Haberler

DTP Milletvekili Akat: "AK Parti'ye Kapatma Davası Bir Demokrasi Zaafıdır"

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Batman Milletvekili Ayla Akat, "AK Parti'ye kapatma davası, bir parti için değil bundan önceki süreçte yaşanan diğer kapatma davaları açısından da bir demokrasi zaafıdır" dedi.

Akat, partisinin Hatay İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, bu coğrafyadaki tüm farklılıkların bir arada eşit ve özgürce yaşayabilmesine olanak tanıyacak bir anayasa hazırlanması gerektiğini ifade ederek, "Sorunlar ancak bu şekilde çözülebilir, aksi halde bugüne kadar verilen mücadele bundan sonra da devam edecektir" diye konuştu.

Bu yıl Nevruz'un büyük bir coşku içinde kutlanacağını belirten Akat, Nevruz Bayramı'nın resmi tatil ilan edilmesi gerektiğini söyledi. Yargıtay Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti'ye açtığı kapatma davasıyla ilgili görüşlerini de dile getiren Akat, "AK Parti lehine açılan kapatma davası, sadece bir parti için değil bundan önceki süreçte yaşanan diğer kapatma davaları açısından da bir demokrasi zaafıdır. Demokrasi bu ülkedeki tüm siyasi farklılıklar için gereklidir. İnanıyoruz ki bizim mücadelemiz, demokrasiye çok şey katacaktır" dedi.

(OK-AB-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title