Haberler

Duble Skandal! Tarihi Mezarlıktan Yol Geçti

Güncelleme:

Denizli-Çivril duble yolunun bir bölümünün Yamanlar Mahallesi'ndeki üzerinde Osmanlıca yazılar olan tarihi mezarlıktan geçmesi vatandaşların tepkisini çekti.

Denizli- Çivril duble yolunun yapımı sırasında Çivril'in Yamanlar Mahallesi'ndeki tarihi mezarlığın bir bölümünden yol geçti. Kırık mezar taşlarını gören 80 yaşındaki Hüseyin Şahan, "Dedemin babasının mezarı, atalarımın mezarı parçalanmış. Bunlara sebep olanlar kahrolsun." dedi.

MAHALLE HALKI TEPKİ GÖSTERDİ

Bir süredir yapımı devam eden ve plan gereği Yamanlar Mahallesi'ndeki tarihi mezarlıktan geçen Denizli- Çivril duble yolu için Karayolları, Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nden izin aldı. Yolun geçtiği mezarlıktaki bölüme ağır iş makinalarının girmemesi ve mezarların üzerine dolgu yapılması koşuluyla izin verildiği öğrenildi. Üzerinde, Osmanlıca yazılar olan birçok mezar taşını kırılmış halde gören mahalle halkı bu duruma tepki gösterdi.

"MEZARIN ÜSTÜNDEN ASFALT GEÇER Mİ?"

Dedesinin babasına ait mezar taşını görünce gözyaşlarını tutamayan 80 yaşındaki Hüseyin Şahan, "Mezarın üzerinden asfalt geçer mi? Buraya bir de SİT alanı diyorlar. Dedemin babasının mezarı, atalarımın mezarı parçalanmış. Buna sebep olanlar kahrolsun." diye dert yandı.

GEÇMİŞE SAYGIYA DAVET ETTİ

CHP Çivril İlçe Başkanı Mehmet Ali Şahan ise konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağını söyleyerek, "Mezarlığa zarar verilmeden yolun yapılması gerekirdi. Geçmişine sahip olmayan toplum değiliz. Yasal yollardan hakkımızı arayacağız. Burada atalarımız yatıyor. AKP iktidarının zihniyetidir bu durum. Bunların geçmişe gösterdikleri saygı işte böyle oluyor. Atalarımızın üzerinden yol geçiriyorlar. İnsanları geçmişine saygılı olmaya davet ediyoruz." dedi.

Vatandaşların şikayeti üzerine mezarlığa gelen jandarma ekipleri, bir süre mezarlıkta bekledi ve şikayetleri dinledikten sonra ayrıldı.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Şahan Denizli Çivril Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500

Yorumlar (3)

:

AKP İŞİD ZİHNİYETİDİR. . . .

12
2
yanıtYanıtla
göktürk:

Herkes kendini bir silkelesin, evladin babaya saygisi yok , bir de ecdattan bahsediyorsunuz , milli icecegimiz raki diyen toplum yetisiyor

7
1
yanıtYanıtla
buyuk turkiye:

goruceksiniz zamani gelince

1
2
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title