Haberler

Bursa Milletvkekili, Bursa Depremiyle İlgili Meclise Önerge Vermişti

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu Bursa’da sabah saatlerinde yaşanan depremden önce geçtiğimiz ay TTBMM Başkanlığı’na verdiği önergeyle, olası Bursa depremine ne kadar hazır olunduğuyla ilgili meclis araştırması istemişti.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu Bursa'da sabah saatlerinde yaşanan depremden önce geçtiğimiz ay TTBMM Başkanlığı'na verdiği önergeyle, olası Bursa depremine ne kadar hazır olunduğuyla ilgili meclis araştırması istemişti.

Altaca Kayışoğlu, 3 milyon kişinin yaşadığı Bursa'yla ilgili Nisan ayında deprem uzmanı, Jeofizik Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu'nun yaptığı açıklamaları hatırlatarak, "Uzmanlar, 1855'de yaşanan depremde büyük bir yıkım yaşayan Bursa'da riskin giderek arttığını vurguluyorlardı. Söyledikleri kamuoyunda ilgiyle izlenen isimlerinden birisi olan Gündoğdu, Nisan ayında Bursa'da yaptığı değerlendirmelerde Marmara Denizi'nde son gerçekleşen depremleri 'hoş olmayan' ve 'algılanması zor işaretler verdiğini' belirtmişti. 1855 yılındaki büyük Bursa depremi sonrası beklenen yeni hareketlenme ihtimalinin de giderek arttığını dile getiriyordu" şeklinde konuşmuştu.

Sabah yaşanan depremin, Gündoğdu'nun bu uyarılarını haklı çıkarttığını ifade eden Altaca Kayışlıoğlu, "Deprem Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu'nun Nisan ayında Bursa'ya ilişkin değerlendirmelerini dikkate alarak, sanayi, turizm ve tarım alanında Türkiye'nin en önemli şehirlerinden birisi olan Bursa'nın depreme ne ölçüde hazır olduğunun araştırılması için TBMM Başkanlığı'na önerge verdik. Bursa, Türkiye'nin katma değer üreten en önemli şehirlerinden birisi, İstanbul kadar önemli bir şehir. İstanbul'da yaşanacak bir depreme karşı devreye sokulan ve sokulması kararlaştırılan bütün önlemler harfiyen Bursa'yla ilgili devreye sokulmalı. Bursa, İstanbul kadar önemli, İstanbul kadar risk altında" uyarısında bulundu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nurhayat Altaca Kayışoğlu Oğuz Gündoğdu İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz kimdir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kaç yaşındaydı ve nereli? MEHMET ALİ YILMAZ ÖLDÜ MÜ? Mehmet Ali Yılmaz evinde ölü mü bulundu, ne oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title