Haberler

Cizleme Tarifi | Cizleme nedir, ne demek? Cizleme nasıl yapılır? Cizleme nerenin yemeğidir?

Güncelleme:

Bu akşam Kanal D ekranlarına gelen Sadakatsiz dizisinin ardından izleyiciler Cizleme'nin ne olduğu merak ediyor. Peki, Cizleme nedir? Cizleme nasıl yapılır? Cizleme nerenin yemeğidir? İşte Cizleme tarifi!

Cizleme, çok da bilinmeyen bir yemek, tarifidir. Bir kahvaltılık olan Cizleme, bu akşam ekranlara gelen Sadakatsiz dizisinden sonra gündeme gelmiştir. İşte, Cizleme Tarifi | Cizleme nedir, ne demek? Cizleme nasıl yapılır? Cizleme nerenin yemeğidir?

CİZLEME NEDİR?

Cizleme, Trakya yöresine ait bir kahvaltılık tariftir. Ayrıca Bolu'da da yapılmaktadır. Mayalı ve cıvık bir hamurdan yapılan Cizleme, çoğu yörede akıtma olarak da bilinmektedir.

CİZLEME NASIL YAPILIR?

Cizleme Malzemeler:

  • 1 tatlı kaşığı aktif kuru maya(5-6 g)
  • 1,5 su bardağı süt(300 ml)
  • 1 su bardağı ılık su(200 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı un(220-230 g)

Cizleme Tarifi!

  • Kuru maya ve ılık suyu bir karıştırma kabına alalım. Hafifçe karıştırıp 5 dakika kadar bu şekilde bekletelim, ardından yumurta ve sütü ekleyerek güzelce çırpalım.
  • Üzerine unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırmaya devam edelim. Tüm unu ekledikten sonra yavaşça çırpıcıyla karıştıralım.
  • Karışım homojen bir hale geldikten sonra ılık bir yerde 30-40 dakika kadar dinlendirelim.
  • Dinlenen harcınızı pişirmeden önce çırpıcıyla tekrar karıştıralım. Tercihen yapışmaz bir tavaya kepçe yardımıyla dökerek hızlıca yayın. Dilerseniz sıvı yağ veya tereyağı da kullanabilirsiniz.
  • Üst kısmı göz göz olup kuruduktan sonra diğer tarafını pişirmeye devam edin. Her cizleme için toplamda 2 dakika pişirmek yeterli olacaktır.
  • Ilıkken üzerine tereyağı sürerek servis edebilirsiniz. Tuzlu ya da tatlı olarak tüketebilirsiniz. Afiyetler olsun!
Kaynak: Haberler.com / Gündem

Trakya Bölgesi Bolu Gündem Yemek Tarifi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title