Haberler

Deprem sonrası Pütürge Belediye Başkanı'ndan ilk açıklama: Yaralı ve can kaybı yok

Güncelleme:

Malatya'nın Pötürge ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem oldu. Deprem sonrası canlı yayına bağlanan Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, "Ağır hasarlı binalar var, yaralı ve can kaybımız şu ana kadar yok" dedi.

Malatya Pütürge'de saat 12.57'de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Kandilli Rasathanesiise depremin büyüklüğünü 5.7 olarak duyurdu.

"YARALI VE CAN KAYBIMIZ YOK"

Doğu Anadolu Bölgesi'nde büyük paniğe neden olan deprem sonrası CNN Türk canlı yayınına telefonla bağlanan Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, "Ağır hasarlı binalar var, yaralı ve can kaybımız şu ana kadar yok. Ekiplerimizle beraber alandayız" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mikail Sülük Malatya Pütürge Güncel Haberler

500

Yorumlar (3)

PÜTÜRGELİ:

Maalesef hem ilçemizde hem de malatya merkezde depreme dayanıklı bina sayısı çok az.

6
0
yanıtYanıtla
salih:

he he ekiplerin alanda sen önce pütürgeye yapılan haksızlıkları evlerin halan yıkık olduğunu hiç bir çivi çakılmadığını verilen yardım paralarını geri çaldıklarını söyle başkan ama korkoyursun seni görevde alırlar o yüzden kunuşamasın

4
1
yanıtYanıtla
uzman yorumcu:

Bu tür depremlerin aslında haber niteliği bile olmaması lazım çünkü altyapı ve evler sağlam olsa hiçbir korku ve endişe yaratmadan, can ve mal kaybı yaşatmadan atlatılabilecek ölçüde bir deprem, 5. 6da bile yıkılan eski püskü evler var köylerde, bunları devletin biran önce yıkması lazım neyi bekliyorlar yıllardır anlamış değilim, yık o evleri insanlara hızlı kurulan kaliteli malzemeden üretilmiş prefabrik evler yapın, hem depremde yıkılma tehlikesi yok hemde doğaya karşı bir yapı değil

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title