Haberler

DSP Ankara İl Başkanı Karabulut'tan "Kızılırmak Suyu" Uyarısı: "Kızılırmak Suyu Yakında Halk Sağlığını Tehdit Edecek"

DSP Ankara İl Başkanı Durak Karabulut, Kızılırmak Suyu ile İlgili Sağlıklı Raporların Yanıltıcı Olduğunu Savundu.

DSP Ankara İl Başkanı Durak Karabulut, Kızılırmak suyu ile ilgili sağlıklı raporların yanıltıcı olduğunu savundu. Kızılırmak suyunun günde 150 bin metreküp olarak şebekeye verildiğini belirten Karabulut "Bu sebepten alınan su örneklerinin analiz sonuçları normal çıkmaktadır. Plandığı gibi günde 750 bin metreküp verilmeye başlandığında Kızılırmak suyu halk sağlığı açısından tehdit oluşturacaktır" dedi.

Durak Karabulut, yazılı bir açıklama yaparak, Kızılırmak suyu konusunda çeşitli uyarılarda bulundu. Belediye başkanlarının seçildikten sonra, halkın sağlığını ve menfaatini düşünmek zorunda olduğunu belirten Karabulut, "Melih Gökçek, doğal su kaynaklarımızı gereksiz projelerle tüketerek, halkı bir damla suya muhtaç etmiştir. Gökçek, her fırsatta 'suyumuzu tasarruflu kullanalım' diyerek bu sorunun cezasını halkın sağlığıyla oynayarak halka ödetmek istiyor" dedi.

Gökçek'in Kızılırmak suyunu şebekeye kattıktan 22 gün sonra kamuoyuna açıklamasının suç teşkil ettiğini ifade eden Karabulut, yayınlanan raporların da gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Karabulut, Kızılırmak projesi ile kente verilmesi planlanan su miktarının 750 bin metre küp olduğunu kaydederek, "Ancak şu anda Ankara'ya Kızılırmak suyundan verilen su miktarı 150 bin metreküptür. Gökçek 'Kızılırmak suyu şehre veriliyor, hiçbir sorunla karşılaşmıyoruz' diyerek halkı yanlış bilgilendiriyor" dedi. Kızılırmak suyunun günde 750 bin metreküp olarak verilmeye başlamasından sonra halk sağlığını tehdit edeceğini savunan Karabulut, Çamlıdere ve Kurtboğazı barajlarının suları ile harmanlanarak kente verilen Kızılırmak suyunun miktarının düşük düzeyde olması nedeniyle yapılan testlerde suyun sağlık sınırları içinde görüldüğünü iddia etti.(ANKA)

(TT/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title