Haberler

Disiplin Cezalarının Affı Yarın Görüşülecek

Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin disiplin cezalarını affeden yasa tasarısı, yarın TBMM Genel Kurulunda görüşülecek.

Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin disiplin cezalarını affeden yasa tasarısı, yarın TBMM Genel Kurulunda görüşülecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, Parlamento muhabirlerine yaptığı açıklamada, tasarıyı bu hafta gündeme alacaklarını ve yasalaştıracaklarını söyledi.

Bir gazetecinin, ''Ferhat Sarıkaya pürüzü çıkmayacak mı?'' sorusuna Kapusuz, böyle bir şeyin söz konusu olmadığını kaydetti. Kapusuz '''Bazı arkadaşlar bunu nereden çıkardı, ben de anlamıyorum. Böyle bir şey söz konusu değil. Hakim ve savcılarla ilgili yasal düzenleme başka bir şey, devlet memurlarının sicil affı başka bir şey. Bu sadece devlet memurlarının disiplin cezaları, kınama ve uyarıyla ilgili bir aftır. Bunun dışında yok. Hakim ve savcılar bu konunun tamamen dışında zaten. Ayrı bir yasa getirirsiniz, ama yasaya monte etme şansınız yok'' diye konuştu.

Düzenlemeyi 1.5 yıl önce çıkarmak için getirdiklerini hatırlatan Kapusuz, şöyle konuştu:

''330'u bulmak konusunda hassasiyeti biliyorsunuz. Yurt dışında eğitime gönderilip başarılı olamayanlarla ilgili düzenlemenin arkasına koymuştuk ama yetiştiremedik. CHP katkı vermezse, bu hafta 330'u bulmak çok zor. Yurt dışına çıkan arkadaşlarımız var. Ama onlar da katkı verecek. Onlarla sağladığımız mutabakat üzerine bu haftaya aldık. Geçen hafta almamamızın sebebi de bu... Hafta sonu itibariyle bunu temin ettik. Arkadaşlar da ikna oldular. Bunun üzerine bu hafta gündeme alıyoruz.''

Kapusuz, tasarının ne zaman Genel Kurulda ele alınacağı sorusuna, ''Büyük ihtimalle yarın alacağız'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title