Haberler

Dine Hizmet Edecek Asil Nesiller Yetiştirmemiz Lazım"

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, "Din istismarını bir daha yaşamamak adına, bizim uyanık olmamız lazım. Bu topraklarda, dine hizmet edecek asil nesiller yetiştirmemiz lazım." dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, "Din istismarını bir daha yaşamamak adına, bizim uyanık olmamız lazım. Bu topraklarda, dine hizmet edecek asil nesiller yetiştirmemiz lazım." dedi.

Kayseri Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Martı, Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi'nin organize ettiği "Din İstismarı ile Mücadele" isimli programa katıldı.

Din istismarı hakkında konuşan Martı, insanın ekmek, su ve hava gibi maneviyata ve inanmaya ihtiyacı olduğunu ifade etti.

DAEŞ'ın İslam'la şiddeti birleştirerek sapkınlık oluşturduğunu aktaran Martı, şunları kaydetti:

"DAEŞ İslami anlamda eğitim alınamamış coğrafyalarda büyüdü. Irak, Suriye, Mısır coğrafyaları, hepimizin bildiği üzere 2. Dünya Savaşı sonrasında Orta Doğu'da yaşanan kargaşa, o sömürge altındaki halkların dini açıdan eğitim alamamış ve baskılanmış öfke dolu gençleri, ellerine silah verilince din adına şiddet saçmaya başladılar. Benzer şekilde bizde de dini eğitimi sağlıklı bir şekilde alamayan, kapatıldıkları için Kur'an kurslarına ve imam-hatip okullarına gidemeyen, ailesinden, dini bütün sadeliğiyle öğrenemeyen insanlarımız, maalesef din adına bir ilerleme kat edememişlerdir. O zaman din istismarını bir daha yaşamamak adına, bizim uyanık olmamız lazım. Bu topraklarda, dine hizmet edecek asil nesiller yetiştirmemiz lazım."

Programa, Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz, İl Müftüsü Şahin Güven, Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafaoğlu, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Huriye Martı Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title