Haberler

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, YPG'nin kirli planını deşifre etti: Türkiye'yi kışkırtmaya çalışıyorlar

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile Suriye konusunda varılan anlaşmaya rağmen YPG/PKK'lı teröristlerce yapılan taciz ateşlerinin sebebinin Türkiye'yi kışkırtmak olduğunu söyledi.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusunun (SMO), sınırlarımızda terör örgütü YPG/PKK tarafından oluşturulmak istenen terör koridorunu yok etmek, bölgede huzur ve barışı sağlamak amacıyla başlattığı Barış Pınarı Harekatı'na, Türkiye ile ABD arasında varılan anlaşma sonrası 120 saat ara verildi. Ancak söz konusu mutabakata uymayan terör örgütü, taciz ateşlerine devam ediyor. Tel Abyad'daPKK/ Ypg'li teröristlerin açtığı tanksavar ve hafif silah ateşi neticesinde bir askerimiz şehit oldu, bir askerimiz yaralandı.

"TÜRKİYE'Yİ KIŞKIRTMAK İSTİYORLAR"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Haber 7 ekranlarında Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ABD ile Suriye konusunda varılan anlaşmaya rağmen YPG/PKK'lı teröristlerce yapılan taciz ateşlerinin sebebinin Türkiye'yi kışkırtmak olduğunu söyleyen Çavuşoğlu, "Bir taraftan bazı çekilmeler olduğunu gözlemliyoruz ama diğer taraftan da bize yönelik tacizin de olduğunu görüyoruz. MSB bunun raporluyor. Bir terör örgütüne güvenilmemesi gerektiğini, biz zaten güvenmiyoruz da ABD'nin güvenmemesi gerektiğini gördük. Onların talimatlarına rağmen bu tacizler oluyor. Yıllarca bunlara müttefik dediler." ifadelerini kullandı.

"BU BÖLGEDEN TÜM TERÖRİSTLERİN ÇEKİLMESİNİ İSTİYORUZ"

Fırat'ın doğusunda yuvalanan teröristleri temizlemek amacıyla Barış Pınarı Harekatı'nın başladığını anımsatan Bakan Çavuşoğlu, "Bunu daha önce ABD ile onların teklifi üzerine birlikte beraber yapmayı denedik. Ama sahada yavaşlatma, bir takım kozmetik adımlar ve oyalamacayı gördük. Onlarla bu işi yapamayacağımızı anlayınca cumhurbaşkanı talimatı ile harekat başladı. ABD bu bölgede YPG/PKK'lı teröristleri 32 kilometrelik bu alanda çekeceğini bildirdi. Bu bölgeden tüm teröristlerin çekildiğini, silahlarının toplandığını görmek istiyoruz. Daha sonraki aşamada buralarda inşa ettikleri tüm mevzilerin yıkıldığını görmek istiyoruz. Bu zaten mutabakatın içinde var." diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Ankara'daki temasları sonrasında varılan anlaşma ile Türkiye Suriye'nin kuzeyinde YPG'ye yönelik operasyonunu beş gün boyunca durdurma kararı almıştı. Anlaşma uyarınca 120 saat içerisinde terör örgütü YPG, sınırdan 20 mil yani 32 kilometre güneye çekilecek. Ayrıca YPG'nin silahları toplanacak ve bölgede kurulacak güvenli bölge öncelikli olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolünde olacak.

Kaynak: Haberler.com / Politika

Amerika Birleşik Devletleri Türkiye Suriye YPG Politika Haberler

Bakmadan Geçme

Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu durakları neler? Arnavutköy-İstanbul Havalimanı metrosu ne zamana kadar ücretsiz olacak? Metro hattı açıldı mı? Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli?
title