Haberler

CHP'li belediyenin ağaç katliamını gözyaşlarıyla anlattı (2)

Güncelleme:

'AĞAÇLARIN KIRILMA SESİ HALA KULAĞIMIZDA'Mordoğan Mahallesi Fatih Caddesi'ndeki ağaçların kesilmesine tepki göstererek çalışmayı gözyaşları içinde seyreden Ege Üniversitesi Beden Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencisi Didem Aypak (25) geçen pazartesi günü başlayan ağaç kesim işinin 2 gün...

'AĞAÇLARIN KIRILMA SESİ HALA KULAĞIMIZDA'

Mordoğan Mahallesi Fatih Caddesi'ndeki ağaçların kesilmesine tepki göstererek çalışmayı gözyaşları içinde seyreden Ege Üniversitesi Beden Öğretmenliği Bölümü son sınıf öğrencisi Didem Aypak (25) geçen pazartesi günü başlayan ağaç kesim işinin 2 gün sürdüğünü ve toplam 15 ağacın katledildiğini dile getirdi. Evlerinin önünde dikili olan ağaçların 30 yıllık geçmişi olduğunu belirten Aypak o ağaçlarla birlikte büyüdüğünü söyleyerek yolun genişletilmesi için gerçekleştirilen kesim işlemine bir anlam veremediğini vurguladı. Aypak yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Pazartesi günü saat 09.00- 10.00 gibi babamın söylemesi üzerine ağaçların kesildiğini öğrendim. Yol çalışması yapılacağını biliyordum ama gördüklerime inanamadım. Ekiplere 'Neden kesiyorsunuz?' diye sorduğumda genişletme çalışmasında ağaçların yolun içinde kaldığını söylediler. O ağaçlar 30 yıllık, onları ben dikmedim ama onlarla büyüdüm. Kesmek için bir neden olmamalı. Bu olay yaşandıktan sonra olayı durdurmak için belediyeye gittik. O gün kesim işi durdu. Ama ertesi gün devam ettiler. O ağaçların kırılma sesleri hala kulağımızda. Sabah o görüntüyü görmemek için diğer evimize geldik. Buna izin verenlerin de canlı canlı o kesimi izlemelerini isterdim. Herkesin elini vicdanına koyup bunu sorgulaması lazım. Bir ağacın kesilmesine kimse neden olmamalı. O ağacın altında küçücük çocuklar oynuyordu. O ağaçlar kesilirken onlar da bunu izledi. Annem babam da buna bir açıklama yapamıyorlar. Ben de yeğenlerime bir açıklama yapamayacağım. Ağaçları biz dikmedik. Biz taşındığımızda ordalardı. Biz suladık baktık. Altında çekilmiş fotoğraflarım var. Bir ağaç kesiliyorsa herkes tepki göstermeli."

'YOLUN DARLIĞI SORUN YARATMIYORDU'

Didem Aypak'ın tek yumurta ikizi ve aynı okulda öğrenci Gamze Aypak da kesim sırasında yaşananları şu sözlerle dile getirdi:

"Biz çalışanlara 'Başka bir şey yapılamaz mı?' dedik. Yolun genişlemesi gerekiyorsa bu ağaçlar kesilmeden bir çözüm üretilemez mi dedik ama bulunamıyormuş ki şu an yoklar. Daha fazla bir şey yapabilirmiydik bilmiyorum. Olayın ardından bir açıklama yapılmadı. Yolun darlığı bir sorun yaratmıyordu bence. Herkes arabasıyla geçebiliyordu."

Nevra UÇKAÇ/İZMİR,


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ege Üniversitesi Mordoğan Fatih Haberler

Bakmadan Geçme

Uraz Kaygılaroğlu olayı nedir? Kaygılaroğlu neden linç edildi? Açıklama yaptı mı? RÖNESANS GAYRİMENKUL HALKA ARZ: Rönesans Gayrimenkul katılım endeksine uygun mu, kaç lot verir? Hastane randevusu alıp gitmeyenlerin cezası ne olacak? Fahrettin Koca açıklama yaptı mı? ABD Başkanı Biden'dan skandal açıklama! | Biden ne söyledi? Biden amcasının yendiğini mi söyledi? Zeynep Bastık hasta mı? Zeynep Bastık'ın sağlık durumu nasıl? Zeynep Bastık neden ameliyat oluyor? Azra Akın'ın çocuğu mu oldu? Azra Akın'ın çocuğunun cinsiyeti ne? Azra Akın'ın kaç çocuğu var? Terör örgütü sözde sorumlusu Fehmi Oral Meşe yakalandı mı? Fehmi Oral Meşe kimdir? İstanbul'da bugün hava nasıl olacak? AKOM uyardı! İstanbul'da sağanak yağış mı bekleniyor? Kabine'de değişim olacak mı? Ömer Çelik sorulara ne cevap verdi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı şifresiz mi? Fenerbahçe - Olympiakos maçı hangi kanalda, ücretsiz mi, bedava mı olacak? Meliha Akyol kimdir? AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol kaç yaşında, nereli? Kahramanmaraş'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! Kahramanmaraş'ta kaç şiddetinde ve büyüklüğünde deprem oldu? SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ YATTI MI? 31 Mart Yerel Seçim görevli ücretleri ne zaman hesaplara yatırılacak? HALKA ARZ TAKVİMİ | Bu hafta hangi şirketler halka arz oluyor? Hangi şirket halka arz oluyor, kaç lot veriyor? Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 17 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak?
500

Yorumlar (1)

Yahya:

Chp yaptida, Akp yaparken neredeydiniz.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title