Haberler

CHP'li Tandoğdu'dan Sağlık Önerisi

CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu, Devlet Hastanelerinde Doluluk Sorununun Çözülmesi İçin 1. Basamak Sağlık Hizmetine Ağırlık Verilmesi Gerektiğini Söyledi.

CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu, devlet hastanelerinde doluluk sorununun çözülmesi için 1. basamak sağlık hizmetine ağırlık verilmesi gerektiğini söyledi.

Seçim bölgesi Ordu'nun Fatsa İlçesi'nde Dolunay Otel'de basın mensuplarına açıklamalarda bulunan CHP Ordu Milletvekili Sami Tandoğdu, 16 maddelik torba yasasının çok önemli bir yasa olduğunu belirterek, "Bu yasanın içinde anestezi doktorlarının olmadığı yerde anestezi teknisyenlerinin hastaya doktor gibi anestezi vermesi de var. Ben buna doktor olarak karşı değilim. Avrupa Birliği önerileri içersinde bu da var. Avrupa'da anestezi teknisyenlerine 2 sene değil, 4 sene tahsil veriyorlar. Doktorsuz bu işi becerebiliyorlar. Radyoloji uzmanlarının çalışma saatlerini 5 saatten 7.5 saate çıkarıyor, ama röntgenin çalıştığı yeri radyasyondan tam manasıyla arındırıyor. Ancak Türkiye'de devlet hastanelerinde yüzde 65'nin radyasyon ruhsatı yok. Türkiye'nin neresine giderseniz gidin hastaneler ağzına kadar dolu. Sağlık Bakanlığı'na diyorum ki, 1. basamak hizmetini vermedikçe hastanelerdeki doluluğu kaldıramazsınız. Verilmediği takdirde sağlık ocağındaki doktor güven telkin etmez, hasta sağlık ocağına gitmez. Elindeki karnesiyle direkt hastaneye gider" dedi.

Almanya'da 80 bin, Fransa'da 73 bin sağlık ocağı olduğunu ifade eden Milletvekili Sami Tandoğdu, "Türkiye'de ise 7 bin sağlık ocağı var. Ve çıplak bir sağlık ocağı. Ne laboratuvarı var, ne röntgen teşhisi var ne de uzman doktoru var. Vatandaş da doğal olarak hastaneye gidiyor. Çünkü hastanede her kart geçiyor, ama bu kişilerin hafif bacağı sıyrılmış, hafif tansiyonu yükselmiş bunun için hastaneye gidildiği zaman asıl hasta olan vatandaşın hak ve hukukunun önüne geçilmiş oluyor. Sonra 75. sıraya düşüyorsun. Bunun üstesinden gelebilmek için 1. basamak hizmetinin yapılması gerekir. Sağlık ocaklarını 24 bine çıkartacaklarını söylüyorlar. Güzel ama biz, 80 bine çıkmasını istiyoruz" diye konuştu.

(ORD-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title