Haberler

Çağlayan'da Göçmenlerin Umut Pazarı

MADDİ sıkıntılar nedeniyle ülkelerinden ayrılarak para kazanmak için İstanbul'a gelen göçmenler, Çağlayan'da günlük işlerde çalışmak için sabahın erken saatlerinde beklemeye başlıyorlar. Yanlarına yanaşan araçlarla para konusunda pazarlıkta anlaşan göçmenlerin bazıları iş bulmanın sevincini yaşıyor, bazıları da umudunu bir başka güne taşıyor.

Göçmenler, Çağlayan Taşocağı Caddesi'nde her gün aynı noktada sabahın erken saatlerinde toplanıyorlar. Aralarında Afganistan, Özbekistan, Moğolistan ve Türkmenistanlı, Suriyeli  göçmenlerin bulunduğu grup, günlük işlerde çalışmak için kendilerini alacak araçların yolunu gözlüyor. Yanlarına yaklaşan araçtakilerle para konusunda anlaşan göçmenlerin bazıları sevinçle işe gidiyor.

GÜNLÜK 50 İLE 100 LİRA ARASINDA KAZANIYORUZ

İstanbul'a bir sene önce geldiğini belirten Afganistanlı 23 yaşındaki Eşref Ahmedi günlük işlerde aldığı ücretlerin 50 ile 100 lira arasında değiştiğini söyledi. Kazandığı paraları ailesine gönderdiğini belirten Ahmedi, "Burası bekleme noktamız. İşverenler gelip bizi buradan alıyorlar. Burada Afganistan, Özbekistan, Moğolistan ve Türkmenistan uyruklu insanlar bekliyor. Sabah saatlerinden itibaren akşama kadar iş bekliyoruz. Bazıları günlük 50-60 lira bazısı ise 100 lira veriyor. Yapacağımız işe göre ücret değişiyor. Toplu olarak evlerde kalıyoruz. Ailemiz Afganistan'da buradan kazandığımız paraları ailemize gönderiyoruz" dedi.

"PİYASA ÇOK KÖTÜ, BİR İŞ İÇİN HERKES ARACIN BAŞINA ÜŞÜŞÜYOR"

2 senedir İstanbul'da olduğunu söyleyen Afganistanlı Nusret Kerim ise," Piyasa kötü olduğu için şu an iş yok. Şu an Ramazan ayı yaklaşık 1 ay çalışmayan işçi var. Bunlar kendi masraflarını dahi karşılayamıyorlar. Bazısı var haftada bir gün çalışıyor bazısı var ayda bir gün çalışıyor. Sabah saatlerinde buraya geliyoruz akşam saat dörde kadar bekliyoruz. Bir iş için herkes aracın başına üşüşüyor.  Biz genelde ustaların yanında çalışıyoruz. Ev taşıma, inşaat malzemesi taşıma işleri yapıyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Muhabir anonsu

-Çağlayan'daki toplu halde kaldırımda bekleyen göçmenler

-Yanlarına yanaşan araçtakilerle pazarlık etmesi

-İş bulamayanların yere oturarak beklemesi

-Göçmenlerle röp.

-Genel ve detaylar - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak? Barcelona PSG maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona PSG maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title