Haberler

Denizli'de Adliye Çalışanları Davası Başladı

DENİZLİ'deki, FETÖ/PDY'nin adliye yapılanmasıyla ilgili 22'si tutuklu 31 sanıklı dava başladı.

DENİZLİ'deki, FETÖ/PDY'nin adliye yapılanmasıyla ilgili 22'si tutuklu 31 sanıklı dava başladı.

FETÖ/PDY'nin Denizli Adliyesi yapılanmasına mensup oldukları iddia edilen 22'si tutuklu, 9'u tutuksuz 31 sanık hakkında açılan davanın görülmesine, Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'nde oluşturulan 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Zabıt katibi, mübaşir, hakim adayı, emekli yazı işleri müdürü ve icra müdür yardımcısı sanıkların kimlik tespitinin ardından, iddianame okundu. İddianamede, adliyede zabıt katibi olarak görev yapan Z.A.'nın kocası öğretmen Erhan A., FETÖ/PDY'nin Denizli 'adliye imamı' olarak yer aldı.

İddianamenin okunmasının ardından sanıklar savunmalarını yapmaya başladı.

Örgüt yapılanmasında önemli yer tutan ışık evlerinin kiralanmasıyla ilgili ifade veren gizli tanık 'Yaprak', sanıklardan M.S.'nin bu evlerin kiralanmasını sağlayan kişi olduğunu belirtti. Bu suçlamayı reddeden M.S., "Kendisinin görgüye dayalı bilgisi yoktur. Işık evlerinin kiralanmasını N.M.'den duyduğunu söylemiştir. Benim eniştem emlakçıdır. Birkaç hakim ve savcıya ev bulmuştuk. 15-20 adliye personeline ev kiralamıştık. Ev satışlarına aracılık ettiğimiz de olmuştur" dedi. Duruşma diğer sanıkların savunmalarıyla devam etti. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli Adliyesi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title