Haberler

Çocuklar Pendik'i Şenlendirdi

Pendik'te, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen etkinliklere çocuklar damgasını vuruyor.

Kutlamalar çerçevesinde, Pendik Kaymakamlığı, Pendik Belediyesi ve Uluslararası Dünya Folklor Festivalleri ve Geleneksel Sanatlar Konseyi'nin (CIOFF) işbirliğiyle düzenlenen ve 8 ülkeden çocukların katıldığı "23 Nisan Uluslar arası Pendik Çocuk Festivali" etkinlikleri devam ediyor. Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinliklerde, yabancı çocukların folklor gösterileri büyük ilgiyle izleniyor. Pendik'te buluşan Azerbaycan, Bulgaristan, Çin Halk Cumhuriyeti, Gürcistan, Moldova, Romanya ve Yemenli çocuklar, Türk akranlarıyla birlikte bayramın tadını çıkarıyor.

Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'ndeki etkinlik programında, daha önce Pendik Belediyesi'nce ilk ve ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen resim, şiir, bilim ve teknoloji, kompozisyon ve hikaye yarışmalarının sonuçları da açıklandı. Öğrencilerin kompozisyon dalında "Kent ve Yaşam", resim dalında "Renklerin Diliyle Pendik", diğer dallarda ise serbest olarak hazırlanan eserler katılabildiği yarışmada birincilere 750, ikincilere 500, üçüncülere ise 300 YTL para ödülü verildi. Öğrencilere ödülleri, Pendik Belediye Başkan Yardımcısı Atilla İpek, Pendik Milli Eğitim Müdürü Bahattin Gök ve programda hazır bulunan CIOFF Türkiye temsilcileri tarafından verildi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları çerçevesinde, halkoyunları gösterileri, konserler, çocuk şovları, çocuk tiyatroları, animasyonlar, sürpriz gösteri ve yarışmalar gerçekleştirilmeye devam edecek. Kutlamalar 23 Nisan'da yapılacak final gösterileriyle son bulacak.

(İS-EY-EY-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title