Haberler

CHP'de Yeni Myk'nın Belirlenmesi

Kılıçdaroğlu, son değişiklikle MYK'ya 4 yeni ismi aldı Genel başkan yardımcılığı görevini yürüten Yıldırım, Toprak, Çıray, Loğoğlu ve Halıcı MYK dışında kaldı Kılıçdaroğlu, genel başkanlığa seçildiği 33. Olağan Kurultay'dan bu yana yedinci kez MYK'da değişiklik yapmış oldu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) 4 yeni ismi aldı.

Kılıçdaroğlu, 22-23 Mayıs 2010'da yapılan ve genel başkanlığa seçildiği 33. Olağan Kurultay'dan bu yana yedinci kez MYK'da değişiklik yapmış oldu.

Son değişiklikle, MYK'da görev alan yeni isimler Enis Berberoğlu, Mehmet Bekaroğlu, Selin Sayek Böke ve Ercan Karakaş oldu.

PM'ye giremeyen Emel Yıldırım'dan boşalan İletişim, Tanıtım, Basın ve Halkla İlişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığı görevi ikiye ayrılırken; İletişim ve Medya ile İlişkileri Enis Berberoğlu'na, Tanıtım ve Halkla İlişkiler ise Mehmet Bekaroğlu'na bağlandı.

Faik Öztrak'ın yürüttüğü Ekonomi Politikalarından sorumlu genel başkan yardımcılığına ise Türk Tabipleri Birliği'nin eski genel başkanlarından merhum Füsun Sayek'in kızı Selin Sayek Böke getirildi. Öztrak ise İşveren Sendikaları ve Kuruluşlarından sorumlu oldu.

Sencer Ayata yönetimindeki AR-GE Bilim, Yönetim ve Kültür Platformundan sorumlu genel başkan yardımcılığı da ikiye ayrılırken; AR-GE Bilim Yönetim Platformu Ayata'ya, Kültür-Sanat Platformu ise Ercan Karakaş'a bağlandı.

Tekin Bingöl'ün sorumluluğundaki Parti Örgütü ve Örgüt Yönetimlerinden sorumlu genel başkan yardımcılğına ise Yurtdışı Örgütlenmeler eklendi.

Yakup Akkaya'nın yürüttüğü İşçi ve Memur Sendikaları, Emekliler ve Emek Bürolarından sorumlu genel başkan yardımcılığının adı ise; "Meslek Kuruluşları, İşçi Sendikaları ve Diğer Sivil Toplum Kuruluşları" olarak değişti.

-12 kişi MYK'daki yerini korudu

Yeni MYK'da, Genel Sekreter Gürsel Tekin ile genel başkan yardımcıları Tekin Bingöl, Haluk Koç, Bülent Tezcan, Seyhan Erdoğdu, Sezgin Tanrıkulu, Veli Ağbaba, Yakup Akkaya, Faik Öztrak, Burhan Şenatalar, Şafak Pavey ve Sencer Ayata görev almaya devam etti. 16 kişilik yeni MYK'da 3 kadına yer verildi.

Genel Başkan Yardımcıları Aytun Çıray, Emel Yıldırım, Erdoğan Toprak, Faruk Loğoğlu ve Emrehan Halıcı'ya ise yeni MYK'da görev verilmedi.

Halıcı'nın yürüttüğü Bilgi ve İletişim Teknolojilerinden sorumlu genel başkan yardımcılığına atama yapılmadığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu, son olarak 8 Mayıs 2014'te mevcut PM üyeleri arasından MYK'yı belirlemişti. - Ankara

Kaynak: AA / Politika

Merkez Yürütme Kurulu Kemal Kılıçdaroğlu Emrehan Halıcı Emel Yıldırım Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title