Haberler

Cem Garipoğlu'nun İntiharı

MELİKE GALLENKUŞ - Münevver Karabulut'un öldürülmesi davasında 24 yıl hapis cezasına çarptırılan ve kaldığı cezaevinde intihar eden Cem Garipoğlu ve ailesinin avukatı Aytekin Kaya, "Bir intihar vakası varsa, hele bu durum cezaevinde meydana gelmişse, zaten bu soruşturulur. Ölen kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığının sorulması, çok saçma bir durum" dedi.

Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, toplumsal bir "şizofreni" yaşandığını savunarak, "Güvensizliğin bu kadarı 'pes' dedirtiyor. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı zaten bir açıklama yapmış. Toplumun ve mağdurun tatmini üzerine kurulu bir hukuk sistemi yok. Usulde böyle bir durum yok" ifadelerini kullandı.

Karabulut ailesinin görüntüleri izleme talebine değinen Kaya, bu durumun ailenin talebiyle yerine getirilecek birşey olmadığını, savcılığın resen yapabileceğini ancak bu durumun kurumları yıpratabileceğini söyledi.

Avukat Kaya, kurumların yapması gereken rutin bir soruşturma olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bir intihar vakası varsa, hele bu durum cezaevinde meydana gelmişse, zaten bu soruşturulur. Ölen kişinin Cem Garipoğlu olup olmadığının sorulması, çok saçma bir durum. Birisi bir kuyuya taş atıyor. Bütün Türkiye, bu durumla meşgul oluyor. Hukuk sistemimiz bu kadar basit değil, muz cumhuriyeti değiliz. Biz bile avukat olarak cezaevine girerken 2 kapıdan geçiyoruz ve göz retinası taraması yapılıyor."

- "Ne yapılmalı ki bütün toplum rahatlasın?"

Basında yer alan haberlerin Cem Garipoğlu'nun anne ve babasını sürekli gündemde tuttuğunu anlatan Kaya, anne ve babanın ilk günden beri acı çektiğini belirtti.

İntikam duygusuyla hareket edilirse hukuktan bahsedilemeyeceğini dile getiren Kaya, "Ne yapılmalı ki bütün toplum rahatlasın?" dedi.

"Yapılacak soruşturmada Cem Garipoğlu'nun ailesi şikayetçi olacak mı?" sorusuna avukat Kaya, "Bu durum soruşturma sonucunda değerlendirilecektir zaten" yanıtını verdi.

Kaya, "Olay yeri görüntü ve fotoğraflarını talep edecek misiniz?" sorusunu da "Böyle bir talebimiz yok" diye cevapladı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı Münevver Karabulut Cem Garipoğlu Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title