Haberler

Cumhurbaşkanı Gül: Erzincan Türkiye İçin Bir Sembol

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Gül, Erzincan'ın en önemli özelliğinin tolerans ve hoşgörü olduğunu belirterek, "O açıdan bu, Türkiye için de semboldür gerçekten" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzincan'ın en önemli özelliğinin buradaki tolerans, hoşgörü, farklılıkların birbirine saygısı olduğunu belirterek, "O açıdan bu, Türkiye için de semboldür gerçekten" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Erzincan Belediyesi'ni ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkanı Yüksel Çakır, kent merkezinde yürütülen çalışmalar ve projeler hakkında Cumhurbaşkanı Gül'e bilgi verdi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ında eşlik ettiği ziyarette Cumhurbaşkanı Gül'e geçmişte yaptığı ziyaretten bir fotoğraf gösterdi. Gül, kendisinin de, belediye başkanının da değiştiğini, geçen sürede Erzincan'ın da çok değiştiğini, mamur hale geldiğini ve kendini toparladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül, Erzincan'ın, ülkenin tarihten gelen değerleri bir arada toplayan en müstesna illerinden biri olduğunu belirtti. Kentin gelişmesinden memnuniyet duyduğunu bildiren Cumhurbaşkanı Gül, her gittiği belediyede, "Şehirlerin esas sahipleri belediyelerdir" dediğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Gül, belediyelerin, şehirleri güzel yapabilecekleri gibi hiç oturulamaz hale de getirebileceklerine söyledi.

"ERZİNCAN'DA DÜZGÜN BİR ŞEHİRCİLİK YAPISI VAR"

"İmar faaliyetleri, yaptıkları, kendi iç yasaları, düzenlemeler... Erzincan Türkiye'nin imar açısından da en müstesna bir yerdir" diyen Cumhurbaşkanı Gül, "Tabii afetlerden çok büyük zarar görmüştür ama bunun getirdiği fırsatı da en iyi şekilde değerlendirmiştir ve düzgün bir şehircilik yapısı vardır. Bu şehrin güzel yapısını bozmamak gerekiyor. Daha da güzelleştirmek, devam ettirmek belediyelerin muhakkak ki en önemli politikaları olması gerekir" dedi.

Türkiye'nin artık her tarafının yaşanılabilir olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Gül şunları söyledi:

"Her tarafında havaalanları vardır. En güzel gelişmiş hastaneler ve üniversiteler vardır. Dolayısıyla bir insanın yaşayabilmesi için, yerleşebilmesi için ne gerekiyorsa bunların hepsi Erzincan'da da vardır. Buranın müstesnalığı çok katlı binaların olmadığı, gayet ferah bir şehir olmasıdır. Bu ferahlığını aman muhafaza edin. Daha da güzelleştirin ve insanlar hem şehirleri ile övünsünler hem de başkaları gelip buraya yerleşsin. Nüfusunuz daha büyüsün. Bu nüfuslar az bu şehirlere. Daha da gelişsin, daha da büyüsün. ve şehriniz belediyenizin ellerinde en güzel hale gelsin."

Cumhurbaşkanı Gül, Erzincan'da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu, Erzincan'ın en önemli özelliğinin buradaki tolerans, hoşgörü, farklılıkların birbirine saygısı olduğunu vurguladı. Bunun tarihten beri sürdüğünü belirten Cumhurbaşkanı Gül, "O açıdan bu, Türkiye için de semboldür gerçekten" dedi. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Erzincan Belediyesi Turgay Yüksel Abdullah Gül Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title