Haberler
BBC

İşlemediği cinayet nedeniyle 27 yıl hapis yatan Çinli, aklanarak serbest kaldı

Güncelleme:

Çin'de iki çocuğu öldürmekten suçlu bulunan bir kişi, 27 yıl hapis yattıktan sonra aklanarak serbest bırakıldı. 9 bin 778 gün cezaevinde tutulan ve 11 yıl önce boşandığı eski karısının yardımıyla serbest kalan Zhang Yuhuan, Çin'de suçsuz yere en uzun süre hapis yatan kişi oldu. Zhang, ifadesinin işkenceyle alındığını ve 1993'te Jiangşi eyaletinde işlenen cinayetleri üstlenmek zorunda kaldığını belirterek temyiz başvurusunda bulunmuştu. Davayı yeniden açan savcılar, Zhang'ın ifadesiyle kanıtlar arasında tutarsızlık olduğunu belirtti. Yüksek Mahkeme'de salı günü görülen davada yargıç Zhang'ın suçsuz olduğuna hükmetti.

83 YAŞINDAKİ ANNESİYLE KUCAKLAŞTI

Çin medyasında Zhang'ın 83 yaşındaki annesi ve eski eşiyle sarılma anına ilişkin duygusal fotoğraf ve videolar yayımlandı. Eski eşi Song Şiaonyu, boşandıktan sonra başka biriyle evlenmesine rağmen temyiz sürecinde Zhang'a yardım etti. Zhang'la evliliğinden iki çocukları olan Song, "Kararı duyunca çok sevindim" dedi.

"TAZMİNAT İSTEYECEĞİZ"

Avukatı tazminat talep edeceklerini ve Zhang'ın bu kadar süre boş yere hapis yatmasına neden olanların cezalandırılmasını istediklerini söyledi. Ekim 1993'te Jinşian kasabasındaki bir gölette iki çocuk cansız bedeni bulunmuştu. Çocukların komşusu olan Zhang, olayın hemen ertesinde gözaltına alındı.

İDAM CEZASINA ÇARPTIRILMIŞTI

Ocak 1995'te Nançong'daki mahkeme Zhang'ı idam cezasına çarptırdı. Mahkeme iki yıl sonra idamı ömür boyu hapis cezasına çevirdi. Sorgusu sırasında sürekli işkence gördüğünü söyleyen Zhang masum olduğunu söylemeye devam etti, ancak temyiz davalarından sonuç alamadı. Mart 2019'da Yüksek Mahkeme davanın yeniden görülmesini kabul etti. Temmuz'da da savcılık Zhang'ın cezasını meşru kılacak bir kanıt olmadığını açıkladı. Çocukları kimin öldürdüğü bilinmiyor.

BBC

Çin Halk Cumhuriyeti Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500

Yorumlar (30)

ONBAŞI YAMTAR:

Bir ülke dediğiniz Çin, 27 yıl boş yere hapis yatan adamı niye konuşsun? Ülkenin tamamı zaten yıllardır boş yere hapiste. Sanki Norveç''ten , Kanada''dan bahsediyorsunuz. .

38
1
yanıtYanıtla
Hüso:

Yerinde bir tespit. Tebrikler

yanıt0
yanıt0
Vatandaş:

Bizde, binlerce insan haksız yere yatıyor, Çin,deki olayı büyütmeyin.

15
12
yanıtYanıtla
Merakli:

Kimler mesela???

yanıt3
yanıt1
halk:

akıl hastanesinde ki hastalarda ben deli değilim der. yani her denilene inanma sen.

yanıt1
yanıt0
Haklı:

Uygurlar sucsuzluğu bilindiği halde yatıyor. . .

20
3
yanıtYanıtla
Son palavra bükücütilki emreeeee:

Bize ne Uygurlardan sen Sivas’ta yaktıklarının doğuda bombolanan sivillerin ve işkenceden öldürülenlerin 28şubatta,balyozda Ergenekon’da sahte delillerle ömür boyu hapse atılanların hakkını korudun mu yok uygurmuş

yanıt4
yanıt5
HIZLI JOE:

TÜRKİYEDE BÖYLE ŞEYLER OLMAZ ÇÜNKÜ HER ÜÇ YILDA BİR AF ÇIKIYOR NASILSA. .

20
3
yanıtYanıtla
Arif gsli:

Hanımı beklemiş vay beee.

4
11
yanıtYanıtla
KOKO:

HANIMI BEKLEMEMİŞ MAL ON YIL ÖNCE BOŞANMIŞ ADAMIN MAHKEME İŞLERİNİ TAKİP ETMİŞ ANLADINMI DİNO

yanıt2
yanıt2
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title