Haberler

Çanakkale Bozcaada'da 18'nci Kültür, Sanat ve Bağbozumu Festivali Başladı

Bozcaada'da 18'nci Kültür, Sanat ve Bağbozumu Festivali başladıÇANAKKALE'nin Bozcaada İlçesi'nde 8-10 Eylül arasında düzenlenen 18'inci Kültür, Sanat ve Bağbozumu Festivali, başladı.

Bozcaada'da 18'nci Kültür, Sanat ve Bağbozumu Festivali başladı

ÇANAKKALE'nin Bozcaada İlçesi'nde 8-10 Eylül arasında düzenlenen 18'inci Kültür, Sanat ve Bağbozumu Festivali, başladı.

Bozcaada'da, Kültür, Sanat ve Bağbozumu Festivali'nin 18'incisi düzenlendi. Dün (cuma) saat 17.00'de festivale gelen yerli ve yabancı turistlerin traktörler ve belediye araçlarıyla taşınarak, Talay Şarap Fabrikası'na ait bağlarda gerçekleşen temsili bağbozumuyla etkinlik başladı. Bağbozumunda toplanan üzümler, Cumhuriyet Meydanı'na getirildi. Festivale Bozcaada Kaymakamı Mustafa Akın, Bozcaada Belediye Başkanı CHP'li Hakan Can Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili Piyade Binbaşı Çağrı Sağlam, daire amirleri de programa katıldı. Açılış konuşmalarının ardından en iyi üzüm yarışmasında jüri tarafından en iyi üzüm seçildi. Yarışmada ilk 3'e giren dünyaca meşhur çavuş üzümü oldu. Bu üzümleri üreten üreticilerden birinci Ali Ertan, ikinci Hüseyin Dinçel, ve üçüncü ise Gülsem Salman oldu. Festival kapsamında düzenlenen tavla turnuvasının birinciliğini ise Ethem Özgüven kazandı. Festival'in birinci gün etkinlikleri Cumhuriyet Meydanı'ndaki Zülfü Livaneli Korosu konseri ile son buldu. Livaneli'nin sevilen eserlerinin seslendirildiği konserde, ada halkı şarkılara hep bir ağızdan eşlik etti.

Festivalin ikinci günü olan bugün saat 16.00'da Bağcılık konulu panel, saat 18.30'da Murat Başer'in imza günü, 19.30'da Enver Aysever'in 'Mırıldandıklarım, Haykırdıklarım' isimli tek kişilik oyunu ve saat 21.30'da ise Kaleiçinde Şevval Sam konseri olacak. Yarın (pazar) ise gün boyunca çeşitli turnuvalar ve resim sergileri ile devam edecek festival, akşam Salhane'de Halil Sezai konseri ile sona erecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Zülfü Livaneli Bozcaada Eylül Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title