Haberler

Dha Yurt Bülteni-4

Lice ve Hani'deki 9 köyde sokağa çıkma yasağıDİYARBAKIR'ın Lice ve Hani ilçeleri kırsalında bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenecek operasyon öncesi, sivillerin zarar görmemesi adına bu iki ilçeye bağlı 9 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Lice ve Hani'deki 9 köyde sokağa çıkma yasağı

DİYARBAKIR'ın Lice ve Hani ilçeleri kırsalında bölücü terör örgütüne yönelik düzenlenecek operasyon öncesi, sivillerin zarar görmemesi adına bu iki ilçeye bağlı 9 köyde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Lice ve Hani ilçeleri kırsalında düzenlenecek operasyon öncesi 9 köyde, bugün saat 11.30'dan itibaren geçerli olmak üzere yasak ilan edilmesiyle ilgili Diyarbakır Valiliği'nce yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi: "İlimiz Lice ve Hani ilçeleri mülki sınırları içerisinde dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü (BTÖ) mensuplarını ve işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, bölgede bölücü terör örgütü mensupları tarafından kullanıldığı değerlendirilen sığınak, barınak, depo alanlarını ve uçaksavar mevziilerini tahrip etmek ve malzemeleri ele geçirmek maksadıyla operasyon düzenlenecektir. Operasyon icra edilen bölgelerde halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması ve sivil vatandaşların zarar görmemesi amacıyla, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun ilgili maddeleri gereğince, belirtilen bölgelerde (Lice İlçesine bağlı olan; Birlik Köyü, Şenlik Köyü, Ecemiş Köyü ve Daralan Köyü, Hani İlçesine bağlı olan; Kaledibi Köyü, Akçayurt Köyü, Topçular Köyü, Kalaba Köyü ve Yukarı Turalı Köyü 28 Mart 2017 günü saat: 11: 30'dan itibaren geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar bu bölgelerde sokağa çıkma yasaklanmıştır. Söz konusu yasağa uyulması, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği yönünden önem arz etmekte olup, yasağın bitim süresi ayrıca duyurulacaktır."

Haber: DİYARBAKIR, -

=============================================

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'e 8 yıl 9 ay hapis

DEMOKRATİK Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'e, 'Silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezası verilirken tutuklanmasına yönelik yakalama kararı çıkarıldı.

DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek'in yargılanmasına Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Bugün görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan Kamuran Yüksek katılmazken, avukatları hazır bulundu. Duruşma başında dosyanın esasına ilişkin görüşü sorulan Cumhuriyet Savcısı, Yüksek'in cezalandırılmasını istedi. Daha sonra söz alan Kamuran Yüksek'in avukatı Mesut Beştaş, müvekkili ile ilgili eksik soruşturma yapıldığını belirterek, "Yargılamanın genişletilmesi talebini yineliyoruz. Taleplerimizin reddedilmesi, savunma hakkımızın kısıtlanması anlamına gelir. Savcılık mütalaası tarafımıza tebliğ edilmemiştir" dedi.

Duruşmaya kısa bir ara veren Mahkeme heyeti daha sonra kararını açıkladı. Kamuran Yüksek'in 'Silahlı terör örgütü üyeliği' suçundan 8 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar veren mahkeme, sanığın tutuklanması için yakalama kararı çıkarılmasına da hükmetti.

Haber: Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR, -

=============================================

CHP'nin Gülşehir toplantısında katılan muhtarlara soruşturmaya tepki

NEVŞEHİR'in Gülşehir İlçesi'nde 21 Mart Salı günü CHP Parti Meclisi üyesi Hakkı Süha Okay'ın konuşma yaptığı toplantıya katılan 50 muhtar hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma başlatılması, tepkilere neden oldu. Savcılığa gidip ifade veren muhtarlardan 400 Evler Mahallesi Muhtarı Erol Barınır, "Siyasi konuşmalar yapıldı. Daha sonra, savcılıktan çağırdılar, toplantıyla ilgili ifademe başvurdular. Bildiklerimi anlattım" dedi.

Geçen 21 Mart Salı günü, CHP Gülşehir İlçe Başkanlığı tarafından, anayasa değişikliği referandumuyla ilgili bilgilendirme amaçlı kahvaltılı toplantı düzenlendi. Muhtarların ve davet edildiği toplantıya, konuşmacı olarak CHP Parti Meclisi üyesi Hakkı Süha Okay, İstanbul Kartal Belediye Başkanı CHP'li Altınok Öz ile İzmir Bergama Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Gönenç katıldı. CHP'liler, toplantıya katılan 50 muhtara referandumda neden 'Hayır' dediklerini anlattı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, Gülşehir'deki Kapadokya Kartal Otel'de izinsiz olarak siyasi içerikli toplantı yapıldığı ihbarı geldi. Konunun intikal ettirilmesinin ardından Gülşehir Cumhuriyet savcılığı, toplantıya katılan 50 muhtar hakkında soruşturma başlattı. Savcılık, muhtarlardan 6'sını çağırarak ifadelerini aldı. Henüz resmi bir açıklama yapılmazken, soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Gülşehir Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, "Emniyet Müdürlüğüne, Seçim Kanunu'nun 51. maddesinin ihlal edildiği yönünde bir ihbar gelmiş. Bu ihbar, nöbetçi savcılığımıza iletildiği için 6 muhtarın ifadesine başvurulmuştur" dedi.

Toplantıyla ilgili soruşturma açıldığı yönündeki haberler üzerine, CHP'liler tepkilerini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sık sık muhtarlarla biraraya geldiğini, 'Evet' çağrısında bulunduğunu söyleyen CHP İlçe Başkanı Yakup Özmen, muhtarların baskı altına alınmaya çalışıldığını söyledi.

CHP Parti Meclisi üyesi Hakkı Süha Okay ise "Türkiye'de görünen bir baskıcılık, tek adam düzeni gelmeden uygulamaya girmiştir. 'Hayır'ı engellemek için devletin tüm kurumları devrededir. Tüm bunlara rağmen Anayasa referandumunda 'Hayır' çıkacaktır" diye konuştu.

CHP'nin düzenlediği kahvaltılı toplantıya katılan muhtarlardan Gülşehir 400 Evler Mahallesi Muhtarı 62 yaşındaki Erol Barınır, "CHP İlçe Başkanı Yakup Özmen, beni telefonla 21 Mart'ta Kapadokya Kartal Otel'deki kahvaltılı toplantıya çağırdı. Toplantıda hemşehrimiz Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz ile CHP'li yönetici olarak tanıtılan Hakkı Süha Okay vardı. Siyasi konuşmalar yapıldı. Sonra dağıldık. Daha sonra, savcılıktan çağırdılar, o günkü toplantıyla ilgili, bilgi sahibi olarak ifademe başvurdular. Bildiklerimi anlattım" dedi.

SEÇİM KANUNUN 51. MADDESİ

'Seçimlere katılan siyasi partiler veya bağımsız adaylar adına kapalı yer toplantısı yapılabilir. Kapalı yer toplantısı yapmak isteyenler, üç kişilik bir heyet kurar ve en yakın zabıta amir veya memuruna haber verirler. Köylerde, muhtara veya vekiline haber vermek kafidir. Heyetin görevleri, toplantının düzenini sağlamak, kanunlara karşı hareketleri, edep törelerine aykırı veya suç işlemeye kışkırtıcı mahiyet taşıyan söz veya fiilleri, önlemektir. Heyet, yukarıdaki fıkraya aykırı bir durum baş gösterdiğinde, bunu önlemeye çalışır, gerekirse zabıtayı çağırır.'

Görüntü Dökümü:

-toplantıya katılan Gülşehir 400 Evler mahallesi muhtarı Erol Barınır'ın acıklaması

-Kapadokya Kartal Otelden genel ve detay görüntü

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER /NEVŞEHİR

===========================================

Divriği'de Atatürk büstüne saldırı

SİVAS'ın Divriği İlçesi'nde bir parka belediye tarafından yaptırılan Atatürk büstü saldırıya uğrayarak kırıldı. CHP İl Başkanı Ulaş Karasu saldırıyı kınadı.

Divriği İlçesi'nde Zelehatun Mahalle Muhtarlığı ve mahalle sakinlerinin isteği üzerine 2 yıl önce Divriği Belediyesi tarafından parka yaptırılan Atatürk büstü dün sabaha karşı kimliği belirsiz kişi veya kişilerin saldırısına uğradı ve tahrip edildi. Saldırı ilçede tepkiyle karşılanırken, polis ekipleri saldırının faillerinin yakalanması için çalışma başlattı.

Sivas Valisi Davut Gül'ün talimatı ile kırılan Atatürk büstünün yerine Divriği Kaymakamlığı tarafından bugün yenisi takıldı.

SALDIRIYA TEPKİLER

Divriği Belediye Başkanı CHP'li Hakan Gök, parka Atatürk büstünü 2 yıl önce mahalle halkının isteği üzerine kendilerinin koyduğunu söyledi. Başkan Gök, "Atatürk'e yapılan bu saldırı tüm şehitlerimize yapılmış bir saygısızlıktır. Sağ duyulu olmak lazım. Bu saldırıyı kınıyoruz, faillerinin bir an önce bulunmasını istiyoruz" dedi.

CHP Divriği İlçe Başkanı Hüsamettin Kırkayak, "Bu olayı gerçekleştirenleri kınıyorum. Hiç kimse unutmamalı ki Mustafa Kemal Atatürk ölümsüzdür. Onun ilkeleri ilelebet yaşayacaktır" diye konuştu.

CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu da Atatürk büstüne yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, "Siz hep kalleş olun korkakça saldırın. Ne yaparsanız yapın bu ülkeden ne Atatürk'ün adını silebilirsiniz ne de Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkabilirsiniz" dedi.

Görüntü Dökümü:

-Kırılan büstün fotoğrafları

-Yenisi takılan büstün görüntüleri

Haber: Gökhan CEYLAN/SİVAS,

===================================================

Taciz cinayetinde, kocaya da 'azmettirme' davası (2) - yeniden

BURSA'da, evli 4 çocuk annesi 32 yaşındaki Neşe A.'nın, öldürdüğü komşusu 30 yaşındaki Ümit Şahin ile 5 yıldır sevgili olduklarının ve kadının Y. adındaki çocuğunun Ümit Şahin'den olduğunun ortaya çıkmasından sonra cinayet ile ilgili iddianame hazırlandı. Savcılık, Neşe A. hakkında 'adam öldürmek' suçundan, eşi Mehmet A. hakkında da 'Cinayete azmettirmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açtı.

Merkez Osmangazi İlçesi'nde geçen Eylül ayında Neşe A., komşusu Ümit Şahin'i kendi evlerinin önünde tabanca ile ateş ederek öldürdü. Cinayet sonrası polise haber veren Neşe A., çocuklarını sarılıp vedalaştıktan sonra teslim oldu. İlk ifadesinde Ümit Şahin'i 'namus meselesi' yüzünden öldürdüğünü söyleyen genç kadın tutuklandı. Neşe A., soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Murat Bağlamaç'a verdiği ifadede ise, komşusu Ümit Şahin'i 13 yıldır tanıdığını, son 5 yıldır ise Ümit Şahin'in zorlaması ile cinsel ilişkiye girdiklerini anlattı. Neşe A., "4 yaşındaki oğlum Y.'nin babası da Ümit olabilir" dedi.

Yapılan DNA testinde Neşe ve Mehmet A. çiftinin çocukları Y.'nin babasının, öldürülen Ümit Şahin olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Mehmet A., babasının adığı verdiği çocuğu, Neşe A.'nın Bursa'nın Orhangazi İlçesi'nde yaşayan annesine teslim etti.

KOCAYA 'AZMETTİRME' DAVASI

Ümit Şahin cinayeti ile ilgili savcılık soruşturması tamamlandı. Neşe A. hakkında 'adam öldürmek' suçundan dava açılmasını talep eden Cumhuriyet Savcısı, kadının eşi Mehmet A.'nın da ilişkiyi öğrendiğini ve bu nedenle Ümit Şahin ile kavga ettiğini, olayın polise intikal ettiğini belirtti. Savcı iddianamesinde, Mehmet A.'nın arkadaşlarına "onu öldüreceğim", "silahı nereden bulurum" dediği bilgisine yer verdi. Olay gecesi Mehmet A.'nın, saat 21.30 gibi kapıyı kilitleyip Neşe A.'yı evde bıraktığına ve cinayetin ise 15 dakika sonra işlendiğine dikkat çeken savcı, bu nedenle Mehmet A.'ın da 'cinayete azmettirmek' suçundan yargılanmasını istedi.

İddianame Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilirken, tutuklu sanık Neşe A. ile tutuksuz sanık Mehmet A.'nın yargılanmasına nisan ayında başlanacak.

Görüntü Dökümü

Neşe Aydın'ın gözaltına alınması

-Kızına sarılması

-Polis aracına bindirilmesi

-Kızının polis aracı yanında ağlaması

-Olay yerinden görüntü

-Detaylar

Haber-Kamera: Halil ÖZÇOBAN/BURSA, -

=========================================

(ÖZEL) Türkiye'nin reçel üssü Antalya

TÜRKİYE'de 'reçel' denildiğinde akla gelen ilk şehir olan Antalya'da kente özgü turunç, bergamut, kamkat, limon çiçeği gibi narenciyenin yanı sıra domates, karpuz ve patlıcan gibi sebzelerin de reçeli yapılıp 30'dan fazla ülkeye ihraç ediliyor.

Yöresel reçelleriyle ünlü Antalya'da yıllık 3 bin tona yakın üretim yapılıyor. Bu üretimin yaklaşık 200 tonu ise 30'dan fazla ülkeye ihraç ediliyor. En dikkat çeken ürünler ise turunç ve bergamot reçelleri. Antalya'da bu yıl kuruluşunun 103'üncü yılında olan Yenigün Reçelleri'nin dördüncü nesil patronu Necmi Alpagot, Antalya reçellerinin ününün 100 yıldan fazla bir sürece dayandığını söyledi. Yenigün Reçelleri firmasının kuruluşunun 1914 olduğunu belirten Necmi Alpagot, "Dedemin babası zamanından gelen bir gelenek. Ev hanımlarının evlerde yaptığı turunç, patlıcan, bergamot reçelleri ikram ediliyormuş ve bunu ilk kavanozda satmaya başlayan büyük dedemiz olmuş. Böylelikle Antalya'da ticari değer kazanmış bir ürün" dedi.

40'TAN FAZLA ÇEŞİT

Bugün üretimi yapılan 40'tan fazla reçel çeşidi olduğunu söyleyen Alpagot sözlerini şöyle sürdürdü: "Türkiye'de bu kadar çeşit üretim yok ve Antalya reçelleriyle meşhur hale geldi. Herhangi bir şehre gittiğimizde yanımızda hediyelik olarak Antalya reçeli götürür olduk. İstanbul, İzmir, Ankara gibi birçok ilde dükkan camlarında 'Yöresel Antalya reçeli geldi' yazıları görüyoruz. Bu gurur verici bir şey. En başta turunç reçeli Antalya'nın simgesi haline geldi. Bergamot, patlıcan, karpuz, yeşil incir, nar, Kıbrıs'ta 'macun' denilen yeşil ceviz reçeli, balkabağı, limon, greyfurt, şadok, kamkat buranın yöresel reçelleri. Sadece burayla da kalmadı hem yurtiçi hem yurtdışından ciddi talep görüyor."

YILDA 3 BİN TON ÜRETİM

Antalya'da yıllık toplam reçel üretiminin 3 bin ton olduğunu, bunun 2 bin tonundan fazlasını kendilerinin ürettiğini kaydeden Alpagot şöyle konuştu: "Yöreselden bu miktarlara ulaştırmış tek firma biziz. 30 ülkeye reçellerimiz ihraç ediliyor. Aynı zamanda ülkemizin değişik şehirlerinde de ürünlerimiz yöresel ürün olarak pazarlanıyor. Turunç, bergamot, patlıcan, karpuz gibi reçeller Amerika, Avustralya, İsrail, Dubai gibi ülkelere gidiyor. Herkes artık değişik lezzetler arıyor ve bunların da adresi Antalya oldu. Amerika'da organik sertifikalı reçeller çok beğeniliyor. Organik reçelde şeker yerine meyve suyu kullanıyoruz. Bergamot çok beğeniliyor, değişik aroma ve tatlar istiyorlar. İsrail'de turunç çok talep görüyor. Hatta G-20 zirvesinde bütün dünya liderlerine Antalya'nın bu reçelleri tanıtıldı. G-20 logolu özel ürünler üretildi. Antalya'nın turunç ve bergamot reçelleri hepsine ikram edildi. Suudi Arabistan'dan şeyhler devamını istedi, Amerikalılar memnun kaldı."

TURUNÇ REÇELİ 25 GÜNDE YAPILIYOR

40'tan fazla ürün arasındaki en ünlü reçelin ise turunç reçeli olduğunu dile getiren Alpagot, yıllık turunç reçeli üretiminin de yaklaşık 200 ton olduğunu söyledi. Turunç reçelinin diğerleri gibi 1 günde değil 25 güne yakın sürede yapılabildiğini belirten Alpagot, şunları anlattı: "Yılda 600 ton turunç kullanıyoruz. Sağolsun belediye başkanlarımız eski dönemde peyzajı turunç üzerine kurmuş Antalya'da. Turunç güzel bir ağaç zaten, meyvesi güzel görünüyor ve bütün mevsim yeşil kalabilen bir ağaç. O yüzden bulmakta zorluk çekmiyoruz. Her bahçede de turunç var. Turunçgiller dediğimiz meyvelerin hepsi de turunçtan geliyor. Turuncu aşılarsınız portakal, limon, greyfurt olur. Turunç reçelinin yapımı ise zahmetlidir. Turunçlar önce toplanır, yıkanır, temizlenir. Tek tek yaprak yaprak kesilir ve rendelenmiş yapraklar kıvrılıp iplere dizilir. Bu halde şekil alır ve daha sonra haşlanır, tatlandırılması için bekletilir, acı suya atılır. Turunç reçeli yapmak için 25 günlük süreç gerekiyor. Çilek, vişne reçeli gibi sabah koyduk öğlen yaptık değil. Turunçları ipe dizme işlemi makineyle yapılmıyor. O yüzden zaten Avrupa taklit edemiyor. Elde tek tek kadınlar özel odalarda bu şekilde diziyor."

DEVLET KURUMU BATEM DE REÇEL ÜRETİYOR

Antalya'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na bağlı Batı Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü (BATEM) de Antalya'nın yöresel reçellerinin en önemli üreticilerinden biri. 1933 yılında kurulan ve turunçgiller başta olmak üzere birçok meyve ve sebze çeşidine yönelik bilimsel araştırmaların da yapıldığı BATEM'de yıllık 50 tona yakın reçel üretiliyor. Özellikle yaş meyve- sebze olarak üretilen ürünlerin satışının yapıldığını belirten BATEM Müdürü Abdullah Ünlü şu bilgileri verdi: "Antalya turunç reçeliyle ün salmış bir yer. Bir FAO projesiyle bu ürünlerin marmelat, reçel olarak değerlendirilmesi üzerine araştırmalar yapılmış ve sonucunda turunç, bergamot, incir, domates, patlıcan, kamkat gibi farklı meyve ve sebzelerden reçeller yapılıyor. Tüketiciye kendimizi tanıtmak amacıyla hizmet veriyoruz. Yıllık 50 bin kavanoz üretimimiz var. Biz çok büyük amaçlı üretim yapmıyoruz. Kasım-Ocak döneminde turunçgil kabuk reçelleri, yazın domates, karpuz gibi satılmayan ürünleri gıda mühendisi arkadaşlarımız laboratuarımızda reçele dönüştürüyor."

TÜRKİYE'NİN HER YERİNDEN TALEP

Turunç reçelinin çok zahmetli yapım süreci olduğunu belirten reçel üretiminden sorumlu gıda mühendisi Demet Yıldız Turgut da şöyle dedi: "Öncelikle turunç kabukları dış tabakası rendeleniyor ve 5-6 parçaya ayrılıyor, bu kabuklar 1 metrelik iplere diziliyor. Haşlanıyor 10-15 dakika erimeyecek şekilde ve acılığının giderilmesi amacıyla suda bekletiyoruz ve her gün suyunu 3 kez değiştiriyoruz. Ardından şeker şurubuyla reçele dönüştürüyoruz. Biraz meşakkatli ama tadı kokusu çok güzel. Türkiye'nin her yerinden talep geliyor. 'Turunç reçeli çıktı mı' diye arayan müşterilerimiz var."

36 ÇEŞİT REÇEL, 12 ÇEŞİT MARMELAT

Ansu Gıda, Antalya Reçelcisi ve Antalya Reçelleri Markaları Yönetim Kurulu Başkanı Numan Kocaacar ise 30 yıllık bir firma olduklarını söyledi. Kocaacar, "30 yıldır aynı adresteyiz. Reçel, marmelat, organik reçel ve soslar üretmekteyiz. 36 çeşit reçel, 12 çeşit marmelat üretimimiz mevcut. Aynı zamanda 2017 yılında lokum üretimine başladık" dedi.

Reçellerin fiyatları ise gramajına ve içeriğine göre değişiyor. Ortalama 700 gram reçeller, 11 lira ile 40 lira arasında satılıyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-------------------------

Üretilmiş reçellerin kavanozda görüntüleri

Turunç reçelinin görüntüsü

Ceviz reçelinin görüntüsü

RÖP 1: Necmi Alpagot

BATEM mağazasının görüntüsü

Üretilen reçellerin görüntüsü

RÖP 2: Dr. Abdullah Ünlü ( BATEM Müdürü )

RÖP 3: Gıda Mühendisi Demet Yıldız

Mağaza içinden görüntü

Turunç reçelinin görüntüsü

İmalattan detaylar

RÖP4: Numan Kocaacar (Antalya Reçelleri Markaları Yönetim Kurulu Başkanı)

Detay

HABER: Mehmet ÇINAR-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-DHA)

=============================================

Silivri'de öldürülen kadının cinayet şüphelisi intihar etti

İSTANBUL Silivri İlçesi'nde ormanlık alanda başından ve sağ kolundan pompalı tüfekle vurularak öldürülen kadın cesedinin 39 yaşındaki Demet Genç'e ait olduğu belirlendi. Genç'in katil zanlısı olarak aranan 49 yaşındaki Cemalettin Yaran ise Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesinde av tüfeğiyle yaşamına son verdi.

Silivri'nin Büyükçavuşlu Kurtdere mevkiinde önceki gün ormanlık alanda çobanlar tarafından tabanca ile vurularak öldürülmüş bir kadın cesedi bulundu. Jandarma ekipleri yaptıkları çalışmada pompalı tüfekle başı ve sağ kolundan vurulan kadının Demet Genç olduğunu belirledi. Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde bir eğlence mekanında çalıştığı belirlenen Genç'in en son işyerinden Cemalettin Yaran ile birlikte çıktığı güvenlik kameralarından tespit edildi. İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri şüpheli Cemalettin Yaran'ın Çerkezköy'ün Kızılpınar Mahallesi'nde ikamet ettiğini belirleyerek, durumu sorumluluk alanı olan İlçe Jandarma Komutanlığı'na bildirdi.

Jandarmanın aradığı Cemalettin Yaran'ın misafirliğe gittiği ağabeyinin evinde olduğu belirlendi. Kendisinin arandığını öğrenen Yaran, ağabeyini alışveriş yapması için evden dışarıya gönderdikten sonra yanında taşıdığı pompalı tüfekle intihar etti. Eve gelen ağabey Celalettin Yaran, kardeşinin cansız bedenini bulunca durumu jandarmaya bildirdi. Cinayet şüphelisi olarak aranan ve intihar eden Celalettin Yaran'ın cesedi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haber: Şaban KARDEŞ/ÇERKEZKÖY(Tekirdağ),-

================================================

Barda müşterilerin kavgasında, müzisyen öldürüldü

ESKİŞEHİR'de bir barda müzisyenlik yapan 33 yaşındaki Seydihan Çalışkanoğlu, müşteriler arasında sandalyeye ceket bırakma yüzünden çıkan kavgayı yatıştırmaya çılışırken bıçaklanarak öldürüldü.

Olay gece saat 01.00 sıralarında İstiklal Mahallesi Adalar Sokak'taki bir barda meydana geldi. Babası 59 yaşındaki Hüseyin Karaoğlu ile birlikte barda içki içen 25 yaşındaki Emrah Karaoğlu, masalarındaki sandalyeye ceketini bırakan yan masada oturan bir kişi ile tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine bar çalışanları Emrah Karaoğlu ile babası Hüseyin Karaoğlu'nu dışarı çıkardı. Sokakta devam eden tartışmada Emrah Karaoğlu, iddiaya göre kendisini uzaklaştırmaya çalışan Seydihan Çalışkanoğlu'nu bıçakladı. Ağır yaralanan Çalışkanoğlu 112 ambulansıyla götürüldüğü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde doktorların çabasına rağmen yaşamını yitirdi.

Olaydan sonra bir taksiye binerek kaçan Emrah Karaoğlu ile babası Hüseyin Karaoğlu, Yıldıztepe Mahallesi'ndeki evlerinde Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Bürosu ekipleri tarafından yakalandı. Gözaltına alınan baba- oğulun, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekleri belirtildi.

Haber: Eyüp KELEBEK / ESKİŞEHİR, -

====================================================

Aksaray'da uyuşturucu operasyonu, 30 kilo esrar ele geçirildi

AKSARAY'da polisin takibe aldığı uyuşturucu sevkiyatı yapan hafif ticari araç, nefes kesen operasyonun ardından durduruldu. Koşarak kaçmak isteyen sürücü 39 yaşındaki İrfan E. yakalandı. Araçta yapılan aramada, 20 kilo kubar, 10 kilo da toz olmak üzere toplam 30 kilo esrar ele geçirildi.

Aksaray Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şubesi ekipleri, Doğu Anadolu Bölgesi'nden batıdaki illere uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı bilgisini aldı. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, yaptığı araştırmada sevkiyatın 06 AJ 0256 plakalı hafif ticari araçla yapılacağını belirledi. Aksaray- Adana karayolu il sınırında pusuya yatan polis, araç il sınırına girdikten sonra takibe başladı. Polis, deşifre olmamak içinde takibi 9 ayrı ekiple gerçekleşti. Kent merkezine 1 kilometre kala da polis, araçlarla ve kapanla karayolunu trafiğe kapatıp, otomatik silahlarla bekleme başladı. Araç sürücüsü irfan E., polisin önlem aldığı noktaya geldiğinde durumu fark edip aracıyla kaçmak istedi ancak kendisini araçla takip eden polis etrafını çevirdi. Bunun üzerine aracı terk edip koşarak kaçmak isterken yakalanan İrfan E. gözaltına alındı. Eğitimli 'Manas' adındaki köpekle hafif ticari araçta yapılan aramada gizli bölmelerde paketler halinde 20 kilo kubar, 10 kilo da toz olmak üzere toplam 30 kilo esrar ele geçirildi. Soruşturma sürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------

Polisin araçlarla yolu kapatması

UZun namlulu silahlarla önlem almaları

Hafift ticari araçın ve takibindeki polis araçlarının gelişi

Şüphelinin araçla kaçmak istemesi

Aracı terk edip kaçması ve yakalanması

Gözaltına alınması ve araçta yapılan arama, ele ge çirilen esrardan detay

Haber- Kamera: Hasan BÖLÜKBAŞ AKSARAY

======================================

FETÖ'nün aranan Milas imamı Bodrum'da yakalandı

FETÖ/PDY'nin Muğla'nın Milas ilçesi imamı olduğu belirtilen ve kırmızı listede yer alan 'ByLock' kullanıcısı olarak aranan, daha önce öğretmenlikten ihraç edilen 43 yaşındaki Mahmut Delice, Bodrum ilçesinde, kayınpederinin evinde yakalanıp, tutuklandı.

Milas İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, Milas'ta ilkokul öğretmeniyken FETÖ/PDY üyesi olduğu gerekçesiyle kanun hükmünde kararname ile ihraç edilen ve daha sonra hakkında yakalama kararı çıkartılan Mahmut Delice'nin, Bodrum'un Güvercinlik Mahallesi'ndeki kayınpederinin evinde saklandığı ihbarını aldı. İhbar üzerine harekete geçen jandarma, geçen 26 Mart'ta evin bulunduğu sokakta sivil ekiplerle izleme yaptı. FETÖ/PDY'nin kriptolu haberleşme programı 'ByLock'u sık kullananların yer aldığı kırmızı listede olduğu belirtilen Mahmut Delice'nin burada bulunduğunun tespit edimesinin ardından operasyon yapıldı. Operasyonda Delice gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne teslim edilen Mahmut Delice'nin bu sabah sevk edildiği adliyede tutuklandı.

Haber: Yaşar ANTER/ BODRUM (Muğla), -

===========================================

Sandıklı'da patates ekimi başladı

AFYONKARAHİSAR'ın Sandıklı İlçesi'nde üreticiler patates ekimine başladı.

Sandıklı merkez ve köylerinde patates üretimi yapan çiftçiler hazırlıklarını tamamlayarak ekime başladı. Patates üretiminin önemli bir kısmının karşılandığı ilçede geçen yıl olduğu gibi 30 bin dekar alana patates ekimi yapılması planlanıyor. İlçe merkez ve köylerinde 1800 çiftçinin patates üretimi yaptığı belirtilirken, ekimlerin nisan ayı ortasına kadar devam edeceği kaydedildi.

40 yaşındaki İsmail Yaman, 20 yıldır patates üretimi yaptığını belirterek, "2 yıldır patatesten bayağı darbe gördük. Bu yıl inşallah umutluyuz. Önceki yıl milova hastalığından verim alamadık. Geçen yıl da fiyatlardaki düşüklük kazandırmadı. İnşallah bu yıl kazanacağız. Bu yıl 150 dekar alana patates ekimi yapacağım" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

-Patates ekim çalışmasından detaylar

RÖP: Patates üreticisi İsmail Yaman

HABER-KAMERA: Ahmet DAĞLI/SANDIKLI,

================================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ümit Şahin Antalya Lice Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title