Haberler

CHP'de 'Mescit' Polemiği

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, partisinin Şehzadeler İl Başkanlığı’nda açılan mescitle ilgili olarak "Ötekileştirmek" yorumunu yaparken, İl Başkanı Halil Tokul ise mescit açılmasını savundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, partisinin Şehzadeler İl Başkanlığı'nda açılan mescitle ilgili olarak "Ötekileştirmek" yorumunu yaparken, İl Başkanı Halil Tokul ise mescit açılmasını savundu.

CHP Parti Meclis Üyeleri Mevlüt Dudu ve Ali Öztunç'un ziyaretlerinin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, partisinin Şehzadeler İl Başkanlığı binasında açılan mescitle ilgili eleştirilerde bulundu. Geçtiğimiz haftalarda gündeme gelen ve parti içerisinde de tartışmalara neden olan CHP Şehzadeler İlçe Başkanlığı'nda mescit açılmasına CHP'li Biçer de eleştirilerde bulundu. Mescit açılmasıyla ilgili "Ötekileştirmek" değerlendirmesi yapan Biçer, "Mescit açılması ötekileştirmek anlamına geliyor. Laiklik ilkesi anlamında toplumun hiçbir kesimini inanç ve mezhep ayrımında ayrıştırma hakkımız yok. Biz mezheplerine göre kategorize etmeyiz. Biz kişileri yalnızca insan oldukları için bağrımıza basarız, onları örgütümüze dahil ederiz. Onlarla birlikte yol yürürüz. Kişilerin bireysel kişisel vicdan ve ahlaki sorgulamalarını biz yapmayız. Kişisel hak ve özgürlüklere sonuna kadar saygılıyız. Eşit yurttaşlık haklarına saygılıyız. Bizim için eşit yurttaş var. Onun dışında hiçbir ayrıştırmayı kabul edemeyiz" diye konuştu.

"İBADETLERİN ÖZGÜRCE YAPILMASI İÇİN MÜCADELE VERİYORUZ"

Biçer'le aynı masada oturan CHP Manisa İl Başkanı Halil Tokul ise Biçer'e cevap vererek partisinin Şehzadeler İlçe Başkanlığı tarafından açılan mescidi savundu. CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban'ı savunan Tokul yaptığı açıklamasında, "Orası bir ibadethane olarak Şehzadeler İlçe Başkanımızın sosyal yaşam alanı olarak yarattığı yerden bir bölümü ibadethane olarak partili üyelerimizin talebi üzerine tahsis edilmiş bir yerdir. Bu konuda tabi ki laikliği savunan bir partiyiz. Dinlerin, inançların özgürce yaşayabilmesi için yıllardır mücadele ediyoruz. Bu anlamda da basında yer almasını çok doğru bulmadığımızı ifade ediyorum. Fakat talepleri insanların ibadetlerini özgürce yapabilmesi için mücadele veriyoruz. Bu bina İçişleri Bakanlığı'ndan alındı. Yıllarca emniyet olarak görev yaptı. Aşağıda nezarethane dediğimiz ama bizim işkencehane olarak tanımladığımız yerleri düzenleyerek sosyal yaşam yerleri yaratıldı. Kütüphaneler, tiyatro salonları, bilgisayar odaları o işkencehanelerden bir tanesi ibadet yeri olarak partililerimizin talebi üzerine tahsis edilmiş bir alan" diye konuştu. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Mevlüt Dudu Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe-Olympiakos maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Fenerbahçe-Olympiakos maçı şifresiz mi? 23 Nisan bankalar tatil mi? 23 Nisan bankalar açık mı, çalışıyor mu? 23 Nisan'da İş Bankası, Garanti, Vakıf Bank, Ziraat Bankası açık mı? KPSS şartsız hastane personel alımı ne zaman? Başvurular ne zaman, şartları neler? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Sevgilisi kim? Mükremin Gezgin kimdir? Mükremin Gezgin evleniyor mu? Bilsem sınavını geçmek için kaç puan almak gerekir? BİLSEM sınavlarına nasıl bakılır? Patnos Belediyesi hangi parti? Patnos Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Bursluluk sınavı ne zaman? 2024 İOKBS bursluluk sınav sonuçları hangi tarihte açıklanacak? 2024 GUY SINAVI BAŞVURU EKRANI: GUY sınavı başvuruları başladı mı, GUY sınavı başvuruları nereden, nasıl yapılır? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI 2024! BİLSEM sınav sonuçları nereden öğrenilir? BİLSEM sonuç sorgulama ekranı! Karne günü ne zaman 2024? Okullar ne zaman tatil olacak? Yaz tatili ne zaman başlıyor? Survivor'da dün kim elendi? Survivor 2024 adaya kim veda etti? 17 Nisan Survivor elenen isim! 2024 LGS sınavı ne zaman, tarihi belli oldu mu? Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınav giriş belgesi yayınlandı mı? Elif Duygu Adıgüzel kimdir? Elif Duygu Adıgüzel kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title