Haberler

Bursa'da Tarım Alanlarına Anlık Takip

Bursa'da Tarım İl Müdürlüğü Türkiye'de Bir İlki Gerçekleştirerek, Kuracağı Bir Sistemle İlçelerdeki Tüm Tarım Alanlarını Takip Altına Alacak. Yıl Sonuna Kadar Uygulamaya Konulacak Proje Sayesinde Tüm Veriler Bursa Tarım İl Müdürlüğü'nün Web Sitesinde Yayınlanacak.

Bursa'da Tarım İl Müdürlüğü Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, kuracağı bir sistemle ilçelerdeki tüm tarım alanlarını takip altına alacak. Yıl sonuna kadar uygulamaya konulacak proje sayesinde tüm veriler Bursa Tarım İl Müdürlüğü'nün web sitesinde yayınlanacak.

Bursa Tarım İl Müdürlüğü oluşturacağı kuracğı sistemle Türkiye'de bir ilke imza atmayı planlıyor. Özel idare kaynaklarıyla 100 bin YTL'ye mal olacak 'entegre envanter bilgi sistemi' projesi sayesinde Bursa ve ilçelerindeki tarımsal alanları tüm özellikleriyle takip etmeyi hedefliyor. Projenin yıl sonuna kadar hayata geçirilmesini planladıklarını söyleyen Tarım İl Müdürü Hüseyin Yıldızer, "Proje sayesinde tüm tarım alanlarını takip edebileceğiz. Kızıl ötesi fotoğraflar, çiftçi kayıt sistemi, kadastro ve imar iskan verileri bir sistemde toplanarak, her türlü bilgiye ulaşma imkanı bulacağız. Çekilecek kızıl ötesi fotoğraflar sayesinde tarladaki ürünler ve parseller belirgin olarak bilgisayar ortamında görülebilecek. Sistem sayesinde ileri ki dönemlerde, toprak analizi, ürün hastalığı ve yetişme çeşitliliği hususunda verileride alacağız. Sistem hayata geçince web sitemizde vatandaşlar tarlasının parsel numarasını girerek, tarlasını ve ulaşmak istediği verileri bilgisayardan görebilecek. Gerçekleşmesi halinde Türkiye'de bir ilki ortaya çıkaracağımız proje ile ürün planlamasından rekolte tahminine, su kaynaklarının kullanımından toprak ıslahına kadar tarımsal üretimin birçok alanında kullanılabilecek" dedi.

FOTOĞRAFLAMADA İLGİNÇ YÖNTEM Sistem için ilk olarak Gürsu'da fotoğraf çekimi yaptıklarını kaydeden Yıldızer, "ABD uydu üzerinden Bursa'nın bir fotoğrafı için 200 bin dolar istedi. Biz en az yılda 2 fotoğraf isteyecektik. Maliyet çok yüksek olacağı için İzmir'de faaliyet gösteren bir firmaya cuzi bir rakama Micro Light fotoğraflama yöntemiyle fotoğraf çektirdik. Kızıl ötesi özelliğine sahip fotoğraf makinesiyle Gürsu'nun tarım alanlarının fotoğrafını çektik. Uydudan 85 cm'ye kadar cisim çekilirken, biz bu yöntemle 5 cm'ye kadar cisimleri görüntüleme imkanı bulduk. Bundan sonra 6 ayda bir Bursa ve ilçelerinin tarım alanlarını fotoğraflayarak, sistemde kullanacağız. Böylece tüm tarım alanlarını 6 ayda bir rahatlıkla gözlemleyebileceğiz. Sistem sayesinde Bursa'nın tarımsal planlamasını da gerçeklmeştirmiş olacağız" diye konuştu.

(EY-MŞ) 13.05.2008 16:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title