Haberler

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in Gaziantep Gezisi

Devlet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek, Türkiye'nin İçte ve Dışta Yaşanan Şoklara Rağmen Yoluna Devam Ettiğini Söyledi.

Devlet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek, Türkiye'nin içte ve dışta yaşanan şoklara rağmen yoluna devam ettiğini söyledi.

Bir dizi gezi ve incelemede bulunmak üzere hafta sonunu Gaziantep'te geçiren Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Şimşek; Karşıyaka Mahallesi'ndeki ve Korutürk Caddesi'nde iş yerleri bulanan esnafı ziyaret etti. Ardından Ünal Sentetik Fabrikasında fabrika işçileriyle birlikte yemek yedi.

Ünal Sentetik fabrikasında işçilere hitaben bir konuşma yapan Bakan Şimşek, Türkiye bugün tüm bu sıkıntılara rağmen, yoluna devam edebiliyorsa inanın siyasetçi olduğum için söylemiyorum büyük bir başarıdır" şeklinde konuştu.

Önceki gün TÜMSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın "Bugün siyaset sahnesindeki kutuplaşma yüzünden Türkiye ekonomisini bekleyen riskler yetirince algılanmıyor ve bu riskleri iyi yönetmek için tatmin edici çaba harcanmıyor" sözünün hatırlatılması ve kendisinin konuyla ilgili görüşlerinin sorulması üzerine Bakan Şimşek, "Bizim gündemimiz reform ve reform üstüne reform yapılıyor. Onun için başkalarının ne dediği üzerine yorum yapmam. Ama geldiğimiz günden beri ülkedeki refah seviyesini yükseltmek için büyük bir çaba içerisindeyiz. Halkımız bunu zaten takdir ediyor. Sosyal güvenlik reformu çıktı, araştırma geliştirme reformu yapıldı. Türk Ticaret Kanunu meclis komisyonlarının hepsinden geçti. İstihdam paketi Meclis'e sevk edildi. Yani reformlar tüm hızıyla devam ediyor" dedi.

Türkiye'de siyasi istikrarın çok önemli olduğunu vurgulayan Şimşek, "Siyasi istikrarı koruyamazsak ekonomik kazanımları da kaybederiz. Çünkü Türkiye'nin siyasi istikrarsızlık yaşadığı 70'li, 90'lı yıllar ortadadır" diye konuştu.

Bugün 120 dolarlık petrol fiyatlarıyla Türkiye'nin 40 milyar doların üzerinde bir petrol ve doğalgaz faturasıyla karşı karşıya olduğunu belirten Şimşek, "Burada siyasi istikrar ve güven olmazsa Türkiye nereden bulacak bu kaynakları. Onun için ezberi bozmamız lazım. Reformlar da yapılıyor. Dünyada yaşanan sıkıntılardan içeride yaşanan belirsizliklerden Türkiye'nin ve vatandaşlarımızın en az etkilenmesi için her şey yapılıyor" şeklinde ifadelerde bulundu.

Enerjide tüm hidroelektrik santrallerini özel sektöre devrettiklerini hatırlatan Şimşek, ilk defa rüzgar enerjisiyle elektrik üretmeye başladıklarını ve geçen hafta bu tesisin açılışının yapıldığını söyledi.

"Enerjide yapılan reformlarla dışa bağımlı olmayı azaltacağız" diyen Şimşek, "Nükleerde ilk adımı biz attık ve yasal düzenlemeyi yaptık. Eylül ayında nükleer santral için ihaleye çıkacağız. Enerji sektörüyle ilgili tüm düzenlemeleri yapıyoruz. Özelleştirme son hızıyla devam ediyor. Türkiye dünyadaki tüm bu sıkıntılara rağmen içeride oluşturulan bu gereksiz kötümser havaya rağmen yoluna devam ediyor" dedi.

(SMR-HE-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title