Haberler

CHP Muhtarlarla Toplantı Düzenledi

CHP Manisa teşkilatı 35 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek, Manisa Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

CHP Manisa teşkilatı 35 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek, Manisa Revizyon ve İlave Nazım İmar Planı hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi.

CHP Manisa İl Binası'nda düzenlenen toplantıya, CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, Merkez İlçe Başkanı Engin Uzun, Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Hüseyin Erkenci ve muhtarlar katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan CHP Manisa İl Başkanı Cahit Kaplan, mahalle muhtarlarıyla birlikte karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak istediklerini belirterek, "Manisa'nın ciddi bir şekilde bir ilave imar planına ihtiyacı var. Ancak bu planlar yapılırken mutlaka dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Bu imar planları yapılırken, planların yapıldığı yerlerde yaşayanlar mağdur edilmemeli. CHP olarak biz bunun üzerinde duracağız" dedi.

Kaplan'ın konuşmasının ardından Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Hüseyin Erkenci, muhtarlara 5000'lik planlarla ilgili bilgiler verdi. İmar planı çalışmalarının dönemin Manisa Belediye Başkanı Bülent Kar tarafından yapıldığını belirterek, "Burada birinci bölüm Eski Manisa dediğimiz çarşının bulunduğu bölümde pek bir çalışma yok. Bazı yerlerde yol düzenlemeleri, bazı yerlerde ise otopark olarak yapılacak. Küçük Sanayi Bölgesi'nde cephe çevre yeşil alan yapılmış. Burada bazı rahatsızlıklar var. Geçmiş belediye başkanı döneminde buradaki belediyeye ait bazı yerler ihale yöntemiyle vatandaşlara satılmış. Bu bölgeyle bazı itirazlar var. Ulucami, Bayındırlık Mahallesi, Kocatepe, Gediz, İshak Çelebi bu bölgeler tamamen kentsel dönüşüm alanı olarak değerlendiriliyor. Şu an için Ulucami bölgesinde bir çalışma yürütülüyor. Caminin arkasında bulunan bir kısımda 80 kadar ev için kamulaştırma kararı alınmış. Şu an 85 tane dosya adliyeye intikal etmiş vaziyette." şeklinde konuştu.

"KAÇAK YAPILAŞMALAR OLDU"

Manisa'da demir yolu üzerinde bulunan bölgelerde bazı rahatsızlıkların olduğunu kaydeden Erkenci, "Fevzi Çakmak, Atatürk, 50. Yıli, Barbaros, Spil, Kuşlubahçe, Ahmet Bedevi, Kazım Karabekir, Akpınar, Nurlu Pınar, Adnan Menderes, Turgut Özal ve Keçiliköy mahallelerinde 18. Madde esas alınarak bir çalışma yapılıyor. Geçmiş dönemler buralarda bir yapılanma oldu. O günlerin koşullarında yurttaşlarımız buralarda özel parselasyonla yer aldı. Buralar hisseli yerdi. Tapu yoktu. Zaman içerisinde buralara elektrik verildi su verildi. Son olarak vatandaşlar buraların müstakil tapularını almak istedi. Süreç içerisinde vatandaşlar müstakil tapularını aldı. Buralarda kaçak yapılaşmalar oldu." dedi.

"İMAR PLANINA İHTİYAÇ VAR"

1989 yılından bu yana bir imar çalışmasının yapılmadığını dile getiren Erkenci, "Manisa gerçekten cephe çevre tamamen iki katlı sağlıksız yapılanmalarla çevrilmiş durumdadır. Buraların mutlaka bir imar planına ihtiyacı vardır. Bu düşüncelerle biz bu imar planına katıldık. Bizlere bunun bir şablon olduğu bunun önemli olmadığı altının 1000lik planlarla doldurulacağı söylendi. Biz 1000'lik planları sorduğumuzda ise o gün geldiği zaman tartışılacağı söylendi" dedi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cahit Kaplan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title