Haberler

Bush ve Cheney'e Venezuela'ya Giriş Yasağı

Güncelleme:

Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, arasında ABD eski Başkanı Bush ile eski Başkan Yardımcısı Cheney'in de olduğu bazı siyasetçilerin ülkeye girişine yasak getirdi.

NEW Venezuela Cumhurbaşkanı Nicolas Maduro, Venezuela'yı ziyaret edecek Amerikan vatandaşlarına vize uygulanması  kararı aldı, arasında ABD Başkanı George W. Bush ile eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney'in de olduğu bazı siyasetçilerin ülkeye girişine yasak getirdi.

Venezuela'nın eski Cumhurbaşkanı Hugo Chavez'in 1999 yılında iktidara gelmesinden bu yana, Venezuela ve ABD arasında yaşanan diplomatik gerginlik artmaya başladı. Venezuela Cumhurbaşkanı Maduro, ülkesindeki Amerikalı diplomatların sayısına sınırlama getirileceğini açıkladı.

Açıklamasında, Venezuela'yı korumak adına ülkeye giriş yapan ABD'lilere zorunlu vize uygulamasını öngören bir sistemi uygulamaya koymaya karar verdiğini belirten Maduro, ABD'nin, "ülkesinin içişlerine karışması nedeniyle" Venezuela'yı ziyaret edecek Amerikan vatandaşlarından vize isteneceğini ve bazı siyasetçilerin ülkeye girişinin yasaklanacağını duyurdu.

Venezuela'ya girişi yasaklananlar arasında  ABD'nin 43. Başkanı George W. Bush, eski Başkan Yardımcısı Dick Cheney, eski Senato Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Bob Menendez ve eski Florida Eyalet Meclisi Başkanı Marco Rubio gibi siyasiler bulunuyor.

Kararla ilgili açıklamasında bu siyasetçilerin özellikle Irak ve Suriye'de insan haklarını ihlal ettiklerini ve terörü teşvik ettiklerini ifade eden Maduro, ABD'nin Venezuela'da 100 diplomatı bulunurken, Venezuela'nın ABD'de 17 diplomatı olduğunu bildirdi.

Maduro'nun aldığı yeni diplomatik kısıtlama kararının ayrıca, arasında bir Amerikalı pilot dahil bazı ABD vatandaşlarının Venezuela'da casusluk faaliyetlerine katılmasının bir sonucu olduğu belirtilirken, birkaç gün önce tutuklanan ABD'nin Kuzey Dakota eyaletinden 4 misyonerin serbest bırakıldığı kaydedildi.

Maduro ülkenin vefat eden lideri Chavez gibi ABD'yi, Venezuela'daki rejimi devirmeye çalışmakla suçlamış, geçen ay Karakas Belediye Başkanı muhalif lider Antonio Ledezma da ABD'yle işbirliği içinde darbe planladığı gerekçesiyle gözaltına alınmıştı.

İki ülke, 2010'da karşılıklı olarak büyükelçilerini geri çekerken, Chavez'in vefatının ardından Maduro, birçok ABD'li diplomatı sınır dışı etmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Hugo Chavez Dick Cheney George Bush Venezuela Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (1)

alimobilWeb@haberler.com:

Simdi bu haber le kazakistsn liderinin ne slakasi var nur nszarbayin resmini koymussunuz iyimisiniz

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title