Haberler

CHP'li Sarı'dan "Örgüt Üyesi Olabilir" İfadesine Dava

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, SKYTÜRK 360 Televizyonu'nda yayınlanan "Şimdi Söz Sizde" adlı programda, kendisinin DHKP-C terör örgütü ile ilişkilendirilmeye çalışıldığı ve bu şekilde "asılsız ve gerçeğe aykırı haber yayınlanarak kişilik haklarına haksız ve ağır saldırıda bulunulduğu" gerekçesiyle 10 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Perihan Sarı, SKYTÜRK 360 Televizyonu'nda yayınlanan "Şimdi Söz Sizde" adlı programda, kendisinin DHKP-C terör örgütü ile ilişkilendirilmeye çalışıldığı ve bu şekilde "asılsız ve gerçeğe aykırı haber yayınlanarak kişilik haklarına haksız ve ağır saldırıda bulunulduğu" gerekçesiyle 10 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

Dava dilekçesinde, Sarı'nın 25 Mart 2013 Pazar Günü Genel-İş Genel Merkezi'ne yapılan aramayla ilgili olarak yazılı bir basın açıklaması yaptığı, bu basın açıklamasının Taraf Gazetesi'nde "DHKP-C'ye sahip çıktılar" başlığıyla "çarpıtılarak" haber yapıldığı belirtildi. Sarı'nın bu haber üzerine söz konusu gazeteye tekzip gönderdiği ve bu tekzibin de gazetede yayınlandığı anımsatılan dilekçede, ancak sürecin devamında aynı gazetenin yazarlarından Yıldıray Oğur'un 28 Mart 2013 tarihinde katıldığı SKYTÜRK 360 Televizyonu'ndaki "Şimdi Söz Sizde" adlı programda suçlayıcı ifadeler kullandığı kaydedildi.

Programın sunucusu Hilmi Hacaloğlu'nun Perihan Sarı ismini zikrederek Taraf Gazetesi'nde çıkan haberlerle ilgili olarak sorduğu soru üzerine, programın konuğu Yıldıray Oğur tarafından "örgüt üyesi olabilir" şeklinde yanıt verildiği belirtilen dilekçede şunlar kaydedildi:

"Davacı müvekkilim hukukun üstünlüğüne inanan, ilkeli, siyasi mücadelesini demokratik hukuk kuralları çerçevesinde ve siyasi partide yapan bir kişidir. Dava konusu TV programıyla, davacı müvekkil gerçeğe aykırı olarak siyaset çerçevesi ve kamuoyu önünde yasadışı terör örgütü olan DHKP-C örgütü ile ilişkilendirilmeye çalışılmış, müvekkilimin kişilik haklarına ağır şekilde saldırılmış ve hakaret edilmiştir. Davacı müvekkilim bu şekilde kendisi aleyhine yapılmış bulunan haksız ve ağır saldırı sonrasında derin üzüntü, kaygı ve elem duymuştur. Davacı müvekkilin duyduğu üzüntü, elem ve ızdırabın bir nebze telafisi için 10 bin TL manevi tazminatın davalılardan müşterek ve müteselsilen tazmini için davanın açılması zorunluluğu doğmuştur."

-"HAK ETMEDİĞİM BİR ALGI YARATILDI"-

Sarı, ANKA'ya yaptığı açıklamada geçtiğimiz yılın Mart ayında Emniyet tarafından sendikalara operasyon yapıldığını, kendisinin de sendikaların kapılarının yapılarak bu baskınları kınayan bir yazılı açıklamada bulunduğunu ifade etti. Kendisinin kamudan ayrılmasının ardından, bir süre DİSK Genel Sekreter Yardımcılığı görevini üstlendiğini anımsatan Sarı, "Ben hükümetin baskısından sendikaların uzak tutulmasına inanırım, basın özgürlüğünü de aynı şekilde savunan bir partinin üyesiyim. Ancak, burada özel olarak bir terör örgütüyle bağlantılandırmanın partime de zarar vereceğini düşünüyorum. Hem temsil ettiğim kurumu ve hem de şahsımı korumak adına ve hak etmediğim bir duruma ilişikin yaratılan bir algı konusunda, haklarımı aramak için açtığım bir dava. Mahkemenin bu konuda karar vermesini bekleyeceğim" dedi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Yıldıray Oğur Perihan Sarı Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Manuel Lanzini Eyüpspor'a mı geliyor? Manuel Lanzini Eyüpspor'a gelecek? İNTEGRAL DERSİ KALKTI MI? MEB yeni müfredat 2024 hangi sınıfları kapsıyor? CAN DALTON KİMDİR? Can Dalton hangi çete? Oya Okar Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'ın Selin Komiser'i diziye dönüyor mu? SAĞLIK BAKANLIĞI Personel alımları başladı mı? #128657 Personel alımı başvuruları ne zaman? Servisler kaldırılacak mı? Servisler neden kaldırılacak, sebebi ne? Servisler yasaklanıyor mu? Köklü tasarruf tedbirleri hayata geçiyor! Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 26 Nisan Cuma Survivor yeni bölüm! Müfredat değişiyor mu? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne demek? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ne zaman başlayacak? Sağlık Bakanlığı 36 bin personel alımı başvuru tarihi ne zaman? #127973 Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel başvuru şartları neler? YEMEKTEYİZ 26 Nisan yarışmacısı Durmuş kimdir? Durmuş Çetin kaç yaşında, nereli? Tavuğa ihracat yasağı mı geldi? Tavuğa neden ihracat yasağı geldi, sebebi ne? Tavuğa neden ihracat yasağı getirildi? İhracat yasağı ile ilgili Ticaret Bakanı ne söyledi? Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) belirtileri ne? KKKA nasıl bulaşır, nasıl önlenir, ne yapılmalı? 26 NİSAN YEMEKTEYİZ CANLI İZLE #128105 Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title