Haberler

DTP'de Kan Değişimi: Demirtaş Tek Aday

DTP'nin Yarın Gerçekleştireceği 2.olağanüstü Büyük Kongresinde Genel Başkan Adayı Olarak Nurettin Demirtaş'ın İsmi Kesinleşti.

Demokratik Toplum Partisi yarın yapacağı olağanüstü kongrede 22 Haziran'dan beri Genel Başkan Vekilliği yürüten Nurettin Demirtaş'ın adaylığı kesinleşti. Partinin fiili olarak eşbaşkanlık sistemi yürütmesinden dolayı diğer eşbaşkanın da DTP Mardin Milletkili Emine Ayna olması kararlaştırıldı.

DTP'nin merakla beklenen Olağanüstü Kongresi yarın yapılacak. Park Otel'de yapılacak kongreye kitlesel bir katılım olmayacak. Kongreye sadece 600 delegenin yanı sıra konuklar katılacak. Diğer kongrelerin aksine bu kongreye yabancı konuk davet edilmedi.

-"SİYASİ TUTUM BELGESİ" OYLANACAK

Olağanüstü kongre öncesinde Diyarbakır'da 500 kişinin katılımıyla "Demokratik Toplum Kongresi" adıyla gerçekleştirilen toplantının tartışma yaratan sonuç bildirgesinin Ankara'daki kongrede de gündeme gelmesi bekleniyor. "Siyasi Tutum Belgesi" olarak adlandırılan bildirgede, Abdullah Öcalan için "Kürt halk önderi" tanımlamasında bulunulduğu için Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma açılmıştı.

-TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ

11 Merkezi Disiplin Kurulu üyelerinin de belirleneceği kongrede Parti Meclisi üyeliği sayısının 60'tan 80'e çıkarılacağı bildirildi. Kadın kotasının yüksek tutulacağı kongre sonrası seçilecek Merkez Yürütme Kurulu üye sayısının da 15'ten 21'e çıkarılacağı öğrenildi.

-ÖNCE ANLI SONRA DEMİRTAŞ

Diyarbakır'da düzenlenen kongrede Genel Başkanlık için Diyarbakır Yenişehir Belediye Başkanı Fırat Anlı'nın ismi belirlenmişti. Ancak Anlı bir süre sonra bu görevi kabul etmeyeceğini açıklamıştı. Anlı'nın aday olmayacağını açıklaması üzerine DTP'de başlayan Genel Başkanlık tartışması Nurettin Demirtaş'ın aday gösterilmesiyle son buldu. Bugün toplanan Kongre'ye Hazırlık Komisyonu'nda Demirtaş'ın adaylığı kesinleşti.

34 yaşında olan Demirtaş yaptığı açıklamalarla gündeme gelmişti. Demirtaş'ın, PKK'lıları kastederek, "9 gencin üzerine 10 bin kişilik orduyu Başbakan Erdoğan'ın talimatıyla gönderiyorlar. Şimdi buna ister kahramanlık deyin, ister zafer deyin. Bundan utanç duymuyorlar" açıklaması tepki toplamıştı.

-GRUP BAŞKANLIĞI İÇİN AYNA YA DA KURTALAN

DTP'deki kan değişimi Genel Başkan'ın Demirtaş olmasıyla sınırlı kalmayacak. Daha önce hastalığı nedeniyle Genel Başkan olmayacağını açıklayan Mardin Milletvekili Ahmet Türk'ün TBMM Grup Başkanlığı görevini de başka bir isme devretmesi bekleniyor.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title