Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 4

HOLLANDA'DA POLİSİN KÖPEKLE YARALADIĞI TÜRK TEDAVİ İÇİN İSTANBUL'DA (2)Hüseyin Kurt,"Orada Japonya bakanı bile olsa onu bile dinlemeye giderdik.

HOLLANDA'DA POLİSİN KÖPEKLE YARALADIĞI TÜRK TEDAVİ İÇİN İSTANBUL'DA (2)

Hüseyin Kurt,

"Orada Japonya bakanı bile olsa onu bile dinlemeye giderdik. Orada olmak her insanın görevidir. Organizesi iyi yapılan yerde bulunmak isterim"

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHA

Hollanda polisinin köpekle yaraladığı Hüseyin Kurt, tedavi için İstanbul'a getirildi.

Kurt, tedavi gördüğü Fatih Sultan Mehmet Eğitim ve Araştırma Hastanesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Kurt, "Burada olmaktan çok memnunum. Ağrılarım var, yorgunum bu arada. Kendimizi iyi hissetmeyi deniyoruz. Buradan devlet büyüklerime, cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ederim çok ilglileniyorlar" dedi.

"HOLLANDA'DAN GELMEMİN İLK SEBEBİ SAĞLIĞIM"

Hüseyin Kurt, " Hollanda'dan buraya gelmem nedenlerimden birinci sağlığım. Ailemle biraz sakinleşmek için biraz o ortamdan uzaklaşmak için bu kararı aldık. Fiziki olarak Allaha şükür kritik bir durum yok. Ama ağrılarım var. İlaç tedavisi sürüyor. Psikojik olarak çok ağır şeklide yoruldum. Düşünmesi bile içimizi acıtıyor. Büyük bir şey yaşadım. Üzerinden geliriz inşallah. Halkımızın, doktorlarımızın ve devletimizin desteğiyle üstesinden geliriz" diye konuştu.

"HOLLANDA'DA BULAMADIKLARI RAHATSIZLIKLARI BURADA BULABİLDİLER"

Hollanda'daki tedavi sürecini de anlatan Kurt, "Onlara göre gereken yapıldı. Acil, ilk müdahaleyi yaptılar. Abim de yanımda bulunuyordu. O da şiddete maruz kalanlardan birisiydi. Araştırma yaptılar. Bu arada unuttukları şeyler de oldu. Devletimizin farkı sağlık açısından yine ortaya çıktı. Hollanda'da bulamadıkları rahatsızlıkları burada bulabildiler. Şahsi endişelerim bunlardı" dedi.

"BELİMDE BİR KIRIK TESPİT EDİLDİ"

Hüseyin Kurt, "Örneğin boynumdaki kırığı kendi talebim üzerine buldurduk. Hastaneye dedik; boynumda ağrı var. Zorlaya zorlaya ancak tespit ettirdik. 5 günde doktora yalvararak buldurdum. Onun endişesiyle Türkiye'e gelme kararını verdim. Devletimiz vatandaşına çok süper sahip çıkmış oldu. Burada da belimde bir kırık tespit edildi. En azından şahsi açıdan iyi oldu. Çok yorgunum. Sözlerimi belki tam ifade edemiyorum" dedi.

"JAPONYA BAKANI BİLE OLSA ONU BİLE DİNLEMEYE GİDERDİK"

"Baskı, kötü tavır gibi bir şey hissettiniz mi?" şeklindeki bir soru üzerine Kurt, "Bana karşı yapılmadı. İçimden belirli hisler geçti tabii ki. Acabalar geçti. 'Neden orada bulundun, gerek var mıydı?' diyenler oldu. Bırak Türk olanın insan olanın orada bulunması vazifedir. Bakan hanımı rehin almışlar. Bu çok acı. Avrupa'da bayan hakları, demokrasi, ifade özgürlüğü çok ön planda olan şeyler. Bazı insanlar bu değerlere göre yaşıyorlar. Ama o gece yaşadıklarım bambaşka bir hissiyat verdi. Olayın etkisinde kaldım. Düşüne düşüne aşırı şekilde yoruldum. O yüzden hastanede dinlenmeye çekilmek istiyorum. Orada Japonya bakanı bile olsa onu bile dinlemeye giderdik. Orada olmak her insanın görevidir. Organizesi iyi yapılan yerde bulunmak isterim" yanıtını verdi.

"ÇOCUKLARIM, İŞİM, AKRABALARIM HOLLANDA'DA"

Türkiye'de ne kadar kalacağının belli olmadığını belirten Kurtu, "Tedavi hem Türkiye'de hem Hollanda'da devam edecek. Çocuklarım, işim, akrabalarım Hollanda'da. Orada yaşıyoruz. Babalarımız, dedelerimiz Türkiye'nin o durumundan kaçıp işçi olarak hitmişler Hollanda'ya. Şu anda vatanımda olmaktan mutluluk duyuyorum . Hele hele böyle bir Türkiye'de olmaktan memnunum" dedi.

"AĞRI KESİCİ VERİLİYOR VE EVİNE TEKRAR GÖNDERİLİYOR"

Fatih Sultan Mehmet Hastanesi Doç Dr. Aytekin Kaymakçı da Hüseyin Kurt'ın tedavisi hakkında gazetecilere bilgi verdi. Kaymakçı Hüseyin Kurt'un Hollanda'da hastaneye bilinci kapalı olarak gittiğini, ancak ilk müdahalenin ardından evine gönderildiğini belirterek "İlk gittiğinde beyinden bir film çekiliyor. Sol bacağında bir köpek ısırığına bağlı olarak yaraları var onlar temizleniyor ve evine gönderiliyor. Aradan 5 gün geçtikten sonra aşırı ağrılarından dolayı tekrar hastaneye gidiyor ve çekilen filmler sonucunda omurga kemiğinde kırık tespit ediliyor. Ağrı kesici veriliyor ve evine tekrar gönderiliyor. Dolayısı ile bu süreçte bir güvensizlik oluşuyor. Yapılan istişareler sonucunda dün akşam itibari ile hastanemize getirildi" dedi.

"ŞU ANDA GENEL DURUMU İYİ"

Hastaneye geldikten sonra yapılan müdahaleleri anlatan Kaymakçı, "Biz servisimize aldıktan sonra hastamız tüm uzmanlarımız tarafından gözden geçirildi. Gerekli kan tetkikleri ve filmler çekildikten sonra boyunda altıncı kemikte bir kırık tespit ettik. Hollanda'da tespit edilemeyeni biz hastanede yaptığımız tetkik sonucunda ortaya çıktı, bel kemiğinde ve bir omurga kemiğinde ayrıca bir kırık tespit ettik. Sol bacağında köpek ısırığı nedeniyle yaralar tespit edildi ve gerekli müdahaleler yapıldı.

Şu anda genel durumu iyi. Hayati tehlikesi yok. Yalnız burada yaşamış olduğu fiziksel travmanın yanından çok ciddi psikolojik travma söz konusu. Fiziksel travma birkaç hafta içinde düzelebilir ama psikolojik travma uzun süre devam edebilir. Gerekli tıbbi desteği sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Hüseyin Kurt'un ağabeyi Aslıhan Kurt ise kardeşinin Türkiye'ye getirilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, devlet büyüklerine teşekkür etti.

Görüntü Dökümü

-------------

-Hüseyin Kurt'un görüntüsü

-Açıklama yapması

-Fatih Sultan Mehmet Hastanesi Doç Dr. Aytekin Kaymakçı'nın açıklaması

-Hüseyin Kurt'un ağabeyi Aslıhan Kurt açıklaması

-Genel ve detay görüntüler

23.03.2017 - 14.56 Haber Kodu : 170323127

23.03.2017 - 14.58 Haber Kodu : 170323128_

=============================

5 İLDE FETÖ SORUŞTURMASI: AVUKATLARIN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 35 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda aralarında avukatlarında yer aldığı 35 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ/PDY'nin avukatlar ve "sivil imamları"na yönelik yapılanmasına ilişkin soruşturması kapsamında 80 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde İstanbul, Ankara, Antalya, Çanakkale ve Edirne'de yaptığı eş zamanlı operasyonlarda toplam 35 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

4'Ü TUTUKLU, 18'İ YURTDIŞINDA, 35'İ YAKALANDI, 23'Ü ARANIYOR

Hakkında gözaltı kararı bulunan 80 kişiden 35'i sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilirken, şüphelilerden 4'ünün cezaevinde, 18'inin ise yurtdışında olduğu tespit edildi.

23'ü avukat olan diğer kişilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Hakında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden 53'ünün FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı 'Bylock' kullanıcısı oldukları ileri sürülüyor.

O İSİMLERDEN BAZILARI

Gözaltına alınan bazı isimler şunlar:

Danıştay ve Yargıtay'daki örgüt davalarını takip eden avukatlar ile bir avukatlık ofisinde sigortalı çalışan olarak gösterilen A.Y.B., 2008 yılında kurulan avukat yapılanmasının 'İlk imamı' A.G., Fetullah Gülen'in İzmir'deki avukatı F.Ü. 'Suriçi imamı' E.M., kapatılan Zaman gazetesinin avukatı N.A., Akın İpek'in avukatı B.U.B., 7 Haziran seçimlerinde Cihan Haber Ajansına bilgi aktardığı iddia edilen Erhan Tuncel'in avukatı E.S., E.S'nin yanında çalışan O.Ç., Bank Asya ve eski Emniyet Müdürleri Nazmi Ardıç ve Yakup Saygılı'nın avukatı K.B.

Görüntü dökümü:

---------------

-Polislerin operasyon yapılan adreslere gidişi

-Adreslere giren polisler

-Şüphelilerin sağlık kontrolünden geçirilmesi

-Genel ve detaylar

23.03.2017 - 07.01 Haber Kodu : 170323013

23.03.2017 - 07.47 Haber Kodu : 170323014

===========================

VALİ ŞAHİN 'DEN YABANCI YATIRIMCIYA "ANAHTAR TESLİM" AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi Vasip Şahin,

"(Yatırım Destek Ofisi) Bu ofiste İstanbul'a gelen yabancı yatırımcı, 7 kamu kuruluşundaki işlemlerinin başvurusunu, takibini ve sonuçlanmasını görevli personel aracılığıyla gerçekleştirecek. Bu kuruluşlara tek tek gidilmesine gerek kalmayacak"

"Hedefimiz, mümkünse anahtar teslim...Yabancı yatırımcının dosyasını, müracaatlarını ruhsatlarını temin edip, yatırımcıyı çok fazla üzmeden, çok fazla vakit kaybettirmeden yatırımını yapar hale getirmektir"

Haber - Kamera: Enver ALAS İstanbul / DHA

İstanbul Valisi Vasip Şahin, aynı zamanda yönetim kurulu başkanı olduğu İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)'nın İstanbul'daki yatırımları ile sözleşmeleri imzalanan ve hazırlıkları devam eden projelerini düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı.

İstanbul Valiliği'nde Şahin başkanlığında gerçekleşen toplantıya İSTKA'nın Yönetim Kurulu Üyeleri arasında yer alan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, İstanbul Sanayi Odası Başkanı Erdal Bahçıvan ile Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi de katıldı.

İSTKA'nın kurulduğu 2009'dan itibaren faaliyetleri hakkında bilgi veren Vasip Şahin, ajansın İstanbul'da küresel ekonomide söz sahibi, yüksek katma değer yaratan, yenilikçi, yaratıcı ve girişimci ruhunu besleyen bir ekonomik hayata sahip olması için çalıştığını söyledi.

İstanbul'un küresel kent konumunu güçlendirmek üzere her yıl yaklaşık 100 milyon liralık destek verdiklerini hatırlatan Vali Şahin bununla İstanbul'da birçok yenilikçi fikrin sağlanmasına imkan tanıdıklarını belirtti.

710 PROJE HAYATA GEÇİRİLDİ

Vali Şahin, "Hali hazırda uygulanmakta olan girişimcilik ve yaratıcı, çocuklara ve gençlere yönelik mali destek yardımları kapsamında 100'e yakın proje fikri hayata geçirilmektedir. Ayrıca güdümlü proje olarak adlandırdığımız büyük ölçekli projelere odaklanarak özel sektör işletmeciliğini güçlendirecek yeniliklere hizmet edecek alt yapılar ve teknolojik merkezler İstanbul'a kazandırılmaya çalışılıyor. İlk desteği verdiğimiz 2010 yılından bu yana 402'si ekonomik kalkınma, 308'i sosyal kalkınmaya katkı sağlamak üzere 710 proje hayata geçirilmesini sağladık" dedi.

"BÜYÜK ÖLÇEKLİ PROJELERE ODAKLANDIK"

Güdümlü proje olarak değerlendirdikleri İstanbul'un büyük ölçekli projelerine odaklandıklarını vurgulayan Vasip Şahin, devam eden çalışmalarla ilgili şunları söyledi:

"Borsa İstanbul ve Boğaziçi Üniversitesi işbirliğiyle 'Finans Teknopark Projesi'nin hazırlıkları devam ediyor. İTO Bilgiyi Ticarileştirme ve Araştırma Vakfı aracılığıyla yürütülen 'İstanbul Lab Deneyim Merkezi' projelerinin imzaları atıldı. Çelik ve alüminyum sektörü oyuncularını Avrupa 'da yüksek laboratuvar ücretlerinden kurtaracak 2 projeyi uyguladık. Çelik İhracatçıları Birliğiyle İstanbul Teknik Üniversitesi'nde açılan 'Çelik Test ve Araştırma Merkezi' ile 'İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'yle Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Alüminyum Test Eğitim ve Araştırma Merkezi halen faaliyetlerini sürdürüyor. Buralarda hem akreditasyon, hem kalifikasyon hem de sertifikasyon çalışmaları yapılıyor."

YABANCI YATIRIMCIYA DOĞRUDAN HİZMET BAŞLIYOR

Vasip Şahin konuşmasında İSTKA bünyesinde bulunan Yatırım Destek Ofisi'nin yabancı yatırımcıya doğrudan destek ve hizmet verecek bir yapıya kavuşturduklarını açıkladı. Bunun için İstanbul Yatırım Rehberi'ni 7 farklı dilde yayınladıklarını aktaran Şahin, "Ofis bünyesinde Türkiye'de diğer kalkınma ajansları için model oluşturacak bir hizmet ofisi açıyoruz. Bu ofiste İstanbul'a gelen yabancı yatırımcı, 7 kamu kuruluşundaki işlemlerinin başvurusunu, takibini ve sonuçlanmasını görevli personel aracılığıyla gerçekleştirecek. Bu kuruluşlara tek tek gidilmesine gerek kalmayacak" diye konuştu.

"YABANCI YATIRIMCIYA, ANAHTAR TESLİM

Bir gazetecinin, "Yatırım Destek Ofisi'nde yer alacak 7 kamu kuruluşu nelerdir? Yabancı yatırımcının işlemlerinin kolaylaştırılması bir nevi 'anahtar teslim' bir model mi olacak?" şeklindeki sorusu üzerine Vali Şahin, "Hedefimiz, mümkünse anahtar teslim... Yabancı yatırımcının dosyasını, müracaatlarını, ruhsatlarını temin edip, yatırımcıyı çok fazla üzmeden, çok fazla vakit kaybettirmeden yatırımını yapar hale getirmektir. O kurumumuzda, Büyükşehir Belediyemizden temsilci var, İSTKA'dan, İTO ve İSO'dan, Göç İdaresi'nden var. Tapu Dairesi'nden de olacak" şeklinde yanıtladı.

HİBE VE DESTEKLER

Konuşmasında hibe ve desteklere de değinen Vasip Şahin, destekledikleri projelerin seçiminde bilimsellik, tarafsızlık ve bağımsızlık gibi ilkelerin önemini vurguladı. Şahin, "Sadece İstanbul'un çözüm merkezi olarak ortak aklı harekete geçiren bir anlayışla çözümlerimizi üretiyoruz. Bu nedenle şeffaflığı, katılımcılığı ve paydaşlarımızla birlikte hareket etmeyi çok önemsiyoruz" ifadelerini kullandı.

SOSYAL HAYATI ETKİLEYEN PROJELER

Ekonomik hayata katma değer yaratan projelerin yanı sıra sosyal hayatı etkileyen projelere de özel önem verdiklerini belirten Vali Şahin, bunun için özel bir politika belirlediklerini ifade etti. Şahin, "İstanbul'da 2015'te ilan edilen 'Bağımlılıkla Mücadele Mali Destek Programı'nda 27 yararlanıcı ile sözleşme imzaladık. Toplam 13 buçuk milyon TL destek sağlanmıştır. Desteklenen projelerin her birinin hedef kitlesi olan çocuklar, gençler ve onların yakın çevresine yönelik farklı türde etkinlikler gerçekleştirildi. Bu kapsamda 16 adet birim ya da merkez kuruldu. Projelerde öğrenci, aile ferdi, veli, öğretmen, din görevlisi, muhtar, sivil toplum kuruluşu temsilcisi olmak üzere toplam 172 bin 624 kişiye eğitim verildi. Program süresince rehabilitasyon, danışmanlık ve yönlendirme hizmetlerinden faydalanan kişi sayısı 2 bin 636 olarak gerçekleşti" şeklinde konuştu.

Vasip Şahin, İSTKA'nın web sitesi 'istka.org.tr'yi bugünden itibaren yenilenmiş haliyle hizmete girdiğini, vatandaşların buradan ilgili süreçleri yakından öğrenebileceklerini belirtti.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Basın toplantısından görüntüler

-Vasip Şahin'in açıklamaları

-Basın mensuplarının soruları

-Vasip Şahin'in konuşması

-Genel ve detaylar

23.03.2017 - 15.18 Haber Kodu : 170323131

23.03.2017 - 15.19 Haber Kodu : 170323132

========================

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CANKURTARAN: BU SİSTEM SUÇU, ARKASINDAN ÇETELEŞMEYİ YOZLAŞMAYI GETİRİYOR

Haber-Kamera: Erhan TEKTEN İstanbul DHA

CHP Genel Başkan Yardımcı Yasemin Öney Cankurtaran, Eyüp'te partisi tarafından kurulan stantta vatandaşlara pilav dağıttı. Daha sonra esnafı dolaşan Cankurtaran vatandaşlardan 16 Nisan referandumunda 'Hayır' oyu atmalarını istedi.

Burada bir açıklama yapan Cankurtaran, başkanlık sistemini niye istemediklerini şu ifadelerle savundu; "Dünyadaki istatistiklere baktığımızda en yüksek suç oranının olduğu ülkeler başkanlık sistemi ile yönetiliyor. Dünya'da 43 tane başkanlık sistemi ile yönetilen ülke arasında Güney Kore, Güney Kıbrıs ve Amerika dışındakiler başta insan hakları olmak üzere çok değişik suçlarla uğraşmaktalar. Bu sistem suçu, arkasından çeteleşmeyi yozlaşmayı getiriyor. Türkiye'de başkanlık sistemi olduğu zaman maalesef suç oranları artacak. Bu çeteleşmeye sebep olacak. Arkasından da yozlaşmayı getirecektir"

"BAŞKANLIK SİSTEM, MAALESEF SUÇU ARTTIRIYOR"

Suçun engellenebilmesi için bir ülkede yargının tarafsız ve bağımsız olması gerektiğini belirten Cankurtaran. "Güvenlik güçlerinin de aynı şekilde. Başkanlık sisteminde yargı tarafsızlığını ve bağımsızlığını kaybettiği için, güvenlik güçleri de gücünü kamu gücünden değil de başkandan ve başkanın partisinin milis gücünden almaya dönüştüğü için maalesef suçlar engellenemez duruma geliyor. Bakın dünyanın en yüksek suç oranının olduğu ülkeleri sayalım; Honduras, Kolombiya, Venezuela, Zambiya, Guatemala, Dominik, El Salvador. Hangi yönetim sistemi ile yönetiliyor? Başkanlık sistemiyle. Uyuşturucu kartellerinin dünyada en güçlü olduğu ülkeler nereler; Bolivya, Peru. Hangi sistemle yönetiliyor? Başkanlık sistemiyle. Nijerya, Afganistan, Yemen, Liberya, Sudan iç karışıklığın en çok olduğu ülkeler. Hangi sistemle yönetiliyor? Başkanlık sistemiyle. Başkanlık sistemi maalesef suçu arttırıyor. Çeteleşmeyi arttırıyor. Yolsuzluğu arttırıyor. Adı mafyalıkla anılan tiplerin bir anda başkanlık sevdalısı olmasının sebebi budur aslında" ifadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Cankurtaran'ın açıklamaları

-Pilav dağıtımı

-Cankurtaran'ın pilav dağıtması

-Vatandaşlarla tokalaşması

-Esnaf ziyaretinden detaylar

-Genel ve detaylar

23.03.2017 - 16.01 Haber Kodu : 170323158

========================

15 AYLIK DOWN SENDROMLU BEBEĞİN ANNESİ DE BABASI DA TUTUKLU

Haber-Kamera: Ümit TÜRK İstanbul / DHA

Biri emniyet müdürü diğeri polis memuru olan tutuklu karı-kocanın 15 aylık down sendromlu bebeğine bakan yakınları, bebeğin kalp ve böbrek yetmezliğinin bulunduğunu söyleyerek annenin şartlı tahliyesine karar verilmesini istediler.

Avcılar'da 4. sınıf emniyet müdürü olarak görev yaparken "ByLock" kullandığı gerekçesiyle tutuklanan Timur Bunlu ile yine FETÖ'nün polis okulu yapılanması soruşturması kapsamında Aralık ayında tutuklanan polis memuru Rukiye Bunlu'nun 15 aylık down sendromlu bebeğinin bakıma muhtaç olduğunu söyleyen anneannesi ve babaannesi, bugün bebekle birlikte adliyeye geldi. Anneannesi Billur Yıldız, Ayşe Sena isimli bebeğin down sendromlu olmasının yanı sıra kalp yetmezliği de bulunduğunu söyleyerek, "Baba 6 ay önce, anne de 5 ay önce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Torunum rahatsız. Hergün aciller de yoğun bakımlar da kalıyoruz. Sesimizi duyuramıyoruz. Çok zor durumdayız. En azından annenin şartlı tahliye edilmesini istiyoruz. Suçlu ya da suçsuz demiyoruz, en azından annenin bebeği yanında olması gerektiğini söylüyoruz" dedi.

Bebeğin birçok hastalığının bulunduğunu anlatan anneanne Billur Yıldız, bebeğin fizik tedavi görmesi gerektiğini ancak anne ve babası olmadığı için rapor alamdıklarını bu nedenle de fizik tedavisinin yapılamadığını söyledi. Bebeğin rahatsızlığını gösteren raporları da ilgili hakimliğe ve savcılığa sunduklarını ancak bir netice alamadıklarını belirten Yıldız, "Artık ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bir şekilde çözüm bulunmasını istiyoruz" dedi.

Babaanne Nuran Bunlu da, bebeğin annesine kavuşmasını istediklerini belirterek, "Biz bakıyoruz ama anne kadar sevgi veremiyoruz. Bir kelime dahi konuşamayan çocuk ağlarken 'anne' diye ağlıyor" diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

-----------------------------

Anneannenin konuşması

Babaannenin konuşması

Bebekten detaylar

23.03.2017 - 16.15 Haber Kodu : 170323160

==============================

İSTANBUL ANADOLU ADALET SARAYI'NDA ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ SERGİSİ

Yüksel KOÇ / İSTANBUL DHA

İstanbul Anadolu Adliye Sarayı'nda Çanakkale Şehitleri Sergisi açıldı. Açılışta konuşan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, Çanakkale zaferinin 102. yılını kutlamak ve anmak için toplandıklarını belirterek, "Öncelikle Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehitlerimizin rahtem, minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Sergi için Anadolu Adliye Sarayı E Blok'ta düzenlenen törene İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun, Adalet Komisyonu Başkanı Bekir Altun, başsavcıvekilleri, savcılar, hakimler ve adliye personeli katıldı. Serginin açılışında bir konuşma yapan Başsavcı Fehmi Tosun, Çanakkale Savaşı'ndan zaferle çıkmış büyük Türk milletinin evlatları olarak toplandıklarını belirterek, "Öncelikle başta devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklarımız için ve Türk milletinin bekası için toprağa giren tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz" dedi.

Başsavcı Tosun ve beraberindekiler daha sonra Çanakkale 1915 Toplantı Salonu'nun açılışını yaptılar. Burada Çanakkale Savaşı'nı anlatan slayt gösterisini izleyen Başsavcı Tosun ve beraberindekiler, daha sonra Çanakkale Savaşı'nda kullanılan askeri mühimmat, elbise ve bayrağın sergilendiği salona geçtiler.

Tarihçi yazar Ahmet Uslu, sergiyi gezen Başsavcı Tosun'a sergilen materyaller ile ilgili bilgi verdi. Serginin 31 Mart tarihine kadar süreceği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

----------------

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması

Başsavcı Fehmi Tosun'un konuşması

Çanakkale 1915 Toplantı Salonu'nun açılışı

Bu salonda Çanakkale Savaşı'nı anlatan slayt gösterisinin izlenmesi

Başsavcı Tosun ve beraberindekilerin sergiyi gezmesi

Sergilenen materyallerden detay görüntü

23.03.2017 - 16.04 Haber Kodu : 170323159

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Kurt Vasip Şahin Hollanda Japonya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title