Haberler

Cumhuriyet Gazetesi Davasına Gazeteci Örgütleri ve Yabancı Basından Yoğun İlgi

Cumhuriyet Gazetesi davasının ikinci gününde gazetenin genel yayın yönetmeni tutuklu sanık Murat Sabuncu savunmasını yaptı.

Cumhuriyet Gazetesi davasının ikinci gününde gazetenin genel yayın yönetmeni tutuklu sanık Murat Sabuncu savunmasını yaptı. Sabuncu'nun savunmasını tamamlamasının ardından İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Abdurrahman Orkun Dağ duruşmaya öğle arası verdi. Verilen arayla birlikte adliye önünde toplanan gazeteciler, tutuklu gazetecilerin fotoğraflarının yer aldığı ve üzerinde "Hepsini istiyoruz" yazılı pankart açarak, "Gazetecilere özgürlük" sloganları attı. Ardından davaya ilişkin açıklamada bulunuldu.

Cumhuriyet Davası Koordinasyonu adına gazeteci Ertuğrul Mavioğlu tarafından okunan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

"Bütün dünyanın gözü bu davanın üzerinde. Çünkü bu dava, sadece Cumhuriyet Gazetesi'nin 17 yazar, muhabir ve yöneticisinin yargılandığı bir dava değil. Bu dava, Türkiye'de demokrasinin varlığı ya da yokluğunun test edildiği, başta basın ve ifade özgürlüğü olmak üzere tüm dünyada kabul görmüş evrensel düzlemdeki hak ve özgürlüklerin kullanılıp kullanılmadığının sınandığı bir dava."

Bu davanın bir diğer öneminin ise "Türkiye'de halkın haber alma hakkının önündeki engellerin ya daha da perçinlenmesine ya da yıkılıp geçilmesine yol açacağı olmasıdır" diyen Mavioğlu devamında, "Türkiye'de 150 gazeteci tutuklu. OHAL şartlarında çıkarılan KHK'lerle yüzlerce gazete, televizyon, radyo ve internet sitesi kapatıldı. Binlerce gazeteci bu süreçte işsiz kaldı" ifadesinde bulundu.

Öte yandan yabancı basın mensupları da dava boyunca adliye önünden ajans ve haber kanallarına yayın yaptı.

- İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Murat Sabuncu İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title