Haberler

DSP: "Siyaset Parlamento Çatısı Altında Yapılır, Bahçede Değil"

DSP Genel Sekreteri Masum Türker, CHP'nin Partisine Yönelik Eleştirilerine Yanıt Verdi. Uzlaşmadan Yana Mesajlarını Sürdüren Türker, "Oturum İçin Gerekli Çoğunluk Sağlandıktan Sonra, Siyaset Parlamentonun Çatısı Altında Yapılır, Bahçesinde Değil" Dedi.

-DSP Genel Sekreteri Masum Türker, CHP'nin partisine yönelik eleştirilerine yanıt verdi. Uzlaşmadan yana mesajlarını sürdüren Türker, "Oturum için gerekli çoğunluk sağlandıktan sonra, siyaset parlamentonun çatısı altında yapılır, bahçesinde değil" dedi. Türker, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un DSP'li milletvekillerine yönelik eleştirilerini de, "Kemal Bey iyi bir adamdır. Deneyimli politikacıdır. Kendisini severim ve saygı duyarım. Sol harekete emeği çoktur" sözleriyle yanıt verdi.

ANKARA (ANKA) – DSP Genel Sekreteri Masum Türker, DSP'nin Genel Kurul'a katılmasını eleştiren CHP'li yöneticilerin eleştirilerine yanıt verdi. Türker, "uzlaşmadan" yana olduklarının altını çizerken, "Oturum için gerekli çoğunluk sağlandıktan sonra, siyaset parlamentonun çatısı altında yapılır, bahçesinde değil" diye konuştu.

Masum Türker, CHP ve DSP arasında bir süredir devam eden "Cumhurbaşkanı seçimi" polemiğine ilişkin ANKA'ya açıklamalarda bulundu.

DSP'nin Cumhurbaşkanı seçimine katılmasını ve Genel Kurul'a girmesinin eleştirildiğini hatırlatan Türker, CHP ile kavga arayışında olmadıklarının altını çizdi. Türker, "Oturum için gerekli çoğunluk sağlandıktan sonra, siyaset parlamentonun çatısı altında yapılır, bahçesinde değil" dedi.

Türker, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'un DSP'li milletvekillerine yönelik eleştirilerini de değerlendiren Türker, Anadol'un saygın bir siyasetçi olduğunu belirterek, "Kemal Bey iyi bir adamdır, deneyimli bir politikacıdır. Kendisini severim ve saygı duyarım. Sol harekete emeği çoktur" diye konuştu.

Anadol'un, "DSP'li milletvekilleri seçim zamanında çalışmadı" yönündeki iddialarını yanıtlayan Türker, şöyle dedi:

"Sayın Anadol'un bu iddiası doğru olsaydı seçim zamanı dile getirirdi. Burada önemli olan CHP'nin DSP hakkındaki ya da DSP'nin CHP hakkındaki fikirleri değildir. Önemli olan CHP ve DSP'nin ulusal çıkarlara karşıt bir düzen oluşturan AKP'ye karşı güç birliği yaparak ulusal ve yerel değerlerimizi koruyan halkı ezilmekten ve muhtaçlıktan kurtaran sosyal adalete dayalı bir düzeni kurmaktır.

Bizim hedefimiz Türkiye'de sosyal adaletin sağlanması için ne gerekiyorsa yapmaktır. Bu nedenle CHP'li arkadaşlarımızın zaman zaman bize yönelik eleştirilerini görmek yerine onları da yanımıza çekecek ve Türkiye'nin muhtaç olduğu sol iktidarı gerçekleştirmektir." (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title