bağımsızlığını ilan eden Rusya yanlısı ayrılıkçılarla Kiev yönetimi arasında 2014'ten bu yana süren çatışmalarda 13 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Kaynak: Haberler.com / Dünya

Ukrayna Rusya Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

Yakup efes :

Türkiye tarafsızlığını korumalı , aksi takdir de güçsüz bir ülke olduğu için anında tokatlarlar bizi haritadan silerler, bir tarafta Rusya gibi dev diğer tarafta Amerika

31
53
yanıtYanıtla
Mustafa Levent:

ABD'nin süresi doldu son 20 yıldır küresel krallığa yavaş yavaş veda ediyor Sen dünyada olanları takip etmiyorsun anlaşılan. Çin ve rusya ABD ye karşı ittifak halindeler ABD'nin hiç bi şansı yok karşılıksız dolar basıp duruyorlar yaptıkları sadece günü kurtarmak. ABD nereye kadar gidecek sanıyorsunki! Türkiyenin tarafını çok iyi belirlemesi lazım yoksa batan gemiyle birlikte batar

yanıt3
yanıt0
Yakup efes :

Nato bize yıllardır düşman, Rus tarafında olursak daha beter sonuçlar bizi bekliyor , çünkü güç Amerika da , biz ise tarafsız kalıp Rusya ve Çin tarafından vurulmamış oluruz.

29
7
yanıtYanıtla
Mustafa Levent:

güç Amerika da mı! O düzen değişiyor artık ve dünya bir kaç yıldır bunun sancısını çekiyor görmüyormusun

yanıt2
yanıt0
Ozzy Bjk:

Öyle bir dünya yok tarafsızlık falan. Biz NATO ülkesiyiz tarafımız belli. Ve inanın bana bu savaş çıkacak ( çıkmasını tabikide istemem ) Dünyanın kaderi yeniden belirlenecek. Şöyle biraz geçmişe gidin bakın Her salgın hastalık sonrası muhakkak savaş çıkmıştır. Çok daha zor günler bekliyor bizi

21
2
yanıtYanıtla
Orhan Tuna:

Amarika Avrupa'ya siz Ruslarla savaşın ben arkadan destek veririm diyor ABD kendisi korkdu zaten eğer İngilizler Karadeniz'e girerse savaş çıkar amarikanin hedefi Rusya İran ve Türkiye'yi işgal etmek bundan vazgecmezler en başta Rusya hedefde olabilir ABD 3uncu dünya savaşı istiyor ama İsrail savaşa engel olmaya calisacak güçleride var eğer dünya savaşı çıkarsa Yahudiler zarar görür canları tehlikeye girer zenginler rahatlar niye savaş çıkmasını istesin

8
12
yanıtYanıtla
Theo:

Amerika nerde Rusya nerde sen gel taa okyanus ötesinden gelirken taputta getir askerlerine taput vermem Pr.Putin

7
8
yanıtYanıtla
mehmet Yılmaz:

dünya üzerindeki hiç bir ülke rusyaya savaş açacak cesarete sahip değil ancak hayal kurarlar

1
4
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title