Haberler

Bursaspor Davasında Eski Başkanın Müdahillik Talebine Ret

Bursaspor Kulübü ile ilgili yürütülen yolsuzluk davasında aralarında kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu tutuksuz 36 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bursaspor Kulübü ile ilgili yürütülen yolsuzluk davasında aralarında kulüp Başkanı İbrahim Yazıcı'nın da bulunduğu tutuksuz 36 sanığın yargılanmasına devam edildi. Mahkeme, Bursaspor Kulübü Derneği üyesi olmadığı belirtilen müştekiler Bursaspor eski başkanı Recep Günay ve Sedat Topaloğlu'nun davaya katılma taleplerini reddetti.

Bursaspor Kulübü ile ilgili yürütülen mali soruşturmanın ardından haklarında 'Zimmet', 'Görevi kötüye kullanmak', 'Resmi belgede sahtecilik', 'Soruşturmanın gizliliğini ihlal etmek', 'Örgüt kurmak' ve 'Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak" suçlamalarıyla ilgili olarak Bursa 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davaya devam edildi. Bursaspor Kulübü Başkanı İbrahim Yazıcı, İkinci Başkan Haluk Özkıyıcı, kulübün hukuk işleri sorumlusu Avukat Öztürk Yazıcı ile eski ve yeni yönetim kurulu üyelerinin de bulunduğu toplam 36 sanığın tutuksuz yargılandığı davanın bugünkü duruşmasına Öztürk Yazıcı, Osman Nuri Biçer ve Turgay Dursun katıldı.

Mahkemenin Bursaspor Kulübü Derneği'nden müştekilerin durumu ile ilgili istediği yazıya cevap geldi. Gönderilen yazıda müştekiler eski Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Günay ile Sedat Topaloğlu'nun Bursaspor Derneği üyesi olmadıkları ifade edildi.

Bu arada Başkan İbrahim Yacızı'nın Avukatı Ali Demir, avukat olan iki sanığın soruşturma izni için beklenmesinin davayı uzatacağını ifade ederek, dosyanın tefrik edilmesini istedi.

Ara kararını veren mahkeme, müştekiler Günay ve Topaloğlu'nun Bursaspor Kulübü Derneği üyesi olmadıkları için davaya katılma yönündeki taleplerini reddetti. Ayrıca sanık avukatların dosyasının tefrik edilmesi yönündeki talebi de reddeden mahkeme, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi. - Bursa / Merkez

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Yazıcı Öztürk Yazıcı Recep Günay Bursaspor Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title