Haberler

Deaş Üyeliğiyle Yargılanan 12 Sanığa Tahliye

Terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla 35 sanığın yargılandığı davada mahkeme, 12 sanığın tahliyesine karar verdi.

Terör örgütü DEAŞ üyesi olduğu iddiasıyla 35 sanığın yargılandığı davada mahkeme, 12 sanığın tahliyesine karar verdi.

TBMM bahçesi ve AK Parti Ankara İl Başkanlığı ile İstanbul Küçükçekmece'deki Zeynebiye Cami çevresinde terör eylemi için keşif yapan sanığın da aralarında bulunduğu DEAŞ üyesi oldukları iddia edilen 35 sanığın yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, 17 tutuklu sanık cezaevinden getirilirken 14 tutuksuz sanık da salonda hazır bulundu. Duruşmada söz alan sanıklar, DEAŞ terör örgütüyle alakaları olmadığını söyleyerek, tahliyelerine karar verilmesini istedi. Sanık avukatları da söz alarak, müvekkillerinin tahliyesini talep etti.

Ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Örgütün "Sübyan okulu" diye adlandırılan sözde eğitim kurumunun müdiresi olduğu iddia edilen sanık Fatma Küçük, Ali Davşan, Duran Gürbüz, Gökhan Kınış, İbrahim Abussuutoğlu, Lokman Kesik, Orhan Düzenli, Orhan Tekin, Özgür Altun, Sadullah Basatuğrul, Saim Özsoy, Yunus Emre Doğan'ın, üzerlerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumunu, tutuklulukta geçirdikleri süreyi göz önünde bulundurarak tahliyelerine karar verdi. Bu sanıkların yurt dışına çıkışlarını yasaklayan mahkeme, her hafta Pazar günü en yakın karakola giderek imza atmalarını kararlaştırdı.

Mahkeme, sanıklar Ali Karataş, Emin Güneş, Orhan Küçük, Selim Sumeli ve Serdar Kerim'in tutukluluk hallerinin devamına hükmederek duruşmayı erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazırlanan iddianamede, 35 sanıktan Ali Karataş, Emin Güneş, Fatma Küçük, Orhan Küçük, Selim Sürmeli ve Serdar Kerim'in "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılması istenirken, diğer 29 sanığın ise "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan 7 yıl 6 aydan 15'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları talep edilmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3. Sayfa

Küçükçekmece Fatma Küçük Ak Parti 3. Sayfa Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title