Haberler

Düğmeler, Yaz Modasının Merkezinde

Güncelleme:

Mustafa Oktay 2012 yaz kıyafetlerinin en önemli tamamlayıcısı düğmelerin modası hakkında bilgi verdi.

"Deniz ve okyanusların en güzel süsü olarak bilinen deniz kabuğundan üretilen sedef düğme ve Hindistan cevizinden tasarlanan kokonat düğme yaz mevsiminde giysilerde daha çok tercih ediliyor."

Koyu renk havaların geride kaldığı, sıcak ve renkli günlerin başladığı yaz aylarında insanlar gibi kıyafetler de bulundukları dolapların derinliklerinden dışarıya çıkmaya başladı. Koyu tonlardaki kıyafetler yerini açık ve rengarenk dostlarına bırakırken, aksesuarlar da bu değişime ayak uyduruyor. Şıklığın vazgeçilmez aksesuarı olan düğmeler farklı renk, boyut ve şekillerle kıyafetlerin görselliğini canlı tutuyor.

Mevsime göre kıyafetler, kıyafete uygun düğmeler…

Düğme kalınlıkları, renkleri ve tiplerinin modaya bağlı olarak sezondan sezona farklılık gösterdiğini söyleyen Mustafa Oktay, 2012 yazında açık mavi, yeşil, pembe, kemik ve taş renklerindeki sedef, kemik ve kokonat düğmelerin hakim olduğu kıyafetlerin modanın merkezinde olacağını dile getiriyor.

Kışın kullanılan kalın yünlü giysiler için genellikle büyük ebatlı ve koyu renkte düğmelerin üretildiğini belirten Oktay, yaz dönemi için tasarlanan ince ve rahat kıyafetlerin üzerinde ise açık ve natürel renklerde düğmelerin daha çok tercih edildiğini belirtiyor.

Oktay, Form Düğme'nin en çok talep gören ürünleri arasında yer alan boynuz ve korozo (bir tür palmiye ağacının çekirdeği) düğmenin kışlık kaban ve paltoların şıklığını tamamladığına değinirken, sedef düğmenin keten gömleklerle, kokonat düğmenin ise pamuklu pantolonlar ve yazın vazgeçilmezi t-shirt'lerle mükemmel uyum sağladığının altını çiziyor.

Oktay ayrıca Form Düğme'nin geniş ürün yelpazesinin içerisinde yer alan yanmayan plastik, bakalit düğmenin ise her dönem için kullanışlı olduğunu sözlerine ekliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa Oktay Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title